Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

kinej 

všechny recenze uživatele

Je příjemné zjištění, že pokračování mile cynického seriálu Jistě, pane ministře neztratilo nic z kvalit svého předchůdce. Vtipy neztratily nic ze své štiplavé chytrosti a místy nevím jestli se mám smát, nebo smekat scénáristům, za geniální charakteristiku politického prostředí. Vlastně mě napadlo jak málo by stačilo k tomu, aby se tento sitcom stal z komedie dramatem. Stačilo by jen vyměnit herce, nařídit jim herecký projev ala kamenná tvář a seriál by klidně mohl být smutným politickým thrillrem. Naštěstí je "premiér" natočen tak, že může divák vysmát nejen účinkujícím postavám, ale i jejich reálnám protějškům ze skutečného politického života. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je stejný jako předešlý - není zde žádná změna. A tím myslím, že je to stále stejně dobré :) Je to neskutečné, jak si dokázali angličané udělat takovou legraci ze svého politického systému. Přitom to dává smysl, uráží to kdekoho a chvilkama se průměrný obyvatel Země ztrácí, páč vůbec neví o čem daní politici mluví :) :) "Děkuji Bernarde" :D :D byla pro mě vždy skvělá hláška v každém dílu, jelikož Bernard byl můj oblíbenec a jeho spletité výklady byly nejlepší :) ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

NANEŠTĚSTÍ AČKOLI TA ODPOVĚĎ VSKUTKU BYLA JASNÁ, PROSTÁ A PŘÍMÁ, PŘESTO NASTANE JISTÁ POTÍŽ, MÁME-LI JÍ POPRÁVU PŘISOUDIT ČTVRTÝ Z PŘÍDOMKŮ, KTERÉ JSTE TEĎ UVEDL. JEŽTO PŘESNÁ KORELACE MEZI INFORMACÍ, KTEROU JSTE TAM V PARLAMENTU PRONESL A FAKTY, NAKOLIK MOHOU BÝT IDENTIFIKOVÁNA A DEMONSTROVÁNA JE POHŘÍCHU TAKOVÁ, ŽE PŮSOBÍ GNOZEOLOGICKÉ PROBLÉMY A TO V TOM SMĚRU, JEŽ VELMI ZATÍŽÍ LOGICKÉ A SÉMANTICKÉ ZDROJE ANGLICKÉHO JAZYKA BŘEMENEM MNOHEM TĚŽŠÍM, NEŽ MOHOU PODLE ROZUMNÝCH OČEKÁVÁNÍCH UNÉST... ()

Rimland 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál z prostředí vrcholné politiky. Zakomponování zahraničněpolitických a bezpečnostních témat plus "posílení" Hackerovy postavy umožňuje vyhnat zdejší humor do nebeských výšin. Epizody jako "Velký plán", "Vítězství demokracie" a "Diplomatický incident" jsou pro mě nejgeniálnějším exkurzem do tajů (nejen) britské zahraniční politiky :-) ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Přestože se v pokračování Jistě, pane ministře styl humoru moc nezměnil, je v lecčem odlišný. Vše vlastně vychází z povýšení Hackera z ministerské funkce do úřadu premiéra. Jednotlivé díly se tak zabývají větším rozsahem politik, nikoli pouze úzkou oblastí administrativy a dalších agend mnohdy nelogicky přidělených Hackerovu ministerstvu. Premiér navíc nemusí svá rozhodnutí přizpůsobovat politické linii výše postaveného politika, tudíž je jeho konání mnohem volnější. Ale především, vzhledem k silnější pozici premiéra vůči siru Humpreymu, než měl jako ministr, dává Hacker státní správě mnohem častěji pořádné kapky. Jen nevím, jestli je seriál po těchto změnách vtipnější. Spíše je to stejné, ale o trochu víc mě přecejen baví ministerská verze sitcomu. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)
  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno