Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Ak som napísal, že Rocky v podaní Stalloneho je skvelý, v piatom pokračovaní to miestami neplatí!!! Sly je dosť často príšerný, zbytočne prehrávajúci a otravný!Dej sa síce vracia tam kde celá séria začala, na filme sa podielali tí istí ľudia, čo na jednotke...Vtip je v tom, že nič už nefunguje ako pred tým.Sly ako scenárista odviedol asi najhoršiu prácu, hoci posledná polhodinka bola viac než dobrá..Vzhľadom na tento fakt a kvôli tomu, že séria Rocky mi prirástla k srdcu pod *** nejdem:) Mimochodom, ta fotosession na úplný záver bol výborný nápad! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po jedničce jde z mého pohledu o jednoznačně nejlepší díl celé série. Stallone správně poznal, že do Dragovi už prostě žádný větší souboj v ringu nenatočí, pokud by se tedy nechtěl postavit proti King Kongovi. A velmi rozumně otočil zcela jinam. Od efektních, ale více méně prázdných mlátiček zpět k životu, k emocemi nabitému lidskému příběhu toho obyčejného chlápka, zarputilého, chybujícího, přesto obdařeného jistou osobitou formou lidové moudrostí. Jistě, zákruta s bankrotem je hodně ostrá a křečovitá, ale beru ji jako nezbytnou zkratku tam, kam se Stallone chtěl vydat. Tedy svým způsobem zpět na začátek, kde se z mistra světa stává opět ten outsider toužící po šanci. A v okamžiku, kdy máme tu zákrutu za sebou, začíná vše fungovat naprosto dokonalým způsobem. Ať už je to motiv zrady, bezohledných obchodníků s boxem, osobní krize, Rockyho zaslepenost a chyby kupené v touze zůstat u boxu, vztah se synem a Adrianou, ale také další roviny, které příběh otevírá. Ať už z pohledu Adriany nebo Rocky juniora. Nahradí-li se box čímkoli jiným, bude fungovat stále stejně, bude stále věrohodně lidský a odpozorovaný od života tak dobře, že i já si v něm našel několik paralel ke svému vlastnímu životu. Jistě Rocky už tolik neboxuje, ale závěrečná pouliční bitka je opět dokonalá. Dynamická, razantní, drsná. Doplněná životními moudry a morálními vzkazy, které dopadají sice tiše a nenápadně, ovšem přesto ve výsledku s razancí pravého háku. Svým způsobem je to celé mnohem dramatičtější a víc strhující než tucty soubojů v ringu, ať v něm stojí kdokoli proti komukoli. Takže místní averzi a pohrdání tímto filmem naprosto nechápu. Pro mě jeden z mála dílů série, které mohu sledovat stále znovu a nikdy neodcházím zklamán. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Veľmi podobne jednotke. Už sa tu síce vôbec neboxuje, ale fight Učeň vs Majster je perfektný. Serie sa vrátila opäť na začiatok, s rovnakým režisérom, hudobným skladateľom, s rovnakým klobúkom, bundou, ale bez nejakých väčších emócii. No aj napriek tomu, že je to najslabší diel s celej série, stále ma baví a má niečo do seba rovnako ako predošlé časti. 90% - 5* ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, mohlo to být i horší.... Po bombastickém čtvrtém díle by člověk čekal ne snad víc (to je v onom ohledu nemožné;)), ale něco jiného než tohle. Navrácení se ke kořenům podle mě má vypadat jinak, i kdybych tohle odůvodnění vzal. Hodně slabé komediální chvilky, naprosto nesnesitelně přehrávající figurka "rafinovaného manipulátora", naprostá absence čehokoliv překvapivého - pokud pomineme naprosto nereálnou loajalitu sportovního publika a pánů žurnálistů - takřka úplná absence boxu a do toho zcela nevhodně až nesnesitelně zasazené tehdy děsně "in" vypyskování nějakých gengsta nigaz místo pořádné filmové hudby, kterou se série Rocky honosila už od svých počátků, to všechno odsoudilo pátý díl k úloze totální spodiny. 20% za pár dobrých scén Rockyho a Adriany, a za Rockyho prohlédnutí po zápase o titul. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Bezesporu nejhorší Rocky. Jestliže se u čtvrtého dílu (ku prospěchu věci) zcela vykašlali na Rockyho osobní život a celou dobu jsme jen sledovali jeho přípravu na zápas, tady se karta obrací. Vidíme prakticky jen Rockyho osobní život a popravdě to stojí za starou belu. Tenhle díl je zcela průměrný a neměl ani vzniknout. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Sylvester Stallone (Rocky) původně zvažoval Rockyho smrt na konci filmu, ale nakonec scénář přepsal s tím, že by to bylo jako zabít Supermana. (HellFire)
  • Film je věnován trvalé vzpomínce na Jane Oliver, první osobní manažerku Sylvestera Stalloneho (Rocky). Jane Oliver (1929–1975) zemřela ve 46 letech na rakovinu. Stallone se vždy cítil jako dlužník za to, že mu pomohla nastartovat kariéru. (Rominator)
  • George Washington Duke (Richard Gant) je založen na skutečném boxerském manažerovi Donu Kingovi, kterého boxer Mike Tyson zažaloval za to, že ho během více než deseti let šidil o miliony dolarů. Žaloba byla později mimosoudně vyrovnána a Tyson dostal 14 milionů amerických dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama