Reklama

Reklama

Watchmen

(seriál)
  • USA Watchmen
Trailer 1
Akční / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2019, 8 h 43 min (Minutáž: 52–63 min)

Tvůrci:

Damon Lindelof

Předloha:

Alan Moore (komiks)

Hrají:

Regina King, Yahya Abdul-Mateen II, Frances Fisher, Louis Gossett Jr., Andrew Howard, Jeremy Irons, Don Johnson, Jacob Ming-Trent, Tom Mison (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Seriál Watchmen od výkonného producenta Damona Lindelofa (Ztraceni, Pozůstalí z produkce HBO), zasazený do alternativní historie, v níž jsou maskovaní strážci postaveni mimo zákon, vyvolává nostalgické vzpomínky na původní stejnojmennou komiksovou klasiku. Přesto se v tradici díla, které ho inspirovalo, snaží jít zcela originální cestou. V čele hereckého obsazení stojí Regina Kingová, představitelka Angely Abarové, nositelky dvou masek – hlavní vyšetřovatelky policejního sboru v Tulse a také matky tří dětí. V seriálu se dále představují Jeremy Irons v roli stárnoucího a panovačného lorda z britského panství, Don Johnson jako Judd Crawford, náčelník policie v Tulse, Jean Smartová coby federální agentka Laurie Blakeová a Tim Blake Nelson v roli detektiva jménem Looking Glass. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Kushina k tomuto seriálu (9)

Je léto a dochází nám led (2019) (E01) 

Na rozjezd celkem slabý díl. Až na pár akčních a zajímavých scén, které tomu dodaly energii tam nebylo nic extra zajímavého, hodně věcí samosebou nedává smysl, ale to se určitě vysvětlí časem. Co mě asi nejvíc vysírá jsou ty muzikálové části, při kterých až rudnu, jak moc se mi nelíbí. Uvidíme, co přijde dál, ale doufám, že to bude víc energické. 55% ()

Válečnické umění komančských jezdců (2019) (E02) 

Je to snad pořád víc zamotané a pořád méně to dává smysl. Na druhou stranu člověk má konečně trochu víc chuť na to, až zjistí, kde je pravda a co přijde dál. Na začátku i trošku emocí, i když spíš než jako vztek to znělo jako když hází muž koulí :D Nu což, uvidíme, kam se to bude dál posouvat. 60% ()

She Was Killed by Space Junk (2019) (E03) 

Pořád mi to nějak nedává smysl, celé se to pořád víc a víc zamotává a celkový požitek z filmu je dost slabý. Pokud se zrovna nic neděje, tak se jen povídá a povídá, pak se stane nějaká šílenost a pořád dokola. Napětí je skoro nulové a koukám na to už celkem s nechutí, člověk by čekal, že se to po 3. díle už trochu rozjede, ale místo toho akce ubývá a zamotanosti přibývá... 50% ()

If You Don't Like My Story, Write Your Own (2019) (E04) 

WTF is this shit? Takže chlap v imaginárním vězení, kde je pánem loví v rybníku malé děti, pak je dá do přístroje a během minuty jsou z nich dospělí jedinci a pak když ho serou, tak je zabije a vyrobí si další? Co to je za mindfuck? :D Když pominu tuhle naprosto stupidní šílenost, tak aspoň do sebe začíná pár věcí zapadat a konečně přichází taková maličká touha vidět další díl, což se mi před tím nestalo. Uvidíme co to přinese dál, ale pořád je to pro mě spíše podprůměrný seriál. 65% ()

Little Fear of Lightning (2019) (E05) 

Sláva! Konečně do sebe příběh začíná zapadat, alespoň po malých částech. Střípek po střípku ukazuje veškeré nejasnosti a šílenosti, co se dějí. Každopádně pořád pořádně nechápu "stvořitele", co si pěstuje vlastní služebnictvo a loví je ve vodě, ale alespoň už víme, kdo to je a kde přibližně je. Doufám, že v postupném odhalováním střípků to bude pokračovat a konečně se dozvíme vše, co nevíme. Hrozný problém mi však dělají ty časové linie, kolikrát je těžké si uvědomit, že vůbec nějaká změna v čase nastala. Emočně a napěťově je to pořád slabší, ale příběh je důležitější. Uvidíme, co z toho bude dál. 70% ()

This Extraordinary Being (2019) (E06) 

Ačkoliv byl skoro celý díl černobíle, což nemusím, tak to vyjasnilo opět další střípky skládačky. Vidět celý život jednoho muže od začátku až do konce a jak do toho celý zapadá. A skvělé zjistit, jak vůbec vznikl první maskovaný hrdina a co mělo za následek, že strážci zákona teď nosí masky. 70% ()

An Almost Religious Awe (2019) (E07) 

Už se ta zase pěkně začíná zamotávat. Vzpomínkami už jsem celkem přehlcený, takže to, že konec filmu byl no normálním čase mi vyhovuje více něž dost. 70% ()

A God Walks into a Bar (2019) (E08) 

Bum, bum, konečně to do sebe všechno kurva zapadlo, každý každičký střípek. Konečně to, co od seriálů čekám, když pominu trochu slabší epizody, které předcházely této, tak to stálo za to, abych dostal přesně tohle! 95% ()

See How They Fly (2019) (E09) 

Opět v celku dobrý díl, který má však trošku hořký, ale i otevřený konec, takže i když mě série jako celek docela dlouho nudila, tak se i tak těším na další sérii. 80% ()

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

17.03.2022

Zatímco do premiéry seriálového Obi-Wana už fanoušci odpočítávají pouhé týdny, na filmové frontě Lucasfilm nadále podezřele mlčí. Loni byl akorát odložen Rogue Squadron režisérky Patty Jenkins, jak… (více)

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

20.06.2021

Přestože studio Sony Pictures uzavřelo nedávno distribuční spolupráci se streamovacími službami Disney+ a Netflix, svůj nejnovější spidermanovský spin-off pošle údajně na Amazon Prime Video. Silk –… (více)

Filmový Blade má novou scenáristku

Filmový Blade má novou scenáristku

06.02.2021

Marvel zase jednou přepisuje historické tabulky. Vůbec poprvé totiž najal pro jeden ze svých filmů – konkrétně filmového Bladea – černou scenáristku. Stacy Osei-Kuffour má na kontě několik velice… (více)

Reklama

Reklama