Reklama

Reklama

Boba Fett: Zákon podsvětí

(seriál)
  • USA The Book of Boba Fett (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Boba Fett (Temuera Morrison), který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand (Ming-Na Wen). (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (279)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre tých, ktorý nevideli Mandaloriana a zvažujú pozretie Boba Fetta, na rovinu píšem, že to ako Stand-Alone seriál nie je. The Book of Boba Fett nadväzuje presne tam, kde skončila po-titulková scéna Mandaloriana v druhej sérii. A počas celého seriálu sa tu vo viacerých častiach na spomínaného Manda odkazuje alebo priamo nadväzuje. Boba Fett sa predstavil už v druhej sérii Manda, no až teraz konečne dostal tento slávny a obľúbený nájomný lovec svoj priestor. Okrem hlavnej dejovej línie, kde Boba vládne s Jabbovho paláca, je tu aj druha dejová linka a tou je flashback, ktorý nám ukážu cestu od Sarlaca, takmer až k Mandovi. Seriál opäť majú na starosti Favreau a Filoni (ďalší producent a režisér do partiu je Robert Rodriguez), takže je tu hromada fan servisu, odkazov a prepojení na celú ságu, alebo na Filoniho seriáli Clone Wars a Rebels. Bavil ma celý seriál, príbeh a akcia zaujali, vizuálne je to pekne, no niektoré diely boli zbytočne naťahované, niekedy logika v akciách chýba, niektoré postavy zbytočné (detský motorkový klub, ktorý vyzerá skôr ako zo Cyberpunku ako zo Star Warsu) a kludne by som si to dal v rýchlejšom dvoj a pol hodinovom nabitom filme. Tak či tak spokojnosť vidieť staré známe tváre. 75% - 4* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První díly byly takové neslané, nemastné. Musel jsem se přeorientovat na jiné postavy a zvyknout si na Bobu, kterej se mi lehce protivil už samotým jménem. Nejen jméno bylo ale tím důvodem, proč jsem ho nemohl vystát. V prvních dílech totiž neudělal nic, čím by mě přesvědčil a dokázal mě naplno zaujmout. To nejlepší na celém seriálu tak bylo to prostředí, které mě drželo v přesvědčení, že bude líp. A líp opravdu nastalo. Cirka v polovině série se totiž objevil starý známý Mandalorian, Grogu a kopa akce, která se vlastně s posledním dílem ne a ne zastavit. Nakonec tedy po rozporuplném začátku epické vyvrcholení, které bych ani nečekal. Ač seriálový sidekick, tak k Mandalorianovi bližší, než bych tušil. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já vlastně ani nevím, proč hodnotím tenhle seriál takhle vysoko. prvních pár dílů mi přišlo naprosto zbytečných a trapných. Dalších pár dílů se kecalo, strašilo, chodilo a znovu kecalo posledních pár dílů bylo v celku akčních, ale zase se pro změnu chovali postavy naprosto dementně. Malej Mistr Yoda mě občas nebetyčně sere, občas totálně baví.... Takže já v podstatě vlastně ani nevím. možná je to prostředí do kterého je seriál zasazenej, možná je to časová linka kterou v rámci Star Wars tento seriál (s mandalorianem) "okupuje".... Možná je to ten potenciál který by z těchto začátků mohl vzniknout. Nevím... ale 3* se mi prostě dávat nechtějí. Takže pálím 4 kusy a 77% a vnitřně cítím že trochu nadhodnocuji. Ať vás provází síla přátelé! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Po velmi příjemném Mandalorianovi s roztomilým baby Yodou je třeba konstatovat, že to nejlepší na Boba Fettovi je... Mandalorian a baby Yoda. Spin-off o Boba Fettovi je jinak bohužel fádní, generické a ničím nepřekvapivé papouškování schématických příběhů, které postrádají ten správný náboj, emocionální hloubku, propracované charaktery a zkrátka nějaký ten sofistikovaný tah na branku. Důvod, proč se na seriál kupodivu nedívá špatně je vděčné sci-fi prostředí hvězdných válek, tentokrát okořeněné westernem tak, jak to proslavil mnohem povedenější Firefly. 6/10 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okázale (a zbytečně!) hloupý seriál, v němž se plýtvá vlastním potenciálem a zhovadile se rozvrtává potenciál seriálu jiného (Mandalorian) - až moc je totiž vidět, kterak byla látka smýkána aktuálními zvraty v pohledu producentů a jak moc to odnesla celá struktura. Situaci zachraňuje množství opravdu cool a fanservice momentů, ty ale vytáhnou celek maximálně tak někam k průměru. SW geeci si svoje důvody pro vysoké hodnocení možná najdou (a pozéři taky), u diváka s komplexním pohledem na věc je to prakticky vyloučeno. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (51)

  • Během pronásledování speederů jsou vidět následující typy droidů: protokolární droid, astromech (R2) jednotka táhnoucí vozík, pit droid, několik myších droidů a droid ES-PSA Rickshaw. (LUKICKK)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama