Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 2
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

Const.ex 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná, která ač se na první pohled nezdá tak v sobě skrývá to nejlepší co kdy bylo tužkou na papíře stvořeno v oblasti seriálové tvorby. A když to dáte na jeden zátah, což z vlastní zkušenosti doporučuji, tak se vám dostane skvělé odměny v podobě skvěle ztráveného dne. Serialu není co vytknout je chválit.. ať už skvělá animace, parádní hudba, propracované hlavní postavy a v neposlední řadě jednotlivé příběhy zasazené do mistrovsky potemnělého rámce. Seriál, ve ktrém je od všeho přesně to správné množství, aby příběh nikdne nepokulhával a zdánlivá hluchá místa se po zhlédnutí vyjeví jako jedny z těch nejlepších scén. Hlavní hrdina Spike, který je správně vyšinutý, pohodový, zachmuřený, laksní ale hlavně jen sám sebou - to je hrdina, který mnoha seriálům ale především filmům bohužel schází. A tady si ho užijete opravdu do sytosti. Ale přeci jen všechno nestojí jen na ústředním charakteru a tak ve většině epizod exceluje jak parťák Jet (trochu strejdovského ražení) se svou pošramocenou minulostí, tak i skvělá podvodnice "z minulosti", vysoce inteligentní ořech (pes :-) a hacker Eda, o niž jsem měl zpočátku obavy aby nekazila již trochu zaběhlí děj.. ale na konec se ukázalo, že byz ní by posádka Bebopa nebyla tím pravým a na pět hvězdiček by nejspíše nedosáhla. Skvělé situace s edou jsou prostě nepopsatelné.. ať už houbová příhoda :-) nebo na monstrum z ledničky (variace na Vetřelce :-). Humor, akce, poetika,.. co víc si přát? ()

Callas 

všechny recenze uživatele

10/10 U toho díla bych vyzdvihl zejména dvě složky, které jej pro mě dělají výjimečným. Jednou z nich je hudba. Krom toho, že se mi skvěle trefila do vkusu musím říct, že je poměrně netradičně použita. Například svižný jazz na pozadí akčního souboje či vesmírné honičky nebo procítěný saxík pro podkreslení vypjatého dialogu. Tou druhou je zajímavá výstavba celkového příběhu. Autoři nepodřizují za každou cenu veškeré konání ústředních postav hlavní dějové linii. Naopak většina dílů s ní jakoby vůbec nesouvisí a je sama pro sebe. Nejen, že tím snáze a bez křeče vykreslí charakter hlavních postav, ale hned dostane celý seriál jiný nádech. Divák si tak průběžně skládá mozaiku událostí, které nakonec vyústí ve velké finále celého seriálu. Když přičtu celkovou svižnost a vtip, tak nemůžu, než Cowboye vřele doporučit. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

I think it`s time to blow this thing, get everyone and stuff together... (Vynikající noirová pochoutka, provoněná melancholií mezihvězdných prostorů a cynickým humorem ostřílených lovců odměn. Spike a Jet přiberou vlastně velice obyčejného psíka Ein, potkají Faye, která jim zpočátku nepadne do oka (s podivem :), ale jak víme, co se škádlívá, mívá se rádo, a přestože kromě zvířat a ženských nesnáší Spike (otázkou je jesli mu to věřit) už jenom děcka, doplní kompletní posádku vesmírné lodi Cowboy Bebop i spratek neidentifikovatelného pohlaví jménem Ed. Bang! Ó vesmíre, div se, nevzinkne žádný guláš, ale jeden z nejveselji smutných animé příběhů jaké kdy oko mé spatřilo. Na klišé se tu hraje minimálně, hudba na druhou stranu hraje vskutku první housle. Převážně jazzový, ovšem místy žánrově velice široce zapřáhlý soundtrack se stává takřka ústřední postavou, diktující rytmus a náladu vyprávění ústředního příběhu i jeho nezbytných odboček, které převypravují minulost posádky lodi). ...three, two, one, let`s jam! 90% ()

July 

všechny recenze uživatele

Nejlepší anime seriál, jaký jsem dosud viděla (pravda, nebylo jich mnoho - ještě Code Geass, Neon Genesis Evangelion, Ergo Proxy, Ghost in The Shell a začátek nedokoukatelně špatné Pricess Lover). Postavy jsou pěkně vykreslené, SF svět je zajímavý, příběhy v jednotlivých epizodách poutavé, vtipné i melancholické a seriál dává smysl (na rozdíl od veškerých dalších jmenovaných). ()

McM 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál! Dokonalá hudba, podtrhující atmoféru a úžasná animace (strašně se mi líbili linie). Jediné dvě věci mi vadily - a to byla malá návaznost dílů (takové moc epizodické-snad mi rozumíte) a druhá - že to nebylo delší. Naopak díly, zabývající se minulostí hrdinů měli každý svůj vlastní styl. Jak melancholický Spike, tak noirovsky působící Jet. Feye je nádherná ženská, kterou doma nechcete mít! Což já osobně nemůžu říct o Ed s Einem - ti byli tak dokonale roztomilí a infantilně ulítlí. Díl Hard Luck Woman mne úplně dojal. A konec..no škoda slov.. Prostě super seriál! ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • Ruční zbraň Jeta Blacka je Walther P99. Fayina ruční zbraň je typ Glock 30. 45. (Natami)
  • 24. epizoda nekončí heslem: "See you cowboy" či: "To be continued", ale: "See you cowgirl". To proto, že tento díl byl věnován právě ženám. (P. J. D.)
  • V páté minutě 7. epizody zmíní hlasatelka jména Mackey a Mannie. Jedná se odkaz na známou Disney dvojici Mickey Mouse a a Minnie. Ve 22. epizodě Andy zmíní jméno Wyatt Earp - jedná se o legendárního pistolníka z divokého západu. (P. J. D.)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama