Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch

  • USA The Blair Witch Project (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní
USA, 1999, 81 min (Special Edition: 86 min, Alternativní 78 min)

VOD (1)

V říjnu 1994 se záhadně ztratili v lesích poblíž Burkitsville v Marylandu tři studenti při práci na dokumentárním filmu. O rok později byl nalezen materiál, který natočili... Mystifikační horor o tajemné kanibalistické příšeře, který zaznamenal mimořádný komerční úspěch, stál pouhých 25 tisíc dolarů, přičemž utržil přes 240 milionů dolarů. (Magic Box)

(více)

Recenze (1 382)

mistrpropr 

všechny recenze uživatele

nevim jestli bych to nazval zrovna hororem, spíš ne. vhodnější je domácí video jedný hrozný krávy a jejich kámošů, napínavá je poslední půlminuta. ty 2* jsou za marketing, protože kampaň byla opravdu geniální, za to respekt ()

sangvis 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tento film byl pro mě trochu zklamáním. Nápadu a první polovině takřka nelze nic vytknout, ale závěr byl až žalostně nudný a předvídatelný. Myslím si, že se z toho celého dalo vytěžit daleko víc, než jen obtisky dětských ručiček na bílé stěně a nezvučný pád kamery těsně před nástupem závěrečných titulků... ()

burg odpad!

všechny recenze uživatele

Horory mám opravdu rád, ale co bylo tohle - to bych si netroufl hádat. Parta teenagerů se ztratí v lese. Ztratí orientaci, mapu i kompas. Je to horor? Leda tak se na to koukat opakovaně.. ()

Black5 

všechny recenze uživatele

Hádám, že hlavním záměrem tohoto nízkorozpočtového filmu byla reálnost, a té tu bylo vskutku dosaženo s úspěchem. Ano, u filmu jsem se bavil, ale při sledování ani po něm jsem příliš strachy netrnul. Asi mi vadilo, že téměř za celou dobu filmu se nic moc nedělo. Tři studenti, kteří skoro hodinu a půl chodí lesem (samozřejmě se ztratí), každou noc slyší podivné zvuky, které se stupňují, až přejdou v útok něčeho, co vlastně ani nevidíte, což mělo nejspíš navodit hororovou atmosféru, které jsem se ale v zásadě nedočkal. Netvrdím, že při pár scénách jsem netrnul, ale napětí bylo prostě málo. Někomu to možná připadá jinak, někdo má tyhle naháněcí scény rád, kdy nejde téměř nic vidět, a ta roztřesená kamera k tomu. Nejspíš jsem udělal velikou chybu, že jsem film sledoval s cz dabingem, protože už po 30 sekundách mi kazil dojem z filmu. Příště zkusím původní znění, snad to přidá i na reálnosti. Celkově bych to zhodnotil jako slušný horor, kde ale mohlo být malinko víc akce a lepší nebo alespoň delší vyvrcholení situace. Scéna v rozpadlém domě mohla být víc odhalující, myslím, že na konci při upuštění kamery na zem jsme všichni v něco doufali, ale nic se nekonalo. Škoda, ale bavil jsem se. Takže ***, nejraději bych dal ** za ten dabing, ale to se nesluší :). ()

jurajP 

všechny recenze uživatele

dávam 5* prečo??? lebo keď som tento film dávno, dávno videl ako novinku kolovali fámy, že veď viete (nezničím zážitok nezainteresovaným).... klobúk dole nad týmto snímkom... popravde videl som ho už asi 7 krát a vždy ma vtiahne... vždy sa bojím, vždy si spomeniem na obdobie keď som ako pubertiak chodil stanovať na Sigord (bývalá vodná nádrž blízko Prešova v "pustatine") a s kamošmi sme sa strašili, triasli stanmi, či stavali malé "totemy"... :o) ()

kajacharlie 

všechny recenze uživatele

Film Vás od samého začátku vtáhne do děje a úplně zapomenete na to, že je to pouze fikce. Že to není příběh, který se stal. Že je to pouze film za pár desítek tisíc dolarů. Film, který je ale tak bravurně natočený, že autorům se podařilo přesně to, čeho chtěli dosáhnout. Zachytili skutečný strach, děsivé prostředí a i herecké výkony byli úchvatné. Jedním slovem famozní. ()

Alik85CK 

všechny recenze uživatele

Tuhle blbost bych přejmenoval na ,,Jak jsme kempovali" .A já musím souhlasit s přítelem.Začíná to tím,jak čtyři mladí ucha si balí batůžky jak malý caparti na tábor...Pak lítaj po lese a blouděj,natáčej se,jak čůrají za keříčkem( asi byli kluci zvědaví,jestli ta kočka,co tam byla s nima je opravdu holčička :-) ).No,a pak se utábořej a ..... zase nic.Tři čtvrtě filmu se nic neděje.Možná ke konci,ale o tom už nevím,páč u toho vždycky usnu.Asi si budu muset udělat čas a pořádně se na to podívat....pokud teda zase neusnu nudou i za bílého dne...Achjooo...No,ta jedna hvězdička je za to,že se u toho krásně,ale opravdu krásně usíná :-) ()

woodoop 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se a o to šlo, že? Ale stejně je to neuvěřitelné. To je jako kdybych vzala kameru a šla do lesa natočit bobříka odvahy a přitom to vydělalo celé jmění. Popřemýšlím nad tím.... ()

hanzikk 

všechny recenze uživatele

No nebyl jsem nijak zvlášť nadšený teda, a čekal jsem mnohem vím, když uvážím jak o tom někteří lidi básní a kolik článků na netu se s ním táhne. Půl filmu jsem to bral spíše jako komedii, protože jsem se spíše smál než bál, ale pak mne jeden záběr velmi ale velmi potěšil, ten to taky zachránil od 2*. ()

Unn 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za to, že jsme se u tohoto filmu opravdu nasmáli. Alespoň nějaké emoce ten film dokáže vyvolat. Narozdíl od jeho parodie "Závada Blair Witch", na který jsme jen tupě zírali. Autoři parodie asi nestihli fakt, že film, který se snaží parodovat je parodií sám o sobě. ()

LaCZik 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti si snímek zaslouží slabší hodnocení, ale geniální (komerční) tah tvůrců nelze podhodnocovat. O technické zpracování se nemá cenu bavit, stejně jako o hereckých výkonech. Trošku ho zabíjí i český dabing (jen samé k*rva, které znělo dosti uměle), ale atmosféru má užasnou. Trošku mi vadí nejasný konec a další pokračování. ()

alphatown 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za nápad,druhá za ženský herecký výkon,ale provedení příšerné.Zběsile pobíhající pomatenci po lese nereálně se bojící.Já jsem strašpytel,ale takhle bych se nechoval,pokud bych neměl důvod. ()

Zakarija 

všechny recenze uživatele

Nejsem hororový fanda a hororům se spíše straním, protože jsem strašpitel. Na Blair Witch jsem se podívala jenom kvůli tomu kultu kolem něj. A nic. ()

Keledaia odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy v životě nepochopím, jak tahle blbost mohla někoho vyděsit, vylekat, nebo.. co já vím... mě to málem unudilo. ()

Eclipsis___ 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť ale zrejme ako jediný som pri tomto filme skapínal nudou a niekoľkokrát ma zaujal pavúk na našej stene. Dve hviezdy za koniec, ale toto ja za horor nepovažujem... ()

marketcsfd 

všechny recenze uživatele

pamatuji si to jasne - tři vydešený pubertačky se vraceli 5 km lesem na chatu. Byli jsme tak vyděšený, že jsme museli volat rodičům aby pro nás dojeli....takovou atmosferu jsem nezažila u žádného jineho hororu a to by v podstate zadarmo natočenej když to srovnate. Respect !!! ()

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Paranormální příběh jednoho filmu?

Paranormální příběh jednoho filmu?

22.09.2009

Horor Paranormal Activity se očividně pokouší navázat na úspěch nízkorozpočtových hitů typu Záhada Blair Witch, Saw či aktuální District 9. Jak? Promyšlenou kampaní, která buduje mýtus… (více)

Reklama

Reklama