Reklama

Reklama

Watchmen

(seriál)
  • USA Watchmen
Trailer 2
Akční / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2019, 8 h 43 min (Minutáž: 52–63 min)

Tvůrci:

Damon Lindelof

Předloha:

Alan Moore (komiks)

Hrají:

Regina King, Yahya Abdul-Mateen II, Frances Fisher, Louis Gossett Jr., Andrew Howard, Jeremy Irons, Don Johnson, Jacob Ming-Trent, Tom Mison (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Seriál Watchmen od výkonného producenta Damona Lindelofa (Ztraceni, Pozůstalí z produkce HBO), zasazený do alternativní historie, v níž jsou maskovaní strážci postaveni mimo zákon, vyvolává nostalgické vzpomínky na původní stejnojmennou komiksovou klasiku. Přesto se v tradici díla, které ho inspirovalo, snaží jít zcela originální cestou. V čele hereckého obsazení stojí Regina Kingová, představitelka Angely Abarové, nositelky dvou masek – hlavní vyšetřovatelky policejního sboru v Tulse a také matky tří dětí. V seriálu se dále představují Jeremy Irons v roli stárnoucího a panovačného lorda z britského panství, Don Johnson jako Judd Crawford, náčelník policie v Tulse, Jean Smartová coby federální agentka Laurie Blakeová a Tim Blake Nelson v roli detektiva jménem Looking Glass. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele SpaceOdyseus k tomuto seriálu (10)

Watchmen (2019) 

Moc me to bavilo. Jde o paradni sequel puvodnimu komiksu. Strasne me bavilo, jak Lindelof chytre pouziva propriety zdrojoveho materialu, jak na ne odkazuje, jak je posouva na dalsi level. Je to opravdu chytre napsane. Rozehraje se tu celkem dost dejovych linek v ruznych casovych osach, je to habadej flashbacku a timejumpu. Ale vse je tak prehledne podane, tak prehledne zauzlovane do jednoho inteligentniho celku. Skalni fanousek komiksu jsem dlouho a ted jsem i fanousek druheho dilu, ktery ma formu devitidilneho serialu. ()

Je léto a dochází nám led (2019) (E01) 

Bavilo me to, zajimalo me to, ale jinak zatim tezko hodnotit, nez se dej poradne nerozjede. Mou pozornost ziskali. ()

Válečnické umění komančských jezdců (2019) (E02) 

Bavi me to. Bavi me, jak Lindelof znovu pouziva temata z komiksu, jak je zasazuje do noveho kontextu. Bavi me, jak odkazuje na predlohu. Bavi me Irons. Bavi me, jak je obklopeny robotama/klonama/necim. Na dalsi dil se tesim. ()

She Was Killed by Space Junk (2019) (E03) 

Bavi me to cim dal tim vic. Silk Spectre je skvela. Ozymandias ma komiksovy kostym a vypada skvele. A cele ramovani do vypraveni vtipu bylo temer genialni. V takhle dobrou adaptaci jsem nedoufal. ()

If You Don't Like My Story, Write Your Own (2019) (E04) 

Pomalejsi nez predchozi, ale stale paradni dil. Asi se nam tu ukazal zaporak, Adrian me bavi cim dal tim vic a kam se posunul charakter Silk Spectre me neprestava udivovat. ()

Little Fear of Lightning (2019) (E05) 

Looking Glass se pomalu ale jiste stava mou nejoblibenejsi postavou (podobnost s Rorchachem ne nahodna). To jak to s nim vypada nahnute me velmi mrzi. A linka s Adrianem vladne. Pral bych si vic dilu z pohledu Looking Glass! ()

This Extraordinary Being (2019) (E06) 

Nejsem fanda flashbacku, ktere maji za ukol jen oddalit cekani na finale. Tenhle byl ale moc zajimavy. Bavil me spin, ktery dostal charakter v puvodnim komiksu temer netceny. Jen proc s tou jeho sexualitou sli na silu a na efekt? ()

An Almost Religious Awe (2019) (E07) 

Skvele to graduje. Po odpocinkovem dile prisla pecka. Kazda dejova linka se mocne chysta na finale a ja si nadavam, ze jsem nepockal na binge. ()

A God Walks into a Bar (2019) (E08) 

Vzdycky mam velkou radost, kdyz vsechno do sebe zapadne, kdyz se dejove vlakna propletou v jednom bode do uhledneho uzliku a presne tohle jsme tu dostali. Predposledni dil funguje skvele jako navnazeni na finale i jako samostatny dil sam o sobe. Angele se musi fandit, spin na Dr. Manhattana me strasne bavi a zapojeni sedme kavalerie jako zaporaku vyznavajich Rorschacha je super napad. Moc se tesim na dnesni dil! ()

See How They Fly (2019) (E09) 

Vsechno do sebe skvele zapadlo, vse se vysvetlilo, zadny hloupy cliffhanger, charakterove oblouky se uspokojive uzavrely a to vse v paradnim audiovizualnim podani. Jo, tahle serie byla hodne fajn. ()

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

17.03.2022

Zatímco do premiéry seriálového Obi-Wana už fanoušci odpočítávají pouhé týdny, na filmové frontě Lucasfilm nadále podezřele mlčí. Loni byl akorát odložen Rogue Squadron režisérky Patty Jenkins, jak… (více)

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

20.06.2021

Přestože studio Sony Pictures uzavřelo nedávno distribuční spolupráci se streamovacími službami Disney+ a Netflix, svůj nejnovější spidermanovský spin-off pošle údajně na Amazon Prime Video. Silk –… (více)

Filmový Blade má novou scenáristku

Filmový Blade má novou scenáristku

06.02.2021

Marvel zase jednou přepisuje historické tabulky. Vůbec poprvé totiž najal pro jeden ze svých filmů – konkrétně filmového Bladea – černou scenáristku. Stacy Osei-Kuffour má na kontě několik velice… (více)

Reklama

Reklama