Reklama

Reklama

Ztracená kulka

Trailer

VOD (1)

Geniálního mechanika s kriminální minulostí obviní z vraždy. Aby dokázal svoji nevinu, musí vystopovat zmizelé auto a získat důkaz: jednu jedinou kulku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tuctové krimi béčko na pomezí bessonovek (à la Taxi či Kurýr) a adrenalinových krimi thrillerů Cavayého. Na první mu však schází větší příklon k chtěné pokleslosti a častější akci, na to druhé zase zběsilé adrenalinové tempo nenechávající prostor pro zapojení mozku a řešení logických lapsů. Ostatně na to jaká je to kravina, tak se to bere krapet moc vážně a umí to být místy echt utahané. Ovšem zároveň se tu a tam přeci jen dostane ke slovu poctivá kaskadérská akce (především útěk z policejní stanice je lahůdkový) či několik solidních srážek plechů čili se to dokoukat bez větší újmy dá, ne že ne. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz som sa zlakol ze na mna vybafne zas dalsia zabozrutska xenofilna sracka o multikulti raji, ktory vo Francii udajne zdielaju tie dve obrovske religie. Teda ne zebych veril v nejaky vyjebany vojensky stret civilizacii, bo to u mna je blbost na n-tu. Chcem byt za spekulanta, kverulanta ktory neveri v nejaky stret civilizacii ale ani v multikulti propagandu. Ta ma este nestihla presvedcit, ze je zivotaschopna. Tuto ide o staru dobru francuzsku kriminalku, auticka sa rozbijaju jedna radost, ta francuzstina bola drsna ...... konecne film na urovni, Gijom Peret sa rezisersky predviedol : 72 % ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Trošku film klame, já trailer radši neviděl a i tak musim říct, že akce až zas tolik není i přes poměrně krátkou stopáž. Akční scény jsou plné automobilových honiček, soubojů a padne i nějaká střelba. Bouračky vypadají pěkně, bitky působí drsně a kontaktně, ale nějak mě nevonělo, že akce postrádá logiku. Xkrát během filmu jsem si říkal, že to působí víc na efekt, než nějak přirozeně a i když je hlavní hrdina interpretován jako člověk, co si umí poradit v každé situaci, je to víceméně díky naprosté debilitě těch kolem něj. Hlavně celej souboj na policejní stanici je naprostá parodie, protože, nejenže jeden týpek z garáže vymlátí celou policejní stanici - ono nikoho nenapadne ani vzít zbraň i když jí měli po ruce, v jednom záběru je to až očividné. Charaktery už potom vůbec nefungují i když jejich herci maj charisma a odvádí výbornou práci. Režie je fajn. Na to, abych film bral vážně, by zde musel bejt nějakej balanc v logice. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Přesně proto ten N miluju. Naprosto nenápadný, nic neříkající flák od frantíků, kteří opět ukázali, že umí. Tuctový příběh o dokázáni neviny, který je uchopený po řemeslné stránce skvěle. Dialogy netrhají uši, akce je opravdu výborná a místy umí jít až na dřeň. Po dlouhé době jsem se bavil i u automobilové honičky. S hlavní postavou jsem se chvíli sžíval, ale nakonec jsem si k ní cestu našel. Bavilo mě i to, že z kluků zkorumpovanjech šel respekt a věděli jste, že si s nimi není radno zahrávat. Celkově fajn jednohubka, která spolehlivě zkrátí dlouhou chvíli. Velká spokojenost a 80 procent. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Rychlá, přímočará jízda, určená hlavně pro cílové nenáročné publikum, které si chce u filmu především odpočinout a pobavit se, případně si nahnat i trocha toho adrenalinu. Vytýkat tomuto typu podívané jednoduchost zápletky a částečně i její naivnost a nepřesvědčivost, by zde pak bylo velmi snadné, já se mezi tyto šťouraly a pozéry ale nezařadím, jelikož jak pokaždé u takovýchto snímků tvrdím, zde je jednoduchost a přímost naopak nutností, jelikož cokoliv jiného má neblahý vliv na zábavnost a spád, a o to v nich jde v prvé řadě. O to víc je tu pak milé překvapení, že zde dojde i k několika nečekaným zvratům, to nejpodstatnější každopádně je, že tu funguje akce, které je docela dost, je efektní, nápaditá a chvílemi působí i poměrně nekompromisně, což já velmi rád. S atmosférou je to ale na hraně, sice je tu k onomu typu filmu slušně navozena, na druhou stranu není ani trochu výrazná, což se ale týká i celkového zpracování, které je uspokojivé, ale též nepřináší žádný osobitý tvůrčí styl, jenž by to alespoň trochu ozvláštnil. Obsazení jinak není žádná hitparáda, kdy především hlavní hrdina je takový divnotýpek, i když určité charisma mu upřít nelze, ale ani nikdo z dalších herců tu také není žádný výrazný, či zajímavý ksicht, což se pak následně bohužel odráží i na veškerých postavách, z nichž snad nelze ani vybrat jediného zástupce, který by to byl schopen nějak vyloženě v tomto ohledu pozvednout. To jsou ale už jen detaily, zásadní zkrátka je, že jako akční jednohubka Ztracená kulka rozhodně nenudí, naopak funguje na své možnosti vážně důstojně a zábavně, takže nakonec ve výsledku jde i o docela fajn podívanou. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (9)

  • Když Charas (Ramzy Bedia) a Lino (Alban Lenoir) přijedou do tajného skladiště, kde by měla být nová policejní základna, je hala plná nových vozů Renault Mégane RS. (FIAT 500)
  • Štáb měl k dispozici hned několik replik slavného Renaultu 21 Turbo. Lze to poznat především díky koncovkám výfuku, které repliky měly. Ve scéně, kdy Renault jede za kamionem, má pouze jednu velkou koncovku a v další scéně, kdy tlačí policejní Mondeo, má zdvojenou. (UncleMorty)
  • V čase 01:06:00, když policisté staví zátaras, je tmavě modrý Renault Laguna jinak postavený na silnici, než když Lino (Alban Lenoir) zátaras proráží. I druhý Ford má jiné postavení. (Fischa77)

Reklama

Reklama