Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (535)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Drsný časy sú výletom do špinavých losangeleských ulíc, kráľovstva drog, štetiek a ľudskej hávede, ktorá si má dávno hovieť pod drnom. Režisér Ayer tu vystaval portrét nadutej kôpky svalstva, ktorá sa patologicky prepadá do psychotickej pózy, nad ktorou postavy strácajú kontrolu. Náročnej hlavnej úlohy sa bravúrne zhostil Christian Bale, ktorý vtedy ešte len začínal prerážať z ranku ambicióznych partov v nezávislých produkciách do hlavného prúdu. Zdatne mu sekunduje Freddy Rodriguez. Opäť bravúrny solo výkon Christiana Balea, naozaj nie je skoro lepšieho herca. Veríte mu od začiatku do konca - reči, grimasy, utrpenie, jednoducho tohto psychopata skvelo prežil a stal sa prvýkrát aj výkonným producentom filmu. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Scénárista filmů Training Day a Rychle a zběsile, David Ayer, dostal šanci vlastnoručně režírovat svůj scénář, který se opět odehrává na kriminalitou prosyceném předměstí Los Angeles. Narozdíl od zmíněných titulů se jeho autorský film nezaměřuje na gangy a přestřelky. Ty zde představují pouze prostředí, v němž se může plně rozvinout mrazivá studie násilí, jeho sžíravosti a jeho role v sociálním systému. Působivost díla podporuje fakt, že nesahá k jasně ustanoveným hranicím dobra a zla a naopak kriminalitu ukazuje jako všudypřítomnou součást života. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Drsný časy odpadlých gangsterů, jejichž nedostatek řádu, disciplíny i morálky je distancuje jak od "dobrého" světa, tak od pravých mafiánů. Ztracení hoši, kterým zbyli jen oni sami, potažmo velká hromada vrstevníků uhnětených z podobného těsta, roztroušených všude po městě andělů. Nejsem si stoprocentně jist, zda problém filmu pramení ze scénáře, či režie, ale přijde mi, že ději chybí jakási "vyšší" pointa - nějaká událost, či sdělení dávající jednotlivé epizody (o hledání práce, o ukradené trávě, o pařbě v Mexiku apod.) dohromady. Taktéž charaktery nejsou příliš propracované, samozřejmě kromě toho hlavního, jehož šílenství a zuřivost dotahuje Christian Bale téměř k dokonalosti... Zkrátka snímek se mi jeví poněkud povrchní a splachovací, David Ayer jakoby přikládal cestování odnikud nikam, naplněné neustálým fuckováním, příliš velkou váhu, jen z toho (kvalitní) atmosféra ani zábavnost pramenit nemůže. 6/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tohle je tedy vskutku drsně depresivní, leč velmi sugestivní film. Krátká sonda do pár posledních marných dní jednoho psychopata a jeho kumpánů. Až si teď krátce po shlédnutí říkám, že na nějaký smysluplný komentář si to prostě s odstupem času musím dát ještě jednou. V rámci žánru ale jednoznačně za pět hvězd. Tohle není žádný hollywoodsky klišoidní (rádoby)tarantínovský;-) >čajíček< ... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi silný debut proslulého kontroverzního režiséra Davida Ayera. Jako řada jeho slavnějších kolegů (vzpomeňme třeba Olivera Stonea) prošel zásadní formující zkušeností v americké armádě, která zřejmě navždy poznamenala jeho filmovou tvorbu a která rezonuje i v Drsných časech. Ex-mariňák v strhujícím podání Christiana Balea je jedním z největších psychopatů shlížejících z filmového plátna, škoda jen, že zbytek filmu není stejně fenomenální - hlavním nedostatkem je absence kriminální zápletky, Drsný časy jsou vlastně psychologické drama, ač je alespoň zprvu úspěšně maskují kriminálně-thrillerové mimikry. Jimova autodestrukční odysea je ovšem i tak fascinující podívaná akcentující další netušenou přednost snímku - reflexe náboru nových příslušníků policejního sboru a objektivita psychotestů podstatně zrelativizuje v konfrontaci s tímto dosti uvěřitelným příběhem. Psychopatický Jim z Drsných časů je tak trochu jako De Nirův Taxikář, jen bez té brilantní Scorseseho formy... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Pistole, kterou na konci drží Jim (Christian Bale), byla ve skutečnosti vypůjčená od mexického policisty, ačkoli se přes mexickou hranici nesmí přenášet žádné zbraně. (Othello)
  • Kvůli financování tohoto filmu režisér David Ayer vypověděl hypotéku na dům. (Othello)
  • Rozpočet filmu byl údajně tak těsný, že si filmaři nemohli dovolit catering. (Othello)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama