Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

rt12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 8 dílech je na mé straně spokojenost. Každý díl je pohodová jednohubka, která se nesmí brát vážně,  ale s velkou dávkou nadsázky. V prvních 3 dílech mi vadila postava Zedníčka, pak přestal přehnaně řvát a vše bylo O.K. Mezi Kotkem a Polívkovou to pěkně fungovalo a oba mám ráda. Věc na kterou se podívám po čase klidně znovu. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou je českých krimi seriálů jako hub po dešti, většina z nich je nezajímavá a nudná, tudíž je příliš nevyhledávám. Tento seriál jsem sledoval primárně kvůli Anně Polívková a rozhodně jsem nebyl zklamaný. Trošku mi to připomínalo takovou českou variantu vražedných čísel. Oceňuji i prostředí, kde se část děje odehrává - prostory nové budovy ČVUT, popř. střecha fakulty stavební. Upřímně doufám, že se natočí druhá série, polootevřený konec rozhodně k tomu dává prostor. <b>75%</b> ()

Reklama

fafejt001 

všechny recenze uživatele

ALE JOOOO. První díl celkem ušel . Ta hlavní trojka je dobrá . Jen mi přijde dosti divné, že hodil návnadu a lehce ho vystopovala ta dcera policajta , co si rád šnˇupne . Myslel jsem , že je v nadpisu geniální . Tak asi moc není . Uvidím jak to pojede dále . Pořááád stále lepšííí než - Zahrada , Slunečná , Modrý ko´d a jim podobné seriály . ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Neznesiteľný by mohlo byť aspoň tak trochu milo neznesiteľný. Napríklad Dr. House albo Dr Ludsky v našom podaní boli kreténi, ale dalo sa to pozerať, aj sa zasmiať. Ale toto, čo tu hrá Ko(ko)tek je príšerné. Totálny magor, arogancia, povyšeneckosť, správanie sa k ľuďom ako odpad. Ktorého diváka to má presvedčiť? Komu sa toto zdá neznesiteľné, ale v podstate milé? A scenári a prevedení na úrovni školáka už ani nehovorím. Totálny prešľap, nerozumiem kto si toto mohol obľúbiť. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou sériích lze říct, že je to velmi slabý seriál s pár geniálními scénami a nápady, které ale zcela uvadají ve srovnání s neschopností scénáristy vymyslet příběhy, ve kterých bude Kotkův Einstein fakt perlit. Herecky je to občas fakt děs, přehrávání snad až amatérským způsobem. Postavy i tak jsou docela sympatické a sem tam jim i člověk drží palce. ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Premiérové uvedení šesté epizody zhlédlo 695 tisíc diváků (15+), jednalo se tak o nejsledovanější pořad sobotního večera po 20:00. (rublik05)
  • Celý způsob vraždy je nesmysl. U bazénu je boží klid. Naskýtá se otázka, jestli byl zavražděný skokan hluchý a slepý, aby neslyšel a neviděl letící dron. Totéž platí pro svědkyni. Je nepravděpodobné, že by si jen tak skákal, kdyby se nějakých 10 m od něj vznášel dron se zavěšenou pistolí. Mimochodem ta pistole váží nabitá přes 1kg, tedy motory drou by musely pracovat naplno, což skutečně není nic tichého. Dron by musel být velmi blízko, aby pravděpodobnost zásahu byla vysoká a aby nebylo nutné střelbu opakovat. (pjotri)
  • Když Rebeka (Anděla Jirotková) kouká do dalekohledu, nemůže absolutně nic vidět. Dalekohled je konstrukce „Newton“, kdy hlavní zrcadlo je v dolní části tubusu dalekohledu, odkud je světlo odraženo zpět do horní části dalekohledu. Tam se pak nachází šikmé sekundární zrcadlo, které odráží koncentrované světlo do strany, mimo dalekohled do okuláru. Pozorování pak probíhá koukáním do dalekohledu zboku stejně, jako kouká Rebeka. Chyba je v tom, že dalekohled je namontován obráceně, tedy vzhůru nohama a hlavní zrcadlo tak není dole, ale nahoře. V lepším případě by tedy Rebeka viděla postel. Úplnou záhadou je montáž (spojení dalekohledu s pevnou základnou). Nejedná se ani o paralaktickou, ani o azimutální montáž. Kromě toho všeho je na astronomická pozorování příliš mnoho světla. (pjotri)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama