Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 2
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (137)

mclenin 

všechny recenze uživatele

Mexická jazda série Narcos ideovo nadväzuje na svojich starších súrodencov a formálne sa nesie v duchu predošlých troch sérií Narcos originu, čo z nej činí stále kvalitný seriál, z ktorého doslova sála exotická atmosféra južnej, resp. strednej Ameriky. Ubudlo však historických dokumentárnych "footage" vložiek, ktoré dodávali pôvodnému seriálu punc "opravdovosti" a dej je miestami "vleklý", čo môže byť spôsobené aj menej bohatou históriou života F. M. Gallarda v porovnaní s Escobarom. Tvorcovia si však zvolili zaujímavý spôsob rozprávania príbehu, preto môžeme túto sériu považovať len za odrazový mostík (?) k druhej, prípadne ďalším sériam, ktoré majú potenciál ísť kvalitatívne nahor. Pri porovnaní s predošlými sériami Narcos je podľa môjho názoru táto zatiaľ najslabšia, čo z nej však automaticky nerobí zlý seriál - právne naopak, latka je nastavená stále vysoko. ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Tahle série sice není vyloženě špatná, ale ani náhodou nemá na ty předchozí. Nevím, jestli to v Mexiku bylo oproti Kolumbii tak mdlé, nebo z toho nudu udělali až filmaři. Spousta událostí neměla žádné dějové důsledky ani nebyla nijak okomentovaná. Například vražda amerických turistů v restauraci, po čemž jsem se těšila, že se děj konečně trochu rozjede, ale nestalo se tak, padla o tom jen jedna nenápadná zmínka v rozhovoru. Vztahy hlavních hrdinů a jejich manželek byly vykreslené jen povrchně a měly pořád jen jednu, ke konci už dost unavující, rovinu. Stále starostlivá Mika a její rozhovory s manželem byly totálně na jedno brdo. Nespokojená Felixova manželka a náhlé odhalení, které v nic nevyústilo a tvůrci si ho mohli vzhledem k absenci jakéhokoliv předchozího náznaku odpustit. Afektovaný Camarena se mi během seriálu solidně zprotivil. Některé postupy a zásahy DEA mi přišly značně neprofesiální. Nicméně Diego Luna se mi ve své roli líbil, myslím, že mu to sedlo a potřeboval by už jen o kapku lepší scénář. ()

Reklama

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laťka je stále na vrcholu. Námět není už tak atraktivní jako u Escobara (to už ale nebude žádný námět z prostředí narcos), ale stále je to precizní, realistické a co alespoň dokážu posoudit, tak faktograficky správné. Mám tušení, že mexická série bude mít vzestupnou tendenci (na rozdíl od té Kolumbijské). Tedy těším se na další… ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Solidní navázání na skvělé série z Kolumbie - v polovině se děj začne trochu rozpadat pod spletencem linií a postav, ale to brzo přejde a poslední díly už jsou zase slušně soustředěné. Jen už to není takové drama, a s tak zajímavým záporákem jako byl Escobar. Diego Luna si to herecky dává velmi dobře, ale jeho postava je tiše kalkulující šedá myš, a s tím se moc velké divadlo dělat nedá - a bohužel na ní není vidět ani nějaký zásadnější vývoj. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová série jako by už trochu ztrácela tu beznadějnou ďábelskou brutalitu a spád sérií předchozích a až příliš často sklouzávala do zdlouhavých a (zvrhle) rutinních konverzaček zpestřených občasnými "cool" dějepisnými ponaučeními a nějakým tím příležitostným pif paf. Výběr hlavních hrdinů nebyl možná úplně nejšťastnější - hlavní padouch po většinu času vypadal trochu jako vyplašený František Filipovský (který ze začátku ani nenaspořil na pár bodyguardů) a chudák agent Kikina připomínal spíše nějakého dobrosrdečného indického strýčka z rodinné pohádky. Trošku se to rozeběhlo v posledních dvou dílech, ale vítr do plachet už úplně nedohnalo. Holt Moula je Moula a když se tam v jednu chvíli na moment nečekaně objevil, hned to trošku nabralo temné grády ... Dost nesnesitelné bylo to nepřetržité hulení každé z postav mužských i ženských - chvílemi jsem měl pocit že ten kouř mi prolézá už i z monitoru :) Šokující reflexí smutné a stěží uvěřitelné zvrácenosti části naší civilizace tohle všechno však bohužel zůstává... Jihoameričtí divoši jsou opravdu hodně šílení. ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Písnička, která hraje ve 39. minutě, je „54-46 Was My Number“ od Toots & The Maytals. Ve 44. minutě hraje „Chey Chey Kule“ od Eugene Wilde. (Duoscop)

Reklama

Reklama