Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celý můj zážitek i hodnocení bylo ovlivněno účastí otravné 3,14če Hilary Swank. Stačí mi uvidět tuhle otravnou ženu s tím nejvíce odpudivým ksichtem na světě a můj adrenalin stoupá do nepříjemných výšin. Člověk se snad ani nemůže divit, že její choť nejde daleko pro ránu. Její ksicht o ránu přímo žadoní. Hilary byla naštěstí pouze vedlejší herečkou a více bylo vidět, v té době stále půvabnou, Cate Blanchett, která si zahrála místní čarodějnici. Strašně mě v tomto snímku iritovalo, že snad všechny pokusy o obrovské dějové zvraty a šokování diváka, byly předesílány s neskutečně obrovským předstihem a poté se hodinu chodilo kolem horké kaše než na ně konečně opravdu došlo. Tento fakt významně sráží divácký zážitek a svědčí o nedokonale zvládnuté režii a střihu. Když se nad tím zamyslíte, tak příběh jako takový je v pořádku. Jen byl opravdu nesmírně nešikovně naservírován, a tak například závěrečná scénka, od které si divák vždy žádá pořádně dramatickou nálož, vyšuměla totálně do ztracena. Je to škoda. I přes tento zásadní nedostatek nebyl film vyloženě špatný. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se dal na dráhu krimithrillerů a po Jednoduchém plánu zabodoval i napodruhé. Tentokrát to sice není až taková "bomba", přesto ale jde o zručně natočený snímek se zajímavým scénářem a velmi dobrými herci. Jen mi ta zápletka přišla přece jen trochu průhlednější, což se ke konci také potvrdilo. Jinak by mě fakt zajímalo, proč měla Hilary Swanková v tomhle filmu dlouhé vlasy, když je nad nebe jasnější, že jí sluší krátké. Ale to jen tak na okraj. :) ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to není horor, ale spíš psychologická detektivka s mysteriózním prvkem, bál jsem se při sledování víc než třeba u Kruhu. Zajímavý scénář je doplněn vynikající režií Sama Raimiho, který vybíral velice pečlivě obsazení, takže i ta nejmenší rolička je zahrána vysoce nadprůměrně. Co pořád nechápu je, že když se má Cate Blanchett bát, opravdu nevím, jak to dělá, ale celá se rozklepe a skutečně má strach. To snad už není ani hraní... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je super, herci sú super, ich ambivalentné postavy sú skvelo napísané a aj ono mysteriózno je tu uveriteľné. Lenže ku koncu sa to zvrhne k očakaávaným klišé, kde začnete tušiť, ako to celé asi skončí a bojíte sa toho. Tak Raimi to bohužiaľ myslel vážne a tá ambivalentnosť jednej zásadnej postavy je zrazu fuč a zisťujete, že ste sa pozerali na klasický komerčný triler. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je mi líto tebe i tvých bratrů, protože je vaše máma čarodějnice. Jestli s tím nepřestane, tak ji kvůli tomu někdo upálí." Mám věštecký schopnosti. Třeba včera jsem předpověděl, že v poledne budu mít hlad a o půlnoci budu ospalej. Nechci nikoho napínat, ale trefil jsem obojí. Takže jako odborník musím uznat, že Annie měla ty sny hodně slušný. Navíc sama se třema dětma v baráku na samotě, tak to by se člověk o ni bál snad i tehdy, kdyby nerozvracela rodiny ženám, který prohrály v čestným boxerským souboji se svým manželem. Jenže ona je nejen rozvrací, ale navíc chce po šerifovi, kterej nevyšetřuje sny, aby vyšetřoval její sny. Já jsem si to tedy celkem užil, ale že by to bylo příjemný pokoukáníčko, tak to ani omylem. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Film se natáčel od 3. února do 27. března 2000 v americkém státě Georgia, konkrétně ve městech Effingham County, Savannah, Guyton, Springfield a Thunderbolt. (BMW12)
  • Cate Blanchett během přípravy na film navštívila pět lidí, kteří se živí předpovídáním budoucnosti. (Chatterer)

Reklama

Reklama