Reklama

Reklama

Wednesday

(seriál)
  • USA Wednesday
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Chytrá, sarkastická a tak trochu bezcitná? Wednesday Addamsová vyšetřuje sérii vražd a tu a tam se na Akademii Nevermore s někým spřátelí. Udělá si ale i pár nepřátel. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (602)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi dobre rozumiem tomu, prečo je Wednesday fenoménom doby. Učím totiž na strednej umeleckej škole a tam polovica žiačok pripomína Wednesday a v novom roku ju už bude pripomínať väčšina a asi sa táto mánia prenesie aj na chlapcov. Ale k veci, Wednesday je projektom primárne určeným pre teenagerov, takže pre nás starších ide o starú látku v novom, nie úplne prirodzenom, šate. Našťastie nejde o svätokrádež, naratív celkom funguje, len skrátka si treba vopred ujasniť, do akej cieľovej skupiny patríte. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Dostala jsem zaplaceno, abych se na to podívala, a rande u Pravý blondýnky bylo upřímně vtipný, takže nemůžu úplně pyskovat. Jinak je to standardní rozvláčná moderní teenagerovka, která se nápadově vyčerpá po 2 epizodách a uprostřed zapomene, jaký postavy píše (Addamsovi zničehonic vyznávají normální morální hodnoty a jsou těžce proti vraždění a stalkování, k). ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho Rowlingová Warnerům odmítala svolit k natočení seriálu z prostředí Bradavic, až si v Netflixu natočili vlastní. A do hlavní role obsadili Wednesday z Adamsovy Rodiny.  Jenna Ortego je jako mladší verze Christiny Ricci vynikající, její sarkastické hlášky nepřestávají bavit a s jejím charakterem v seriálu pracují dobře - ale ona je taky to jediné co tu připomíná Adamsovu Rodinu, jinak je to fakt Potterovka jak vyšitá.  Prostě až moc pro normíky, a to je trochu škoda, potenciál mnou milovaných Addams Family filmů je větší než jak tady jen variovat klasická schémata teenage komedií s trochou ostřejšího koření navíc... ale je to jen těžko překvapení, už tak je pomalu zázrak že to v úplně Netflixu nezvrtali jako jiné kultovky a vzniklo něco takto příjemného. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 80%. Vlastne príjemne prekvapenie. Rodinu Addamsovcov celkom poznám, videl som animáky aj filmy, ale prečo tento seriál mal byť iba o Wednesday som nepochopil. No o to viac som bol prekvapený keď som videl ako dobre to funguje. Veľkým plusom je podiel Tima Burtona, pre ktorého je tento príbeh ako stvorený. Škoda, že nerežíroval všetky diely. Od Burtona sa hudobný skladateľ Danny Elfman asi nikdy neodtrhne a tak aj hudobný motív sa podaril a dal spomenúť na Burtovky s deväťdesiatok. No najväčší ťahák filmu je jednoznačne Jena Ortega ako Wednesday, ktorá si celý seriál vystačí s jedným kamenným výrazom. Dialógy majú šťavu a detektívny príbeh vás zaujme až do konca. Spokojnosť, teším sa na ďalšiu sériu. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Na začiatku ma sklamalo, keď som zistil, že  Wednesday nebude exot medzi ľuďmi, ale exot medzi nadprirodzenými exotmi. Príbeh bol však uspokojivý. A celkom originálny výber prítomných bytostí. Miesto očakávanej dominancie upírov / vlkolakov, sa tu vyskytuje len jedna nevyvinutá vlkolačka, zvyšok sú sirény a medúzy. Ale je to naozaj pozitívum? Nesnažili sa Burtonovci týmto výberom len odlíšiť od Twilightu? Jasné, úroveň je niekde inde, no cringe by bol na svete. Čiže snaha o originalitu nemusela byť ani tak autorov prirodzený trade mark, ako skôr z núdze cnosť. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (60)

  • Wednesday (Jenna Ortega) rozlúšti hádanku Edgara Allana Poea a rozhodne, že dve lusknutia prstov otvoria tajnú chodbu. Ide o ďalší odkaz na pôvodnú ústrednú pieseň, ktorá má tri dvojité lusknutia na začiatku pred začiatkom textu a jedno dvojité lusknutie na konci. (molcan2)
  • Taneční bál je překažen podobnou scénou, která se odehrála ve filmu Carrie (1976) a jeho následném remaku (2013). Jedná se o scénu, kdy byla Carrie zasažena krví. Rozdíl je pouze v tom, že v této epizodě Wednesday (Jenna Ortega) pozná, že to není krev, ale červená barva. Scéna z Wednesday však odkazuje i na film Addamsova rodina (1991), ve kterém si Pugsley (Jimmy Workman) a Wednesday (Christina Ricci) připraví na školní besídku šermířský souboj, který skončí „pořezáním“ obou postav a diváky rovněž postříkají umělou krví. (Britnuska)
  • Seriál překonal Stranger Things (od r. 2016) a stal se jedničkou na Netflixu s více než 341 000 000 hodin streamování po pouhém týdnu. (HanzoBureshi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Vřískot opouští i Jenna Ortega

Vřískot opouští i Jenna Ortega

22.11.2023

Ne, nevidíte dvojmo. Obsazení sedmého Vřískotu skutečně odpadává rychleji, než kdyby herečky likvidoval samotný zabiják Ghostface. Pouhých několik hodin po zprávách, že populární hororovou sérii po… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama