Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Jim povýšil na premiéra, ale neztratil nic ze své idiocie a pitomého úsměvu. Humphrey a Bernard se dostali do vyšší platové třídy, ale rovněž zůstali věrní své povaze: jeden je tak mazaný, že byste ho podezřívali i z toho, že v Anglii nevyšlo slunce, druhý tak přitroublý, že místo aby dával bacha na hubu, riskuje propuštění, řeší ablativ. Ale hlavně, humor má stejné grády jako Pan Ministr, takže za mě plný počet! ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Politická deziluze n.2, tentokrát s trochu hořčí příchutí. Jim Hacker už nad sebou nemá velkého premiéra a moc v jeho rukou představuje prostředek jak zamést nepohodlné věci pod koberec či si přihrát polívčičku u voličů. Proto mu ta malá vítezství nad sirem Applebym nepřeji tak od srdce, jako tomu bylo v dobách pouhého ministrování. Naštěstí je tu stále Bernard, jehož výklady politického časování nepravidelných sloves jsou nádherně trefné, a sir Humhprey, který stále skvěle vládne jazykem. Vysoká škola politické rétoriky k nezaplacení. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Pokračování kultovního seriálu "Jistě pane ministře" se nese v úplně stejném duchu, opět se dočkáme břitkého i suchého, britského humoru, parodujícího politiku, ale také opět musím poznamenat, že mě to zcela úplně nechytlo a k jednotlivým dílům jsem přistupoval laxně... Vesměs slušná zábava, ale nic co by mě zvedalo ze židle. "V kleci život slepic nestojí za nic, vy byste chtěl trávit život zavřený se stovkami dalších šílených, vřeštících a smradlavých stvoření, nemoct dýchat čerstvý vzduch, nemoct se pohnout, nemoct se protáhnout, nemoct myslet?" "Ne, proto nekandiduji do parlamentu." 7/10 ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Serál znám dlouho a sem tam jsem zahlédl nějaký díl v televizi. Teprve nyní jsem si našel čas a pustil si všechny díly v sérii. Musím říci, že jsem se dlouho tak nezasmál, především v dílech, které jinak naprosto sebejistého Sira Humphreyho dokonale vykolejí. Překvapivě seriál neztrácí ani po tolika letech od natočení nic ze svého humoru. 90 % ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý seriál, přesto ne tolik jako Jistě, pane ministře. Ocenit je třeba zachování osvědčených diskuzí, objevování se známých postav i jejich vývoj, širší záběr témat a provázanost jednotlivých dílů. Naopak někdy se to opakuje - jak u argumentace, tak u témat (například umění). A prostředí není tak útulné. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)
  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)
  • Ve 27. minutě Sir Humphrey (Nigel Hawthorne) poznamená: "Ztrátu jednoho ministra, tu lze ještě považovat za ránu osudu, ale ztráta dvou, to už je nedbalost." Nato se Bernard (Derek Fowlds) zasměje, aby dal najevo, že je vzdělaný, jelikož se jedná o citát z divadelní komedie Oscara Wildea "Jak je důležité míti Filipa": "Ztrátu jednoho rodiče lze považovat za nehodu, pane Worthingu, ale ztráta obou, to už vypadá jako nedbalost." (Ezis)

Reklama

Reklama