Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 5
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Diskuze

272827

272827 (hodnocení, recenze)

Quint

Mě přišlo, že ty dialogy byly hrozně rychlé. Dořekli větu a hned na to (do půl vteřiny) odpověď.

na příspěvěk reagoval hrona

Quint

Quint (hodnocení, recenze)

Strašně užvaněnej pilot. A ty dialogy šustily papírem, až to bolelo. Přesto příjemnej závan nostalgie. Ale ten úvod mi přišel takovej zkratkovitej. Místo představení hlavních postav nováčkům to hned prohlubuje dosavadní mytologii a navazuje to na spoustu věcí, který už si moc nepamatuju :) Je fakt, že jsem ani neviděl ty poslední série (budu muset kouknout na nějakou X-Files Wiki). No uvidíme, třeba se do toho znova dostanu. Každopádně, diváky, co nikdy na Akta X nekoukali, si to těžko získá. Naštěstí jde o minisérii :)

na příspěvěk reagoval 272827, hrona, DaViD´82

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

mrx.friend , Callysto

Ok, díky. Já si to chtěl jenom potvrdit. Přece jenom je desátá mini-série zároveň do jisté míry rebootem, kde je revidována dosavadní mytologie (SPOILER: první epizoda, kdy je kolonizace nahrazena pouze vládním spiknutím za pomocí mimozemské technologie), tak by mě nepřekvapil ani tento veletoč. Každopádně se ukazuje, že ani stand-alone epizody na konec nebudou stand-alone a pro nováčky Akta X skutečně nejsou - a je fajn, že je to zatím motivicky propojené (těhotné ženy a experimentování na nich/mimozemské únosy) a vztahující se k minulosti (William, vztah Muldera a Scullyové, tj. důraz na osobní rovinu příznačnou pro druhý film). 

Callysto

Callysto (hodnocení, recenze)

Bluntman

To byly jasně sny, oba u toho přece koukali na fotku malého Williama a představovali si, o co přišli. Jiné vysvětlení mne ani nenapadlo :-)

na příspěvěk reagoval Bluntman

mrx.friend

mrx.friend (hodnocení, recenze)

V Aktech nikdy nebylo nic na 100%, ale v tomhle případě beru za samozřejmost, že šlo o vize ;)

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Není ta linie s Williamem v rozporu s tím, co bylo prezentováno v seriálu, či jsou ty scény z "minulosti" nikoliv vzpomínkami Scullyové/Muldera, ale subjektivními vizemi/představami? 

na příspěvěk reagoval Callysto

Visáč

Visáč (hodnocení, recenze)

Druha epizoda (najma vdaka Wongovej rezii) navodila "klasicky" feeling povodnych X-Files, ktory v prvej casti vyrazne absentoval. Konecne sa aj hlavnym postavam dostali trosku viac pod kozu, co je plus. Teaser k tretej epke vyzera tiez zaujimavo. Vzostupna tendencia sa (zrejme) zacina potvrdzovat.

na příspěvěk reagoval Baron Noktur

mrx.friend

mrx.friend (hodnocení, recenze)

Konečně jsou venku ratingy. Sledovanost pilotu prý dopadla nad očekávání dobře (16.1 mil diváků, což se s klidem může měřit s nejméně sledovanými epizodami ze čtvrté nebo páté sezóny, kdy byla Akta na svém absolutním vrcholu). Na pondělní výsledky se samozřejmě ještě čeká, ale spekuluje se, že vzhledem k vysílacímu času se i tady může mluvit o úspěchu.

http://tvbythenumbers.zap2it.com/2016/01/26/sunday-final-ratings-jan-24-2016/

mrx.friend

mrx.friend (hodnocení, recenze)

Jde hodnotit jak seriálovej profil, tak jednotlivý epizody. Je teda na každym, jestli chce podrobně známkovat a komentovat každou epizodu nebo si to odbude jenom na "hlavní stránce" ;-)

na příspěvěk reagoval Kaufman, anderson

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

Ako to, ze niekto moze hodnotit a pisat komentare k celemu serialu a niekto iba k epizodam ???

na příspěvěk reagoval Kaufman

mrx.friend

mrx.friend (hodnocení, recenze)

DaViD´82 , Brmbolec

Slovenské jsou na serialzone, české budou co nevidět na kultx ;-)

Tak třetí díl pravděpodobně bude navazovat na úspěchy epizod Humbug, Clyde Bruckman's Final Repose, War of the Coprophages a Jose Chung's 'From Outer Space'. Upřímně, nikdy jsem nebyl zastáncem komediálně laděných dílů, pro mě vždycky byly Akta spíš o tej vážnej notě ;-)

na příspěvěk reagoval Kaufman

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

ledzepfan

A ono se tu soutěží o počet hodnocení?

 

ChArLeNe: Pokud platí ta šuškanda, že druhá (již odvysílaná) "monster of the week" epizoda již je lepší a ta třetí údajně jedna z vůbec nejlepších vůbec, tak není důvod, proč by to i zde nemělo jít nahoru (pokud to samozřejmě zase následující tři epizody nezkazí, což asi hrozí především o té závěrečné mytologické).

na příspěvěk reagoval Callysto, mrx.friend

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

tvl-kdo vymyslel to hodnocení jednotlivých dílů? Nestačí, že si tu každý lojza nastřílí 5000hodnocení jen na klipech Justina Bibera..teď navíc budou moct hodnotit každý díl Pokémonů (např.).. Nebo co takhle Tak jde čas. Na to jsem jako špunt koukal a nějakou tu tisícovku na tom nahoním.

na příspěvěk reagoval Kaufman, DaViD´82

mrx.friend

mrx.friend (hodnocení, recenze)

NightPorter

Když je tu možnost hodnotit jednotlivý epizody a díl mam za sebou, nevidim důvod, proč bych nemoh' hvězdičkovat. Na druhou stranu, taková SAWLM tomu vrazila odpad! jenom proto, že jde o něco, co v sobě zase nese jméno Akta X, protože soudě podle jejího profilu, tohle nikdy nebyl seriál pro ní, proto pochybuju, že by nad pokračováním ztrácela nějakej čas.

Reklama

Reklama