Reklama

Reklama

Watchmen

(seriál)
  • USA Watchmen
Trailer 2
Akční / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2019, 8 h 43 min (Minutáž: 52–63 min)

Tvůrci:

Damon Lindelof

Předloha:

Alan Moore (komiks)

Hrají:

Regina King, Yahya Abdul-Mateen II, Frances Fisher, Louis Gossett Jr., Andrew Howard, Jeremy Irons, Don Johnson, Jacob Ming-Trent, Tom Mison (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Seriál Watchmen od výkonného producenta Damona Lindelofa (Ztraceni, Pozůstalí z produkce HBO), zasazený do alternativní historie, v níž jsou maskovaní strážci postaveni mimo zákon, vyvolává nostalgické vzpomínky na původní stejnojmennou komiksovou klasiku. Přesto se v tradici díla, které ho inspirovalo, snaží jít zcela originální cestou. V čele hereckého obsazení stojí Regina Kingová, představitelka Angely Abarové, nositelky dvou masek – hlavní vyšetřovatelky policejního sboru v Tulse a také matky tří dětí. V seriálu se dále představují Jeremy Irons v roli stárnoucího a panovačného lorda z britského panství, Don Johnson jako Judd Crawford, náčelník policie v Tulse, Jean Smartová coby federální agentka Laurie Blakeová a Tim Blake Nelson v roli detektiva jménem Looking Glass. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Klajnik k tomuto seriálu (2)

Watchmen (2019) odpad!

Villeneuve dokazal perfektne navazat na Scottova Blade Runnera a svym pokracovanim snad jeste prekonal puvodni namet. Tohle byl pravej opak. Naprosta neschopnost udelat dobre cokoliv, co Moorovu predlohu/Snyderovu adaptaci činilo tak dobrou. Seriálový Watchmeni jsou narativne roztříštěný, čímž se jim vsak nedari zakryt obecnou banalitu a hloupost, ktera v mnoha ohledech degraduje puvodni komiks/film (viz. zatknutí Ozymandiase). Postavy za nic nestojí a ta negryně v hlavní roli...co to mělo být? Nejen, že taková plochá postava nemá šanci zaujmout, ale proč obsadili zrovna Reginu King? Co stálo v konkurzu? “Do hlavní role seriálových watchmenú hledáme ošklivou ženu opičích rysů...” To bylo utrpení čumět na tu její hnusnou držku. Fuj typíčo. Fakt humus. Tohle je vubec nejhorsi role, kterou mohli do Watchmenu implementovat a nejhorsi vyber herecky, ktere mohli dat hlavni roli. Avsak ani kvalitni herci jako Jeremy Irons zde nezazari, protoze jejich role za nic nestoji. Ve Snyderově filmu jsem si oblibil vsechny postavy a zasl jsem nad spletitym dejem (ano, to je vsechno hlvne Moorova zasluha). Zde jsem jenom sledoval neschopnost tvurcu udelat cokoliv dobre. Je to ušito na míru libtardům, kteří tomu dali zelenou. Dr. Manhattan je negr a novej ozymandias je ošklivá malá Vietnamka. Z Rorschachovo odkazu udělali KKK...achjo. Kdyby to aspoň cinematicky obstálo, když už všechny postavy zbavili jejich kouzla. Lidi ani klasicky nejsou schopný rozeznat, co dělalo předlohu tak působivou a zde nadšeně jásají a ohání slovy jako nejovážnější a nejambicióznější námět. Pochcat Lindelofa i fanoušky týhle břečky.Prej že Moore by měl pozvat Lindelofa na večeři a poslat omluvnej dopis HBO. Typičo, týpku ty se spláchni. ()

Je léto a dochází nám led (2019) (E01) 

Watchmeni měli drive a každá postava měla hloubku. Zdejší skvadra nudných postav (negryně v čele je vyloženě nesympatická) se postarala, aby mě nezajímalo vůbec nic z toho, co se tam dělo. Debil Lindelof by neměl být k látce Moora vůbec připuštěn, když jeho literární um nedostahuje Mooreovým kvalitám ani po paty. Chápu, že se dnes řeší rasismus a Watchmeni jsou alternativní realitou současného světa, ale stejně nebylo odůvodněno proč KKK pod maskou Rorschacha vede rasovou válku. Dal bych tomu 1/5 díky scéně s dobytkem a jisté estetice, která však nemůže té Snyderově vycucat ani prst u nohy. ()

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

17.03.2022

Zatímco do premiéry seriálového Obi-Wana už fanoušci odpočítávají pouhé týdny, na filmové frontě Lucasfilm nadále podezřele mlčí. Loni byl akorát odložen Rogue Squadron režisérky Patty Jenkins, jak… (více)

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

20.06.2021

Přestože studio Sony Pictures uzavřelo nedávno distribuční spolupráci se streamovacími službami Disney+ a Netflix, svůj nejnovější spidermanovský spin-off pošle údajně na Amazon Prime Video. Silk –… (více)

Filmový Blade má novou scenáristku

Filmový Blade má novou scenáristku

06.02.2021

Marvel zase jednou přepisuje historické tabulky. Vůbec poprvé totiž najal pro jeden ze svých filmů – konkrétně filmového Bladea – černou scenáristku. Stacy Osei-Kuffour má na kontě několik velice… (více)

Reklama

Reklama