Reklama

Reklama

Banda - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2019, 7 h 53 min (Minutáž: 55–66 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Elisabeth Shue, Shaun Benson, Chace Crawford, Ann Cusack, Mike Donis, Brittany Drisdelle, Jimmy Fallon (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve světě, kde mají superhrdinové ve zvyku zneužívat svou slávu k vlastnímu prospěchu, se objevuje parta samozvanců známá jako Banda. Ta se snaží zkorumpované hrdiny odhalit, což se jim daří díky vytrvalosti a ochotě nehrát podle pravidel. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amazon Prime se konečně zvedá ze stínů jiných VoD služeb a servíruje nám zase jednou pořádnou pecku. Ačkoliv musím přiznat, že mne první díl příliš nechytl a dokonce jsem uvažoval i o tom, že tomu nakonec šanci nedám, jsem moc rád, že jsem názor přehodnotil a nyní se mohu pokusit nastínit, proč jsou the Boys taková pecka. Předně, kdo viděl trailer, je mu zřejmě jasné, co je hlavní silou komiksové předlohy, která si utahuje z nejrůznějších komiksových klišé. Konečně tu tak nejsou vzorňáci, co udělají pro dobro cokoliv. A cílovka to dokázala náležitě ocenit, vlastně to byla dost sázka na jistotu, stačila pořádná řádka krve, hlášek a nějaké té neokoukanosti...v prvním díle se mi to zdálo samoúčelné, potom mě chytl příběh a vychutnával jsem si jednotlivě všechny díly. A o to také jde, nestačí jen bezduchá řežba, musí to hlavně bavit. Máme tu tedy evil Supermana (ten jediný, co není nudný) v podání skvělého Antony Starra (Banshee rulezz), vyšeptalou Wonder Woman, zdrogovaného Flashe, totálně nemluvného Batmana nebo Aquamana ve své ryzí podobě, tedy naprosto zbytečného člena Justice League, kterého zajímají jenom oceány. Samozřejmě jsou změněna jména (na tom komiks stojí), paralely však musí pochopit úplně každý. A vůbec největší plus téhle pecky? Karl Urban nikdy neměl takhle krutopřísnou roli (kecám, měl jich dost, ale nikdy se neokouká) a jeho hutný plnovous se postará o každou prodanou scénu v jeho podání, a také odporný cliffhanger, ale o tom až příští rok. Sypte to sem! Času na dohnání je stále dostatek.. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl zážitek! Sedl jsem si k první sezóně seriálu, o kterém jsem vůbec nic nevěděl, a po jejím skončení jsem převelice spokojený. Takovou nálož nekorektního humoru už jsem dlouho neviděl, a o to víc jsem si ji užil. V té záplavě cynismu a korporátního humusu jsem se přímo rochnil, i když jsem chvíli přemýšlel nad tím, jestli se mnou není něco hodně špatně, když se pochechtávám i u těch nejbrutálnějších scén. Pak jsem se ale rozhodl, že je mi to úplně jedno a celou tuhle zběsilost jsem si vychutnal až do konce. ()

Reklama

GudMen 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se zlákat. Ve skutečnosti hloupý seriál, podvratně se jen tváří. Rádoby chytrá konstrukce se zhroutí pod tlakem několika naivních otázek. Postavy jsou mělké, archetypální. Na začátku se poměrně dobře rozjede, ale nikam nedojede. Úplně postrádá katarzi. Eric Kripke se snaží být jak vážný, tak satirický, nakonec ale nevíte, jestli chce, abyste se znásilnění smáli, nebo se nad ním pohoršovali. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Nečakal som že The Boys bude tak slabé. Prvé epizódy parádne navnadili. Určite si dám aj druhu sériu. Amazon prime znovu nepotešil a neponúkli ani cz titulky. Uvidíme ako dopadla druhá séria. Prvá to ma za tri aj vďaka skvelej zvolenej hudbe. Aj superhdinovia ukázali že nemusia byť od dc alebo marvelu... 3* ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V době, kdy jsou populární superhrdinské filmy a nově je v kurzu i hrubější erková zábava, někoho konečně napadlo spojit oba prvky dohromady. A světe div se, ono to funguje. První řada The Boys je akční spektákl plný krve a černého humoru, který se bere s perfektně vyváženou nadsázkou. Tváří seriálu je bezpochyby Karl Urban jakožto charismatický mstitel, který vede skupinku záškodníků snažící se rozložit superhrdinskou smetánku. Amazon tu představil jednoho z největších tvrďáků své generace, který pomyslně přebírá otěže po slavném Loganovi. V opozici stojící Homelander zosobňuje ďábelskost a nevypočitatelnost a jde o prakticky neporazitelného nepřítele, který je navíc bezchybně zahraný. V pozadí tohoto konfliktu nechybí ani příjemná lidská lovestory, která pomáhá divákovi vcítit se víc do postav, dobré gagy a nakonec tu a tam pořádně ujetá nekorektní scénka. Co víc si přát95% ()

Galerie (236)

Zajímavosti (27)

  • Ezekiel (Shaun Benson), pobožný superhrdina se schopností natahovat tělo, byl inspirován postavou Oh-Fathera z komiksové předlohy. (NiWi)
  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je "A Lo Caliche" od Sr Ortegon feat. Pana Black. Na konci epizody hraje "Ain't No Sunshine" od Billa Witherse. (Duoscop)
  • Když si Deep (Chace Crawford) holí tělo, tak při tom hraje „Everybody Hurts“ od R.E.M. (Duoscop)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama