Horký vítr z jihu

• USA I'll Fly Away
všechny plakáty
USA, 1991, 38x60 min

Hrají:

Harold Perrineau, Sam Waterston, Regina Taylor, Jeremy London, Kathryn Harrold, Rae'Ven Larrymore Kelly, Mary Alice, Dorian Harewood, Bill Cobbs, Scott Paulin, Walton Goggins (více)
(další profese)

Rodina advokáta Forresta Bedforda žije v maloměstě na Jihu 50.let. Matka je v sanatoriu, přichází nová černošská hospodyně Lilly, která nás svými komentáři provází celým seriálem. Pilotní díl představuje Bedforda, jeho tři děti, Lilly a její rodinu a hlavně situaci na stále rasistickém Jihu. Výchozí zápletkou, která se prolíná celým dalším dějem, je soud s bílým řidičem autobusu, který zavinil havárii a smrt či zranění černochů. (oficiální text distributora)

(více)

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (2) - 50. ročník (za rok) 1992 - *Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Regina Taylor, *Nejlepší herec v seriálu (drama) - Sam Waterston + nominace (3) - 49. ročník 1991 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herec v seriálu (drama) - Sam Waterston, 50. ročník 1992 - Nejlepší seriál (drama) ()

• Postava Forresta Bedforda skončila na 17. místě v anketě "50 Greatest TV Dads of All Time". (Pumiiix)