Reklama

Reklama

Watchmen

(seriál)
  • USA Watchmen
Trailer 1
Akční / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2019, 8 h 43 min (Minutáž: 52–63 min)

Tvůrci:

Damon Lindelof

Předloha:

Alan Moore (komiks)

Hrají:

Regina King, Yahya Abdul-Mateen II, Frances Fisher, Louis Gossett Jr., Andrew Howard, Jeremy Irons, Don Johnson, Jacob Ming-Trent, Tom Mison (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Seriál Watchmen od výkonného producenta Damona Lindelofa (Ztraceni, Pozůstalí z produkce HBO), zasazený do alternativní historie, v níž jsou maskovaní strážci postaveni mimo zákon, vyvolává nostalgické vzpomínky na původní stejnojmennou komiksovou klasiku. Přesto se v tradici díla, které ho inspirovalo, snaží jít zcela originální cestou. V čele hereckého obsazení stojí Regina Kingová, představitelka Angely Abarové, nositelky dvou masek – hlavní vyšetřovatelky policejního sboru v Tulse a také matky tří dětí. V seriálu se dále představují Jeremy Irons v roli stárnoucího a panovačného lorda z britského panství, Don Johnson jako Judd Crawford, náčelník policie v Tulse, Jean Smartová coby federální agentka Laurie Blakeová a Tim Blake Nelson v roli detektiva jménem Looking Glass. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Dimo k tomuto seriálu (7)

Watchmen (2019) 

Klouboček dolů, za skvěle promyšlenou sérii, takovou, která dávkovala poutavost od začátku do konce tak chytře, že nebylo momentu, kdy by klesala pozornost. Neměl jsem páru, s čím seriál přijde, s kým se uvidíme, jestli bude recyklace, drnkání na nostalgickou strunu... A světe div se, krom jedné věci, kterou jsem řešil od prvního dílu a zmíním ji později, mi seriál přinesl jen pozitiva. Nový příběh, atraktivní postavy, v čele s "Lesklounem", paní FBI s pekelně prořízlou pusou a možná překvapivě i černou Angelou. Co dál z benefitů? Rozvinutí historie (Minutemanů) a pokračování tam, kde jsme skončili (2008) a pokračování v současnosti. Vůbec celé propletení časových linek je teda fakt zarážející, ale zas a znovu, ono to funguje. Jsem divák, který se v roce 2009 zamiloval do filmu a potom doháněl všemožné další části Watchmenovského světa a fakt nevím, co na seriál může říct člověk, co o Strážcích ví prd. HBO vsadilo na náročnou, specifickou a vlastně taky dost úzkou a radikální skupinu diváků a já jim vzdávám hold a díky, že do toho šli. Bylo pár momentů, kdy mi padala brada. Nejvíc snad setkání Minutemanů a v rozostřených postavách poznáváme členy, o kterých nepadlo ani slovo... Ozymandias a jeho neuvěřitelný svět. eRkový formát, tudíž krev, vulgarita, modrej pinďour. Není nouze o originální nápady a za všechny ty fanouškovský benefity patří pětihvězdičková nálož. Nu, a to moje dilema, který jsem načetl hned od prvního dílu? Rasismus. O co se tu snaží? Formu pozitivní diskriminace? Propagaci černochů? Jde o nosné téma? Nebo jen o chytré vábení? S laskavým dovolením tohle už nerozseknu. HBO, díky za výborné týdny čekání na další díl, nostalgické návraty 10 let zpět, za napětí a také výbornou hudbu a soundtrack. Pět si Strážci zaslouží. ()

Je léto a dochází nám led (2019) (E01) 

Vůbec tomu nerozumím (doufám, že jen prozatím), ale vůbec mně to neva, páč se na první díl koukalo tuze dobře a poslouchalo se také. Potěší pomrknutí na knižní i filmové rodiče. ()

Válečnické umění komančských jezdců (2019) (E02) 

Stále moc nevím, o co jde a stále mě to nevadí. OK, možná už mi trochu svítá, ale rozhodně mě baví pomrkávání na filmový Wačmeny a strašlivě moc mě baví hudba. Next! ()

She Was Killed by Space Junk (2019) (E03) 

Strážci mě čím dál víc baví, nejvíc charakter postav. To, co tady předvádí, je velmi slušivou poctou a plnohodnotným nástupnictvím novely. Něco mi tu ale nesedí, ale prozatím nerozvíjím. Počkám si, s čím přijdou dál. ()

A God Walks into a Bar (2019) (E08) 

Ani v nejmenším jsem na začátku sledování seriálu nečekal, že se dostane sem. Rozuměj, tak daleko. Může seriál vyvrcholit ještě více fascinujícím způsobem? Brzy uvidíme. Buď se ladně nakrásně uzavře, nebo propadneme křeslem až na zem, jak nás uzemní. Všechno je možné... ()

See How They Fly (2019) (E09) 

Nuže, jsme v cíli a já odhadoval, že se ladně uzavře, nebo ostře vyvrcholí. No, trochu od každého. Seroš by mohl zůstat, rozuměj nepokračovat, tak, jak je, ale má zcela jasně otevřená vrátka k další sérii, za což jsem určitě rád, protože tento nový, současný svět Strážců mě upoutal, na druhou stranu koření obavy, aby nevznikly takový levotoče, jako v LOST. No a poslední díl? Mně se líbil průběh i závěr. Náročný, zmlsaný fanoušek předlohy nebo filmu je vlastně dost nevděčným divákem, protože si nese obrovská očekávání a nároky, očekává Manhattana, když ho dostane, není dost takovým, jaký by měl být, stejně tak ho sžírá nedostatečnost intelektuálního přesahu a já nevím co ještě. Upřímně, fakt jsem se bál, kam dojdeme, vůbec jsem netušil, co čekat, ale seriál vyústil v chytrý, ucelený devítidílný skvost a jsem fakt rád, že jsem ho sledoval. ()

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

17.03.2022

Zatímco do premiéry seriálového Obi-Wana už fanoušci odpočítávají pouhé týdny, na filmové frontě Lucasfilm nadále podezřele mlčí. Loni byl akorát odložen Rogue Squadron režisérky Patty Jenkins, jak… (více)

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

20.06.2021

Přestože studio Sony Pictures uzavřelo nedávno distribuční spolupráci se streamovacími službami Disney+ a Netflix, svůj nejnovější spidermanovský spin-off pošle údajně na Amazon Prime Video. Silk –… (více)

Filmový Blade má novou scenáristku

Filmový Blade má novou scenáristku

06.02.2021

Marvel zase jednou přepisuje historické tabulky. Vůbec poprvé totiž najal pro jeden ze svých filmů – konkrétně filmového Bladea – černou scenáristku. Stacy Osei-Kuffour má na kontě několik velice… (více)

Reklama

Reklama