Reklama

Reklama

Banda - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2019, 7 h 53 min (Minutáž: 55–66 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Elisabeth Shue, Shaun Benson, Chace Crawford, Ann Cusack, Mike Donis, Brittany Drisdelle, Jimmy Fallon (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve světě, kde mají superhrdinové ve zvyku zneužívat svou slávu k vlastnímu prospěchu, se objevuje parta samozvanců známá jako Banda. Ta se snaží zkorumpované hrdiny odhalit, což se jim daří díky vytrvalosti a ochotě nehrát podle pravidel. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejpopulárnějších současných seriálů, co nevznikl pod hlavičkou Netflixu, mi uniká už dlouhá léta, v srpnu 2019 jsem zkusil jen pilot a pak nad pokračováním zanevřel. Teď zase přišla chvilková zkouška amazoňáckého streamingu a s tím tedy i druhá šance pro jeho vlajkového koně. A musím uznat, že jsem učinil fakt dobře. Na to, jak už mě přestaly bavit superhrdinské blockbustery a hlavně ryzí komedie, je tahle nekompromisně explicitně sprostá šaráda po většinu svého času fakt výborná. I ten cast je skoro bez chybičky, hlavně Anthony Starr a jeho démonický Homelander. [viděno na Prime Video] ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Presne takovy spin na presyceny superhrdinsky zanr dnesni doba potrebovala. Nekompromisni, drsny, krvavy a zly. Snyder by se tady mel ucit, jak se to dela. Co on ve Watchmanech a BvS jen zlehka netukava, do toho The Boys skacou rovnyma nohama. Superman je vypocitavy zmrd, ale ma i necekanou hloubku, Flash je fetak, co omylem probiha skrz lidi a tak dale a tak podobne. A me to bavilo strasne moc. Diky Amazonu za koule a moc se tesim na druhou sezonu! ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prakticky tu nebyl žádný moment, jímž bych se cítil odpálkován až za Jupiter, na druhou stranu jsou The Boys v první sezóně mimořádně stabilní záležitost, jejíž suverénní rovinku občas rozvlní snad jen nečekaně absurdní fórky (což je plus, někdy i krát, rozhodně ne mínus!). Největší "slabinou" je tak pouze zjevná "prologovost", kdy ve vzduchu po poslední epizodě visí mnohé rozehrávky a přísliby věcí příštích. Těším se, takže za mě dobrý. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív mě The Boys nadchli. Je to totiž dokonalá merafora, u níž mám pocit, že se někdo musel inspirovat naší politickou scénou. Nebo to tak je všude? Prostě studie zvráceného populismu, snahy vytřískat prachy se všeho, co se dá zpeněžit, ovládnout masy, armádu. Bez ohledu na následky, bez ohledu na lidi. Ale později mi došlo, že i když tahle stránka se povedla, příběh je lehce povrchní a často se objeví i logické mezery, což mi už ke konci začalo i dost vadit. Přesto ale určitě zkusím i druhou sérii.70% ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Tak stručne, dve veci by som vypichol, ktorými The Boys aj v záplave konkurencie bodujú. Je to jednak plynulé prepínanie od čiernohumornej komiksovky s presahom na všetky strany (takto nejak by stopro vyzerala obchodná mašinéria Marvelu, keby všetci tí elasťákoví panďuláci vážne existovali) k temnej, hádam aj mrazivej dráme človek milión vs. horných 10,000. No a druhou vecou je kongeniálny castingový ťah postaviť proti sebe Karla Urbana v najdrsnejšom možnom móde (že to po Dreddovi ešte vôbec šlo stupňovať, to je skutočný šok) a Anthonyho Starra v (opäť) životnej forme. Komiksový punk, zábavný v každom ohľade. ()

Galerie (236)

Zajímavosti (27)

  • Písnička, která hraje ve 2. minutě, je „Dans Ma Ruche“ od Guizmo. V 8. minutě hraje „Neat Neat Neat“ od The Damned. Ve 21. minutě „La Foule“ od Youssoupha. Na konci epizody „Cherry Bomb“ od The Runaways. (Duoscop)
  • Ezekiel (Shaun Benson), pobožný superhrdina se schopností natahovat tělo, byl inspirován postavou Oh-Fathera z komiksové předlohy. (NiWi)
  • Při nástupu A-Traina (Jessie T. Usher) na stadion hraje „Fight Night“ od Freedom & Kevin Skaggs & Alexander Pol. Na konci epizody zazní „Stop!“ od Jane's Addiction. (Duoscop)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno