Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jednu za Tupouny, jednu za Stoupu a tu třetí... za Stoupu!!!! Kdo ho to daboval už si napamatuju, ale ten jeho hlas byl prostě žrádlo. Zbytek je nepřiměřeně přeslazený a stupidní -bože jak já jsem ty Gumoně nenáviděl... Proč jenom nikdy nemůžou vyhrát ti silní a zákeřní?! :-))) 50% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Koukali jsme na to jako u vytržení, medvídci, kteří se dopovali ovocnou šťávou a skákali do výšky i do dáli. Však se taky znělka parodovala: "méďové, skáčou po prdeli gumové..." ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako malý chalan som sa na tento kreslený seriál od Walta Disneyho vždy veľmi rád pozeral. Zdalo sa mi to také pohodičkové. Malá komunita medvedích škriatkov, ktorá si spokojne nažívala v lesoch stredovekej Británie. Ich úhlavným nepriateľom bol lord Igor a jeho tlupa sprostých obrov. S tými si však "Gumkáči" vedeli vždy poradiť. Až teraz v dospelosti mi dochádza, že táto podivná animovaná partička bola vlastne len banda feťákov závislých na metamfetamíne. Bez silne stimulačného nápoja, ktorému hovorili gumidžús, neboli schopní takmer žiadnej akcie. Bez neho by nedokázali fungovať. Jednoznačne boli na ňom závislí. *** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Šňup. Seriál, do něhož americká efedrinka narvala skrytou reklamu v množství větším, než obrovském. Šňup. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Kníže Ignor a Stoupa jsou fakt cool. Ale stejně se mi líbilo méně než geniální Duck Tales, i když vlastně přesně nechápu proč. Možná že jsou ti tupouni až moc tupí, kníže Ignor až moc ignorantský a gumídci moc gumoví... Fakt nevím :-) ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Kreslené příběhy Gumídků, jenž se ukrývají v podzemí. K obraně před nepřáteli používají hopsinkový nápoj, který dodává Gumídkům moc síly a hopsání. Mezi nepřátelé patří tupouni a kníže Igor. / Viděné epizody *65.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 9/10 ) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Brepta, Babča, Brůča, Bumla, Bíďa, Bára, Bóža, Klára, Kryštof, král Kristián, sir Randál, kníže Ignor, Stoupa a tupouni = klasika, nejlepší anim. seriál! Skvělé hlášky Ignora: Vystřelil jsem ho jako puk a kde přistane je mi fuk....Celkově skvělá podívaná...Stoupo? Knížo! A neříkej mi hrábě!! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

"Méďovééé, skáčou jako míčky gumovééé, v příbězích, jenž mají úroveň, Gumídci mé-ďo-vé!" TOP 3 of Walt Disney (1. My z Kačerova, 2. Rychlá rota). Chtěl bych hopsinkovou šťávu... ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Netrpím zduřelým sentimentem a ani Disneyho brainwashové kolorády mě nedonutí k zasnění. Navíc kníža nebyl Igor, ale Ignor. Na rozdíl od jiných kreslounů z Dyzníkova mi tu chyběl nějaký klaďas, jako byl třeba Vlk nebo Dale. Tady byl jen blbý Stoupa, který byl ve své době celkem kultovní postavičkou. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Stoupa, Kníže Ignor a Tupouni, nejdokonalejší sebranka záporáků jaké jsem kdy v kresleném seriálu viděl. Bohužel banda Gumídků je naopak poměrně nudná a nepomůže jim ani hopsinkový nápoj. Přesto po Kačerech můj nejoblíbenější disney-seriál. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Pre mňa klasika, ktorá ma sprevádza od ranného detstva až dodnes, vtipná, funkčná a niekedy aj poučná. Skvotná srdcovka. Takto sa má vyzerať zábava (nielen) pre deti! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Seriál přesně mého raného mládí, úspěch zaručen - jako děcko jsem byl při pohledu na hopsající gumáky tak u vytržení, že mi v jednom kuse padal dudlík z pusy na zem...a napomáhal ani med :). Ani dnes neodolám a partu skákajících hippísků si pustím znovu. A Stoupa s Ignorem by měli dostat Nobelovku, jejich portréty by měly viset místo Vaška ve školách, předseda vlády by jim měl skládat přísahu, v lékárnách by se měli vysílat bez předpisu a aspoň jednu pouťovou atrakci založit na principu "zastřel si svého gumídka". Parádní seriál. Rada všem našim tuzemským televizím: Nové seriály nevysílat, stačí Gumídci, Kačeři a děcka mají hody. Jen bych tu rád naťuknul tajemství, které nedá spát leckterému fandovi metalu, konkrétně skupiny System of a Down. Nerad bych vytvářel konspirační teorie, ale nezdá se mi, že by se autoři při vytváření designu knížete Ignora inspirovali v Serj Tankianovi. To spíš rodiče Serj Tankiana se při výrobě budoucího frontmana inspirovali v Ignorovi :-) Ta podoba je úžasná, Serj se jim povedl!! ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

95% - Zásadní disneyovka mého dětství. Moje láska k fantasy příběhům se dost možná zrodila právě zde... ()

Reklama

Reklama