Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (643)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Velký dobrodružství s Kevinem Costnerem a výborným prostředí kulis a se skvělou výpravou v doprovodu hudební složkou J. N. Howarda. Rozšířená verze je silnější oříšek a Reynolds s Costnerem mohou být spokojeni. Film zůstal v paměti a zanechal slušný ohlas. Costner je velmi zajímavá postava ve vodním světě. První polovina filmu je na vyšší hodnocení. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice chápu že po oznámení, že se jedná o jeden z nejdržších filmů všech dob byla velká očekávání, ale tak velkou kritiku si to nezaslouží. Já se na to vždycy rád kouknu a nebýt toho, že to bylo tak drahý, tak se z toho určitě stal nadprůměrný originální snímek, plný výborný akce s neméně výborným Kevinem Costnerem, jediný co se tomuhle filmu dá vytknout je, že z hlavního záporáka dennise Hoppera byla udělána až příliš usměvná postavička, pro mě to sice bylo příjemný odlehčení a něco na zasmání, ale do velkofilmu, který se Costner snažil natočit se takový typ záporáka moc nehodí, ale mě to rozhodně na zážitku z filmu neubralo a od začátku do konce jsem se výborně bavil ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Příběhem a místy zvláště logikou děje trošku hloupoučký film, což je v tomto případě velká škoda, neboť produkce je velkolepá, se skvěle vypracovanými vodními exteriéry a docela kvalitními hereckými výkony. Filmu tak nejvíce škodí jakási nevyjasněná mnohožánrovost (chybí zde v žánrovém zařazení zcela jistě ještě komedie), které z něj v některých pasážích (zejména kolem party piráta Deacona - zbytečně přehrávající Dennis Hopper) dělá až parodii, které zas ovšem není moc důvodu se smát. Velkolepě promarněná šance na strhující postapokalyptický film... - - - P.S. Každopádně na tenhle film musíte do kina nebo jej sledovat alespoň na dvd, protože televizácký ořez na 4:3 a český dabing dělá z některých scén až směšně béčkovou podívanou... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Když nad tím tak přemýšlím, film si vážně víc než 2 hvězdičky nezaslouží. Svět zaplavený oceánem a jak se bez pevniny vůbec dá žít - to je docela zajímavý nápad, ovšem provedení a příběh... no, nepovedlo se to. Některé ty výbuchy a bojové scény mi svou nesmyslností dokonce přišly jak vystřižené z kreslené pohádky. Ke konci se film zdál být už opravdu hloupý a přitažený za vlasy. Navíc Costner, který by to měl jako hlavní postava táhnout, svým výkonem nijak neoslnil. I ta malá herečka, hrající Enolu, se zdála být mnohem lepší. ~(1,8)~ ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tak se nám jednou globálně oteplilo, ledovce roztály, kontinenty zmizely pod vodní hladinou a lidstvo přežívající na vlnách si vypráví legendy o suché zemi. Námořníkovi je to samozřejmě jedno, neboť jeho žábry fungují pod vodou spolehlivě, ale souhrou scénáristou nalíčených okolností, se i on vydává hledat pevnou půdu pod nohama. Tento snímek sice je předraženým nesmyslem, ale výsledná podoba není zdaleka tak příšerná, jak se potajmu šeptalo před premiérou. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (36)

  • 6 scenáristů napsalo před začátkem produkce 36 různých verzí scénářů. (Cheeker)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama