Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se nám před natočením Spider-manů stihnul dosti odvázat a natočil vynikající thriller plný zajímavých herců. Raimi buduje atmosféru již od první minuty a hlavně ve chvílích, kdy se hlavní hrdince zdají sny a zjevují růžné výjevy, by se dala atmosféra krájet. Obsazení je také téměř bezchybné. Cate Blanchet většinou moc nemusím, ale zde byla výborná. Potěší také herci ve vedlejších roličkách. Giovanni Ribisi se pro hraní tohoto typu pošuků snad narodil a je vynikající. Stejně jako Keanu Reeves, který hraje odlišnou roli, než na jaké jsme u něho zvyklý. Sam Raimi prostě opět zaválel a ukázal, že je to opravdu vynikající režisér. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Škoda, že film není z roku 1999, výstižné by bylo zde napsat další ukázkový příklad zlatých devadesátkových thrillerů. Herecký cásting je bezpochyby famózní, závěrečný zvrat v pohodě, ruku do ohně bych za něj nedal, byť jsem to tušil. Potěšila scéna v soudní síňi a hezky budující napětí. Tyhle filmy můžu. 75% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Raimiho charakteristický rukopis. Opäť mi raz dokázal, že v jeho filme môže chýbať všetko možné, ale atmosféra nie. Vcucla ma hneď od začiatku a nepustila až do konca. Dejová linka je zaujímavá a rozuzlenie ešte lepšie. Aj herci odviedli skvelú prácu, hlavne C. Blanchett a K. Reeves, ktorý ukázal, že vie zahrať aj skvelého záporáka. Filmu sa dá naozaj iba máločo vytknúť, možno len miestami trocha pomalšie tempo a pár uťahaných pasáží. Inak skvelá práca. 85/100 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Raimi je dle mého jedním z nejkomplexnějších režisérů současnosti, který dokáže natočit zábavné fantasy dobrodružství se stejnou bravurou jako temný thriller o jednom téměř dokonalém zločinu opředeném řadou záhadných a spletitých zjištění. Působivá výprava a hustá atmosféra jsou jen odrazovým můstkem směrem k dokonale promyšlenému příběhu, jenž je naprosto nepředvídatelný, nápaditě kombinuje osvědčené žánrové postupy a do posledního puntíku využívá úžasný herecký ansábl, který se zde sešel. Všemu vévodí samozřejmě křehká a vyděšená jasnovidka Cate Blanchett, jejíž děsivé předtuchy dokážou opravdu posadit na zadek i otrlejšího diváka, a pak také násilník Keanu Reeves, jenž za ní v zápornější roli nikterak nezaostává. The Gift sice nikdy nebude nablýskanou ozdobou svého žánru a jeho finální část už trochu postrádá lehkost i šmrnc předešlého Raimiho vyprávění, ale i tak je to stále pikantní a zatraceně výživná delikatesa, na níž si musí každý hororový fanoušek s chutí smlsnout.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

One (wo)man show Cate Blanchett. Její magická krása spočívá v její neuvěřitelné křehkosti, Cate působí jako nadpozemská bytost. Nenapadá mě nikdo jiný, kdo by se tak perfektně hodil přesně na tento typ rolí. A ona dokázala svůj prostor na plátně bezezbytku využít. Ovšem nesmím zapomenout, že tento film má i vynikajícího režiséra, scénář, ostatní herce (zejména G. Ribisi), hudbu atd. Ale bez Cate by to byl jen poloviční úspěch. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • V čase 1:35:20 poté, co začne Annie Wilson (Cate Blanchett) téct krev těsně u oka a přes rty, není po krvi ani náznak. O pár vteřin později má pak krev v jiné části obličeje. (Pavlínka9)
  • Zatiaľ čo všetci hľadajú telo Jessicy (Katie Holmes), na jednom zo stromov je vidno visieť filmovú kameru. (Arsenal83)
  • Danny Elfman se ve filmu objeví jako houslový hráč v jednom snu. (Chatterer)

Reklama

Reklama