Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V krušných počátcích zombie apokalypsy se skupina zcela neznámých lidí musí semknout a najít v sobě sílu, aby dokázali přežít a dostat se zpátky ke svým blízkým. (Netflix)

Recenze (108)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, první sezóna seriálu „Temné léto“ rozhodně není dokonalá. Zombie se místy chovají hodně divně, k některým postavám si vůbec nevytvoříte vztah, ale je to celé natočené tak, že máte pocit, že zombie apokalypsa není nic pěkného. A tak by to mělo být. S některými postavami se rozloučíte skoro mrknutím oka a přiznám se, že některé momenty mě dostaly. Nic nového, ale dobré to je. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zombie hodně jinak a dost netradičně. Téměř nejdou zabít jsou rychlý.Lidi se mění prakticky hned po nakažení. Co mě tu vadilo je tupost těch postav a nelogičnost v ději, třeba chlápek hledá odemčený dveře a najednou se mu otevřou sami dveře do samoobsluhy, kde jsou plný regály zboží to jako nikdo neraboval či nekupoval potraviny když to vypuklo prostě blbost. Nebo najednou jdou někam pro zbraně a hned ví kde co v té budově je, ale přitom se vůbec nedomlouvají na nějakém plánu co budou dělat. Na konci na tom stadiónu taky dcera tam jako jedna z mála čeká až pro ni přijde máma. A ta stopáž jednotlivých dílů strašně krátká. ()

Reklama

santiamén 

všechny recenze uživatele

7/10 Jo, má to nepřehlídnutelné nedostatky, které bych za normálních okolností pěkně rozpitvala, ale na zombie snímky mám slabost a něco hodného pozornosti se v tomto subžánru objeví jednou za dlouhé roky. Seriál měl zjevně malý rozpočet a v důsledku hodně minimalistické pojetí, ale po všech těch grandiózních masakrech, stovkách detailních záběrů na maskérský um a hromadách zombie valících se jak lavina je to vlastně osvěžující změna. Tvůrci byli nuceni zaměřit se víc na tíživou atmosféru a pocity postav. Minimálně se využívá i hudby a (zbytečných) dialogů, postavy probírají jen to nezbytné, chmurně směřují k cíli, a asi poprvé jsem měla možnost vidět díl, ve kterém se postava nechová jako trénovaný zabiják s přesnou muškou, ale úplně obyčejný, vyděšený a dost neschopný člověk, na jehož místo si divák může neochotně dosadit sám sebe v podobné situaci. Nečekaný malý klenot, který mi udělal radost. ()

Harpy 

všechny recenze uživatele

Perfektná kamera, tu chcem pochváliť hneď na začiatok - a to kameru nejak obzvlášť nevnímam, tak tu som vnímala a bola to paráda. Skvele sa vyhrali v niektorých sekvenciách. Atmosféra bola naozaj napínavá, zombíkov bolo dosť, aj príbehov ľudí a ako skončili. Bavilo ma, že ukázali záber, zombika a potom čo tomu predchádzalo. Mega ma bavil aj jeden konkrétny typek ktorý im dosť dlho unikal a jeho príbeh. Pasáže v škole, tajnom zariadení zbraní či dome boli dosť husté. Sériu jedna a dva som kukla za pár dní, teraz sa už len modlím nech je čim skôr ďalšia. Myslela som si, že zombíkov budem mať dosť, ale nieee! :D  last of us to asi neprekoná (walking dead som nevidela) ale u mňa toto sa tomu vyrovnáva. Trochu iné, iné feelingy, ale rovnako pútavé. Super ! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa je jako jedna z možností konce světa velmi oblíbená a obzvlášť filmová a seriálová tvorba poslední doby ji rozhodně neopomíjí. K Temnému létu jsem tak přistupoval jako k další snad i bohapusté zábavě a ačkoliv té se mi dostalo v míře vrchovaté, s velkým překvapením jsem zjistil, že nekoukám jen na nějaký klon Walking Dead, ale co do způsobu vyprávění opravdu originální záležitost. Děj skáče z jedné postavy na druhou, absolutně netušíte, kdo v příštích minutách zemře či přežije a tenhle pocit chaosu vlastně výborně podtrhuje apokalyptickou (či řekněme těsně preapokalyptickou) atmosféru. Obě série si pak svou lajnu drží obstojně. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (6)

  • Když William (Sal Velez Jr.) řídí auto, tak v některých záběrech drží v ruce láhev s vodou a v některých ne. (Duoscop)
  • Když Lance (Kelsey Flower) utíka přes střechu ze školy a následně ho pronásleduje zombie, tak si vážně poraní pravou ruku, nacož je kladen důraz při jeho pokusu nastartovat auto, kdy musí složitě používat levačku. V následující scéně v supermarketu má Lance ruku dokonale zdravou, a to po celý zbytek příběhu. (korbitch22)
  • Keď Williama a ostatných v aute naháňa čierny Dodge RAM, tak v záberoch z vnútra auta je vidieť, že auto za nimi má zapnuté svetlá, ale v záberoch z vonku nemá. (TheDomoD)

Reklama

Reklama