Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (535)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Christian Bale patří podle mě v jednu z největších hvězd budoucnosti. Bohudík nebo bohužel si vybírá hodně projektů, prakticky se nezastavuje a neustále něco natáčí. Harsh Times jsou filmem jednoho muže, kterého se snaží scénárista, co nejlíp vystihnout, popsat jeho charakter a divákovi ukázat všechny jeho stránky. Ostatní postavy jsou jednoduché a skoro až ploché. Krásná Eva Longoria potěší, ale nic víc. Bale na sebe strhne všechny pohledy a většinu času si budete říkat, že je to muž dvou tváří, ale čím méně času bude chybět do konce bude vám stále více docházet jeho pravé já. Nemohu dát víc než 3* za to, jak pohrdám hlavní postavou, která je vytvořena velmi hezky, ale vymkla se autorům z rukou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď porovnávam hodnotenia 'Harsh Times' a 'Training Day', tak druhý menovaný je u mňa jednoznačným víťazom. Obrazovo, hudobne ale aj scenáristicky je síce mierne cítiť prítomnosť identických tvorcov, no škoda, že len mierne. Hlavne po dejovej stránke film až tak nenadchne, dramatické rozuzlenie a hlavne psychológia postáv sa tu komusi vytrhla z pera. Pár drsných scén a záver síce stojí za to, no tie hluché miesta to nevykryje. Nebyť prítomnosti Balea, tak sa film topí s „drsných sračkách“. 70%. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Film se rozjíždí hodně neurčitě, kdy kamarádi Bale a Rodriguez objíždí LA v drsňáckým stylu (obrážejí kočičky, občas někomu nakopou prdel, nebojí se mávat kvérem před xichtem, dovolí si obrat dealera o hulení, apod.). Je to takový čekání, kdy se něco posere, cehož se ale dočkáme - musím říct naštěstí - až úplne na konci. Ve druhé polovině začíná Rodriguez fotrovatět a dostávat rozum přesnou měrou, kterou ho chudák veterán z Afgánu Bale ztrácí díky drogám, chlastu a zážitkům z války. Když sečtu herecký výkony, dobře odvedenou filmařinu a odečtu prázdný příběh, na červený to stačí... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama, které mě opravdu dostalo. Zásadní roli v tom má Christian Bale, který záběr po záběru konstruuje komplikovanou a psychicky labilní postavu bývalého rangera Jima Davise. Dokáže být sympaťák, za kterého by jste dali ruku do ohně a zároveň nekompromisní svině, která by zabila i vlastní babičku a neztrácí přitom na důvěryhodnosti. Ayer režii zvládá víc než dobře a nebýt pomalejšího začátku tak bych byl bez výhrad. Obrovským překvapením byl pro mě i Freddy Rodríguez, který s Balem celkem obstojně držel krok, za což smekám. Co se týče scénáře tak jeho nejsilnější zbraní je atmosféra a sarkastický pohled na svět. Jednoduše řečeno dokáže pohltit. Perfektní příběh z podsvětí L.A. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Scénárista filmů Training Day a Rychle a zběsile, David Ayer, dostal šanci vlastnoručně režírovat svůj scénář, který se opět odehrává na kriminalitou prosyceném předměstí Los Angeles. Narozdíl od zmíněných titulů se jeho autorský film nezaměřuje na gangy a přestřelky. Ty zde představují pouze prostředí, v němž se může plně rozvinout mrazivá studie násilí, jeho sžíravosti a jeho role v sociálním systému. Působivost díla podporuje fakt, že nesahá k jasně ustanoveným hranicím dobra a zla a naopak kriminalitu ukazuje jako všudypřítomnou součást života. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Christian Bale při přípravě na roli strávil tři týdny se členy různých gangů, s policisty, bývalými vojáky a vládními agenty. Dokonce si chtěl udělat rangerský kurz, který trvá osm týdnů a je pouhá třicetiprocentní pravděpodobnost úspěchu. Nakonec to kvůli začátku natáčení nestíhal, tak absolvoval jen rychlý týdenní kurz. (Othello)
  • Čítanie scenára sa konalo pred 350 ľuďmi a kvôli značne pozitívnym reakciám po prečítaní sa David Ayer rozhodol skúsiť film natočiť. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama