Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (262)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Od nového Pachu krvi (?) som mal najprv celkom nízke očakávania, no nakoniec som ostal nielenže milo prekvapený, ale dokonca sa mi páčil až tak, že som mu miestami mal chuť dať štyri hviezdy (čo je na dnešný hororový štandard fakt veľa). Tie som mu síce nedal, na to to nebolo dostatočne dobré, ale aj tak nemám najmenší problém ho zaradiť medzi najlepšie horory, ktoré posledný rok vyšli. A to z jedného prostého dôvodu - Wrong Turn je viac, než len štandardným hororom. Je to progresívny horor s viacrozmerným dejom, ktorý každú chvíľu prichádza s niečím novým a originálnym, s ničím sa nepára, v ničom nestagnuje a neustále diváka niečím prekvapuje alebo zabáva. Možno to ako celok nefunguje, možno sa dalo niektoré veci spraviť lepšie, možno je to obsahovo strašne nevyvážené a možno to nie je ten starý Pach krvi, ktorý všetci dobre poznáme (za čo som ja osobne rád), ale je to napínavý survival thriller, je to krvavý hixploitation, je to atmosférický folk horor, je to kvalitná satira, je to zaujímavá rodinná dráma, je to zábavne napísaná moralita so sociálno-politickým presahom, je to.. skrátka zábavný mix všetkého možného, ktorý je síce strašne nekonzistentný a neskutočne prekombinovaný, no v žiadnom prípade nudný. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už jsem nějaké to Špatné zahnutí viděl, takže jsem si myslel, že vím, do čeho jdu, ale ono ne. Tvůrci na to šli tak trochu jinak, místo hororu natočili spíš thriller a celkem mile mě překvapili. Místo už mnohokrát omletého, předvídatelného děje, přišlo něco trochu jiného, seznámil jsem se se společenstvím, proti kterému jsou Amišové průkopníky pokroku, dokonale politicky korektního mixu z auta mi nemuselo být líto, a tak jsem si to docela užil. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Začíná to filmařsky stoprocentně korektní partičkou (černoch, běloch, asiat, mexičan, blondýna, bruneta, homosexuál, heterosexuál - to vše najednou) v lesích a končí to zvláštním a nečekaným lesním společenstvím. S původním WT to má společného akorát tak název a místo kanibalů, kteří byli hlavním tahounem staré série, tady máme “jen” obyčejné vidláky. Gore je průměrné, herci nenadchnou, scénář je hloupý (haha, doslova všechny pastičky jsou v lese nastraženy přesně tam, kde postavy jdou...), vizuál lesní vesničky je vyloženě jen na efekt (snad nechcou tvrdit, že tam týpci chodí s lebkou jelena na hlavě celý den) a postavy zde očividně nemají periferní vidění, protože co není na scéně, to samy nevidí. Ale tohle všechno od filmu tak nějak čekáme a jdeme do něj s tím, že to bude podprůměrné slasher béčko. Ve svém žánru je tedy přesně tím (pod)průměrným kouskem, který je holt hloupý, ale alespoň dokáže zabavit při nudném odpoledni. Snaha o sociálně vyčítavý přesah s životem v lese a závěrečný revenge je tady více k smíchu a spíše filmu škodí, ale budiž. Sice nenadchne a fanoušci původního WT budou zklamáni, ale vřele do toho... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Reboot Wrong Turnu má společného s původním Wrong Turnem jen název a možná pasti v lese, takže zarputilí fanoušci série budou zklamáni a s němi i lokální odpad ČSFD vedený Antiexpertem a jeho přivrženci ( Doslova Foundation!!!) Který se v hororech vyzná asi jako já v botanice a ještě sleduje mizerný cam rip kdo ví jestli né i na mobilu. Už z traileru bylo celkem očividné, že na mutanty tentokrát nedojde ( až tak nevadí, jelikož nejlepší byli stejně v Hory mají oči ) a tenhle nový směr dost možná přidal čerstvý závan větru. Vlastně jediné, co mě trochu mrzí, že většina vražd je Off screen, ale naštěstí většinou ukážou alespoň "co zbylo". Skupina teenagerů je celkem ok, blondýnka je sympatická kočka, která na konci působí jako Tomb Raider a rozhodně musím pochválit slušné řemeslo, přírodu, pěkné masky lebek zvířat a velmi dobře dolované napětí ( Pád ze svahu před rolující kládou byl super) a že zde bude jedna atmosférická creepy scéna, to asi nečekal nikdo ( Chodba slepců je skvostně nepříjemná). Finální 20minutovka je poměrně slušná divočina vrcholící ostrým a zajímavým koncem. Mohlo to být sice ještě brutálnější a špinavější, na jednu stranu pořád je to víc brutální než většina hororů, která za poslední dobu vyšla. Já jsem spokojen, pro lesní vyvražďovačky mám slabost a už dlouho žádná pořádná nevyšla a nejspíš ani nevyjde. Těch 49% je zatím k smíchu a mimo. Příběh***, Akce****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7.5/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Názvové prepojenie so sériu Pach krve je úplne mimo. Nie je to žiadny reštart. S pôvodnou sériou má spoločné len lesné prostredie a boj o život. Čo sa týka filmu samotného, tak na jedno plus Vám do očí flákne dve mínus. Ak sme v minulosti u hororových vyvražďovačiek nadávali na tuposť obetí, tak v dnešnej dobe budeme nadávať na totálnu nesympatickosť obetí. Je to banda otravných, hipsterských, namysleno uvedomelých existencií, ktorým tú smrť a utrpenie jednoducho prajete. Samozrejme musí tu byť LGBT páreček, pretože bez toho dnes už proste nič natočiť nejde. Kvóty je treba plniť. Je tu fajn kmeňová zápletka, ale nie je nijako zásadne rozvinutá. Miestami to bolo tak blbé, až to bolo dobré. Nič krajšie o tom povedať nedokážem. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • Na začiatku filmu policajt povie postave Matthewa Modinea: „Musíte byť hrdý otec.“ Toto je odkaz na postavu Matthewa Modinea v Stranger Things (od r. 2016), deti v Hawkin's Lab ho volajú „Papa“. (Arsenal83)
  • Ačkoli se jedná o sedmý film Wrong Turn, jedná se o „restart“ série. (LUKICKK)

Reklama

Reklama