foto

Jiří Schwarz

  • nar. 22.9.1959 (60 let)
    Praha, Československo

Zajímavosti o tvůrci (1)

  • Mág (1987)

    - Představitel Máchy Jiří Schwarz musel pro roli hodně zhubnout a i v průběhu natáčení držel dietu a měl stále hlad. Sám kriticky přiznává že mu „haprovaly nervy“ a lidé ve štábu s ním proto raději mluvili velmi opatrně. (sator)

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dukátová skála - vyp.
Revival - Klip života
2016 Smrtelné historky
2013 Duch nad zlato (TV film)
2008 Kouzla králů (TV film)
2005 Jasnovidec (TV film)
2003 Můj otec a ostatní muži (TV film)
2001 Jak ukrást Dagmaru
Vyhnání z ráje
1998 Třikrát život, třikrát smrt (TV film)
1997 Princezna a chuďas (TV film)
1996 Pohádka z větrného mlýna (TV film)
1994 Ještě větší blbec, než jsme doufali
1993 Kurýr (TV film)
1992 Něco lehčího (TV film)
Pohádka o prolhaném království (TV film)
1991 Maigretův první případ (TV film)
Osudné dveře (TV film)
Útěk do vězení (TV film)
1990 Ahmed a Hazar (TV film)
Dcera národa (TV film)
Maestro (TV film)
1989 Chodník cez Dunaj (TV film)
Hra na Barbaru (TV film)
Královna štěstí (TV film)
Syn (TV film)
V tomhle zámku straší, šéfe! (TV film)
1988 Kaštan pro štěstí (TV film)
Kouzelnice od Křídového potoka (TV film)
Merlin aneb Pustá zem (divadelní záznam)
Temná aréna (TV film)
Ten zázračný dotek lásky (TV film)
1987 Hádání s Hadovkou (TV film)
Kouzelný cedníček (TV film)
Mág
Narozeniny režiséra Z. K.
Podivná nevěsta (TV film)
1986 Lokis (TV film)
Území strachu (TV film)
1985 Podivná znamení, podivní hosté (TV film)
1984 Imilla (TV film)
Mykolko - hop! (TV film)
Poločas štěstí
1983 ...A bílá bledla, až celkem ztmavla
Duch soudce Pauknera (TV film)
1982 Katka nelže! (TV film)
Červánková královna (TV film)
1981 Kocourek Modroočko (TV film)
Nezralost (TV film)
Ohlašovna požáru (TV film)
1980 Abiturientský večírek (TV film)
Mít tak holku na hlídání (TV film)
Večírek pro liché (TV film)
1978 Medaile za všední dny (TV film)
Neklidná jarní sezóna (TV film)
1977 Dary hadího krále (TV film)
1976 Smrt mouchy
1975 Ať hodí kamenem (TV film)

TV seriály

2019 Sever (TV seriál)
Jenom vítr (E06)
Specialisté (TV seriál)
Podlé motivy (S03E30)
2018 Ohnivý kuře (TV seriál)
Veruna a vnoučata (S05E39)
2017 Kapitán Exner (TV seriál)
Poslední pád mistra Materny - 2. část (E04)
Poslední pád mistra Materny - 1. část (E03)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Konec hry (S02E13)
2016 Atentát (TV seriál)
Vražda v cele (E13)
Svědectví za mřížemi (E12)
2015 Vraždy v kruhu (TV seriál)
Duch zákona (E06)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Byl lásky čas (S01E08)
2011 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Balkánská stopa (S02E11)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Tajná mise docentky Rybkové (E03)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Řecko není všecko (S07E12)
2009 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Paternita (S06E02)
2007 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Kapitán (S04E09)
Četnické humoresky (TV seriál)
Havrani (S03E06)
Pamlsek (S03E03)
Rýhonosec řepný (S03E02)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
Redakce (TV seriál)
1996 Lékárníkových holka (TV seriál)
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
Camel story (E02)
1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Ruce s dlouhými prsty (E06)
Náhrdelník (TV seriál)
1989 Letící delfín (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
další epizody (6)
Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
Zlaté víkendy (E02)
Případy podporučíka Haniky (TV seriál)
1986 Gottwald (TV seriál)
Únor (E05)
Za většinu národa (E04)
Za svobodu! (E03)
1985 My holky z městečka (TV seriál)
Slavné historky zbojnické (TV seriál)
Róža Šándor (E05)
1984 My všichni školou povinní (TV seriál)
Svátky klidu a míru (E10)
1981 Muzikanti (TV seriál)

Dokumentární

2019 Obrazy pražské periferie - vyp.
2018 Dva muži v roce jedna (TV film)
2011 Pátá čtvrť: zmizelé město pražské - vyp.
2010 Nekonečná pouť Josefa Čapka - vyp.
2009 Nad hlavou hvězdy, srp a kladivo (TV film) - vyp.
2007 Život a doba spisovatele Karla Čapka (TV film)
2006 Samoty Zikmunda Reacha (TV film)
2004 Duše Evropy (TV film) - vyp.
2001 Cizinci ve městě (TV film) - mod.
1993 Old Vick (studentský film)

Host

TV pořady

1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1988 Dva na houpačce (TV pořad)