Reklama

Reklama

Dům milosrdných sester

  • Česko Sesterstvo smrti (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobu vysokoškolských radovánek nepokazí ani nerudná a zapšklá správcová na kolejích. Navíc parta studentek je také pěkně pomstychtivá. Jenže když při nevinném žertíku tuto správcovou jedna z dívek omylem zastřelí, přestává legrace. Vystrašená děvčata tělo staré ženy ukryjí a doufají, že se po ní nikdo nebude shánět. Vždyť to byla samotářská osamělá žena. Jenže co když nebyla tak zcela osamělá? Jaké skrývá tajemství pokoj v podkroví domu? Co se plíží po chodbách? A zatím co na parádní party se domem otřásá hudba, dívky jedna po druhé mizí. (IFA movie)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

topi 

všechny recenze uživatele

Slasher se vším všudy, jak je u tohoto žánru zvykem. Škoda jen, že mordy byly slabé a gore nedotažené do patřičné úrovně, jak by se u takovéhoto druhu filmu patřilo. Vražedná zbraň byla nevšední - výletní hůlka - a to by se slušelo na pořádný masakr. Hudbu dělal klasik Re-animátorské trilogie - Richard Band. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak vraždí ta utopená baba, nebo ne? A je vůbec utopená? Ve skrze průměrný slasher, co nenadchne, ani neurazí. Prostě klasická osmdesátka s pěkným prostředím rozlehlého domu, slušnou kamerou, dobovou muzikou a spoustou dívek. Ty se ovšem neodhalují tak moc, jak bývalo v podobných filmech 80.let běžné. Také gore je spíše v náznacích, což by snad nevadilo, kdyby alespoň atmosféra mrazila od začátku až do konce. V jisté chvíli jsem si vzpomněl na zábavnějšího Kašpárka zabijáka... Na jedno podívání dostačující. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Nepříliš dobrý horor. Dialogy občas šustí papírem a většina holek neumí moc hrát. Když se pak rozjede finální večírek, je film občas vtipný... ale spíš ne záměrně. Dá se na to koukat, ale i v rámci starších hororů průměr. Trochu strašidelné to začne být až v posledních minutách. (5/10) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Průser! Film nemá žádnou atmosféru, chybí napětí,nahota,nulová invence,špatná závěrečná pointa a nejhorší ze všeho jsou snad vraždy mimo záběr bez obsahu jakéhokoli gore. Já vždy říkal že slasher bez pořádných koz a litrů krve nemůže fungovat a tímhle jsem si mé pravidlo jen potvrdil. Remake rozhodně stravitelnější. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Dům milosrdných sester“ je příjemným zástupcem osmdesátkového slasheru. Nepřináší mu výrazně nic nového, ale divákovi na druhou stranu dává přesně to, co očekává. Jako kdyby se v 80. letech ještě natáčely slashery, které bavily, jako kdyby tomu doba přála. Dnes by podobný slasher prostě nefungoval. Zajímavé kouzlo amerických osmdesátek. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (21)

  • Film měl premiéru 21. ledna 1983. (Chatterer)
  • Za první víkend promítání film vydělal přes 600 000 dolarů. (Chatterer)
  • V čase okolo 83. minúty sa snaží Kathryn McNeil (Kate McNeil) ukryť na záchode, nie je na  tom nič nezvyčajné, až na fakt, že dvere na kabínkach majú zámky zvonku, čo je skutočne ojedinelé riešenie. (beso74)

Reklama

Reklama