Reklama

Reklama

Alžbetin dvor

(seriál)
Československo, 1986

Režie:

Andrej Lettrich

Předloha:

Hana Zelinová (kniha)

Kamera:

Tibor Biath

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Jana Zvaríková, Michal Dočolomanský, Vlado Müller, Maroš Kramár, Emília Vášáryová, Zora Kolínska, Jiří Císler, Dušan Jamrich (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

6-dielny televízny film na motívy rovnomenného historického románu Hany Zelinovej. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Arsenal83 k tomuto seriálu (1)

Alžbetin dvor (1986) 

Suverénne najlepší seriál pochádzajúci zo slovenského prostredia, kde sa vystriedali všetky možné slovenské aj české herecké hviezdy, na ktoré dnešní pseudoherci môžu skutočne len čumieť a učiť sa. Stačí si len porovnať mená ako Dočolomanský, Jamrich, Müller a mohli by sme tu vymenovať ďalšie desiatky z tejto série, s dnešnými mladými nádejami ako Maštalír, Koleník alebo Kemka. A tom som týchto pánov spomenul len preto, že sú to výhercovia slovenskej ankety OTO v katégorii najlepší herec. To je zrkadlo dnešnej úrovne. Alžbetin dvor je famózna kniha spracovaná do legendárneho filmového spracovania. Herecké výkony spolu s perfektným dejom plného zvratov a nečakaného vývoja je ozdobou našej kinematografie. ()

Související novinky

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama