Reklama

Reklama

Vládcové nebes

(seriál)
  • USA Masters of the Air (více)
Trailer 2
USA, 2024, 8 h 28 min (Minutáž: 48–77 min)

Tvůrci:

John Orloff

Předloha:

Donald L. Miller (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Nate Mann, Bel Powley, Barry Keoghan, Stephen Campbell Moore, Sam Hazeldine, Josiah Cross, Ncuti Gatwa (více)
(další profese)

Epizody(9)

Počas druhej svetovej vojny riskujú svoje životy letci 100. bombardovacej letky – bratstva ukutého z odvahy, straty a triumfu. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (95)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Válečný seriál z produkce Spielberga a Hankse o pilotech bombardérů byl výborný z dokumentárního hlediska jak to teda jako technicky fungovalo, prvních pár bojových scén je opravdu dechberoucích a poslední dva díly ze zajateckého tábora v posledním fázi války taky fajn, ale ne nic z čeho se člověk posadí na zadek, čemuž nepomáhá velké množství postav a žádná zajímavá nebo zajímavě vykreslená, já si po devíti dílech sotva pamatuju jména.  Jakmile kluci přistáli, nevím o čem to bylo. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Je skvělé, že po Bratrstvu neohrožených a Pacifiku vznikl vysokorozpočtový seriál vzdávající hold také posádkám bombardovacích letounů. Ať jsou hrdinové vyprávění ve vzduchu, nebo uzemněni v zajateckém táboře, jedná se se o napínavou a vtahující podívanou. Ta navíc disponuje majestátním ústředním hudebním tématem B. Neelyho a natolik zdařile sestříhanou úvodní titulkovou sekvencí, že mi pokaždé šel mráz po zádech, a když to přeženu, tak jenom ta by stačila na maximální hodnocení. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Bratrstvo neohrožených se mi líbilo o něco víc. Tady jsem byla trochu zmatená v množství postav a jak se celkově dost přeskakovalo z jedné postavy na druhou, tak jsem si s nikým vyloženě nevytvořila nějaké pouto. Místy mi to tudíž příšlo spíš dost povrchní, že to nešlo do hloubky. Ale pořád se jedná o vynikající seriál, který nám dostatečně přibližuje život amerických pilotů za druhé světové války. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem bůhví co, ale i tak jsem zklamán. Nejzásadnější minus je nedostatek pobytu ve vzduchu. Což je pro seriál pojímající kus historie v letectví docela zásadní problém. A všichni víme, že v boji se vytvářejí pevná pouta bratrů ve zbrani, o což jsme tím pádem ochuzeni také. Tvůrci se to tvoření pout snaží dohonit na zemi, ale to je taková nuda, že to nemá šanci fungovat. A nefunguje. Do třetice všeho zlého, vizuálně taky zklamání. CGI je na úrovni Tlapkový patroly, vše ostatní vypadá naprosto nově, bez špíny, škrábanců, atd. Není ale vše špatně. To málo, co se odehraje ve vzduchu, má svoje kvality, 4 hlavní postavy jsou lehce rozeznatelné a oblíbitelné, pasáže v zajateckém táboře jsou výborné. A historicky obstojí. Škoda té nudné vaty, která převládá okolo půlky seriálu. BoB je benchmark, Pacific o level níže, MotA je níž o další 2 levely... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Přirovnávat to k Bratrstvu nebo i Pacifiku je úplně mimo mísu, tohle je minimálně o stupeň horší. Z války v Evropě totiž nevidíme v podstatě nic (vylodění, Market Garden, Drážďany...), zato se plýtvá časem na Red Tails, kteří jsou čistě do počtu a především do kvocientu (hlavně že jsou na plakátě a v závěrečným medailoncích...). Takže kvalitní seriál to určitě je, ale celkem promrhal svůj potenciál. 75% ()

Galerie (105)

Zajímavosti (18)

  • Když posádka hlásí při návratu napadení letouny Ju 88, ve skutečnosti vidíme těžké stíhače Bf 110. Tato chyba dodává paradoxně snímku na autenticitě, protože v bojové situaci se ne vždy povedlo identifikovat protivníka správně. (p3tris)
  • Seriál měl původně vzniknout pro televizní stanici HBO pod názvem „The Mighty Eighth“. (Maulincio)
  • Stroje B-17 Flying Fortress s rozpětím křídel 32 m, o jejichž posádkách se točí děj seriálu, potřebovaly k obsluze 10 mužů (pilot, kopilot, navigátor, bombometčík a střelci). Celkem bylo vyrobeno 12 731 kusů a stroj unesl 5 800 kg pum. (ApoloSC)

Související novinky

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Tom Hanks plánuje pokračování Greyhound

Tom Hanks plánuje pokračování Greyhound

13.04.2022

Herec Tom Hanks (Most špiónů, Sully: Zázrak na řece Hudson) a jeho produkční partner Gary Goetzman (Zprávy ze světa, Soukromá válka pana Wilsona) si zřejmě našli nový domov na streamovací službě od… (více)

Fukunaga a cyberpunkový komiks

Fukunaga a cyberpunkový komiks

28.03.2021

Režisér první řady Temného případu či nové bondovky Není čas zemřít Cary J. Fukunaga si vybral svůj příští snímek. Bude jím adaptace cyberpunkového komiksu Tokyo Ghost pro studio Legendary. Příběh se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno