Reklama

Reklama

The Hot Zone

(seriál)
Trailer 1
USA, (2019–2021), 9 h 28 min (Minutáž: 44–51 min)

Předloha:

Richard Preston Jr. (kniha)

Hrají:

Julianna Margulies, Liam Cunningham, James D'Arcy, Noah Emmerich, Topher Grace, Paul James, Mark Kelly, Robert Sean Leonard, Lenny Platt, Nick Searcy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (15)

B3n 

všechny recenze uživatele

Objektívne je to o málo nižšie ako je tých 71%, ale je to príjemná jednohubka, ktorú by som určite odporučil ľudom, ktorým stačí príbeh a nepotrebujú potoky krvi, neutíchajúcu akciu a drahé efekty. Nič také tento štyri a pol hodinový film neponúka. Tu je to naozaj o dialógoch a atmosfére. Fanúšikovia seriálov o nákaze by možno hodnotili o niečo vyššie. Ak chcete akciu, na túto tému sa natočili lepšie filmy: Outbreak alebo The Andromeda Strain ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpočet $-miliónov║ Nepoučiteľný američania, je to až neskutočné z akou ľahkovážnosťou sa k ohrozeniu zákernou epidémiou pristupovalo vtedy v 1989 a po 30 rokoch (2019) tu je podobný prípad a obezretná pripravenosť skoro žiadna, dosť podcenený prístup. Sebareflexia ako hovado, sa mi páčil záver seriálu keď sa avizovalo že musia vypracovať lepšie protokoly pre takýto druh ohrozenia. /70%/ ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. řada: **** Přes celkem vlažnější závěr (a zákeřně debilní překlad distributora), velice dobře zahájená série, která má extra povedenou dějovou linku z roku 1978 a i přes několik zbytečných kopanců rozhodně drží nadstandard (více u jednotlivých epizod). 2. řada: zde ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Kniha mě kdysi strašně nadchla. Proto jsem v tomhle seriálu čekal mnohem naturalističtější průběh a zobrazení následků viru Ebola. Tady nám ukázali nasrané opice, pár mrtvých opic a v ději z roku 1976 několik lidských nešťastníků, u nichž se to projevovalo boláky na kůži a sem tam nějakej ten vomit. Ale v konečném důsledku to zas tak nevadilo. Hrůzu a strach jsem z tohoto neviditelného nepřítele pociťoval a s aktuálním výskytem Koronaviru v Číně to není zase až tak abstraktní. A tak se tady řeší hlavně postoj americké armády (sekce USAMRIID) a CDC v roce 1989, když se Ebola objevila v USA, a jak nikdo nevěděl, co by se mělo dělat. Hlavně když si uvědomíme, že tohle nebezpečí bylo (protože v Restonu se to opravdu stalo) a je opravdu reálné a ne jen fikce (na což nás na konci posledního dílu upozorní i informace, že od té doby již proběhlo asi 30 epidemií Eboly Zaire), člověk začne mít trochu boba. Ale snad to do naší střední Evropy nikdy nedojde. No, seriál mě bavil o něco míň, než kniha, ale pořád je to neokoukanej námět, což se cení. Julianna Margulies od dob Pohotovosti samozřejmě zestárla a bez makeupu už není taková kost, ale sympatická je i v uniformě. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Kvalitne obsadený seriál, z produkcie National Geographic o malej, ale nebezpečnej Ebola epizóde v dejinách USA, kam sa tomu sajrajtu podarilo v minulosti prekĺznuť (v čase korony je seriál isto aktuálny, hoci sa dostal na obrazovky mesiace predtým). Dej sa odohráva prevažne koncom 80-tych rokov, kedy k tomu došlo. Tvorcovia približujú tento zákerný vírus i jeho pôvod. Dosť napínavá, "chytľavá", určite nie nudná vec (aspoň nie pre mňa). Táto nebezpečná udalosť údajne viedla k vytvoreniu nových epidemických protokolov. Pre fans filmov, seriálov o katastrofách, epidémiách je to zásah do čierneho. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama