Reklama

Reklama

Street Kings

  • Česko Králové ulice (festivalový název) (více)
Trailer 2

Tom Ludlow, detektiv mravnostního oddělení, dopadne korejské pedofily a osvobodí unesené nezletilé dívky. Díky tomu je jeho šéf Wander povýšen, což kapitán pro vnitřní záležitosti policie James Biggs nenese dobře. Okamžitě se pouští do vyšetřování Tomova zásahu. Vypadá to, že Biggse na Toma poslal jeho bývalý parťák Washington, s kterým se Tom rozešel ve zlém. Šéf Wander však za Tomem stojí, je rozhodnutý ho z maléru dostat. Tom ale nejedná pokaždé jen tak, jak nařizují předpisy, umí své pozice zneužít a v tom je problém. Tom si to chce s Washingtonem vyříkat, proto ho sleduje. Muž vstoupí do obchodu, jenže ten zrovna v tu chvíli přepadnou dva ozbrojení muži. Tom se snaží Washingtona přesvědčit, že hrozí nebezpečí, ale ten si myslí, že ho chce Tom zabít. Nastane pravá řež a Washington je při nastalé přestřelce zabit. Na první pohled to na všechny působí jako vyřizování osobních účtů a bohužel to tak vypadá i podle záběrů z bezpečnostních kamer. Šéf chce celou záležitost zamést pod stůl a poradí Tomovi, aby záznam ukradl. Problém se díky tomu sice podaří vyžehlit, nicméně Tom je pro jistotu uklizen na administrativní oddělení stížností... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (744)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Môj divácky zážitok bol slušný (rád si film pozriem znovu), ale objektívne nemôžem dať vyššie hodnotenie. Keanu Reeves nie je Russell Crowe. Chris Evans rozhodne nie je Guy Pearce. A David Ayer určite nie je Curtis Hanson. Akurát James Ellroy je James Ellroy. A to je tiež trochu problém, pretože kto videl L. A. - Prísne tajné, pre toho bude SK veľmi priehľadná a predvídateľná záležitosť plná klišé. Navyše ju veľmi kazí béčkovo prehrávajúci Forest Whitaker. Zo začiatku som mal problém s čudným strihom v dialógových scénach, potom som pochopil, že jeho účelom je čo najviac vytesniť afektujúceho Foresta z obrazu - pri jeho preslovoch je väčšinou záber na jeho oponenta, teda Reevesa. Toto Ayer hrubo nezvládol. Napriek všetkým výhradám ide o solídnu kriminálku s štedrou porciou patrične brutálnej akcie a šťavnatých dialógov. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

To máte tak. Když takovýho zkorumpovanýho policajta zastřelíte, tak je s ním ámen. A když ho zastřelí Keanu Reeves, tak je s ním ámen dvakrát. Příběh je až moc jednoduchej co do motivů, kromě syrovýho podání toho moc nenabízí, nějaký zajímavější charaktery už vůbec ne, Reeves filmem projede jak odbržděnej kamion, kterej se nikdo pořádně nepokusí zastavit. Když zkorumpovanci udělaj jednu chybu v autě typu vyslepičim hrdinovi všechny plány než ho sejmu, abych mu dal dost času se osvobodit, budiž, ale když to úplně stejně proběhne o pět minut pozdějc, už má člověk chuť vydat příručku "100+1 chyba filmového padoucha: Jak zajistit úspěch podlého plánu" + 2CD s příklady. Training Day byl lepší, tohle je prostě tak nějak nevýrazný. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Systém policajnej práce je skorumpovaný a slúži záujmom mocných. Králi ulice divákov presviedčajú, že nie systém, ale konkrétni mamonári a ich sluhovia v polícii sú tí odpudzujúci a zlí. Zároveň ponúka riešenie. Spočíva v ráznom odťatí zhnitých častí systému, aby - síce naďalej krivoľako, ale predsa len o kúsok spravodlivejšie ten istý systém mohol fungovať ďalej. Základom sú čestní a nekompromisní jednotlivci. Ich prototyp predstavuje vysoko mravný policajt v podaní Keanu Reevesa. S dokonale tvrdnúcim výrazom nenávisti v tvári stále nekompromisnejšie odstraňuje z povrchu zemského predstaviteľov zločineckých komplotov. Poznámka: Alkoholová presiaknutosť hrdinov dnes už zďaleka nepredstavuje taký problém ako kedysi. To je, popri spomenutom základnom predpoklade filmu - obhajobe existujúceho stavu - nenápadná propaganda alkoholovej lobby, ktorá v reklame aj vo filmoch poráža na hlavu lobby cigaretovú. Vďaka tomu nejedným pohárikom potúžený chlap či žena môže stále konať vysoko hrdinské akčné činy. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Ne, asi bych se nechtěl přátelit s jedinou postavou této drsné krimi, kde - jak hlavní hrdina správně podotýká - zlo plodí zase jenom zlo. Temná sonda do útrob speciálního oddílu losangelské policie (jehož členové by si velmi rozuměli se "Zvláštní jednotkou" Oliviera Marchala), v němž už dávno nejde o hledání světské spravedlnosti, staví na skvělé atmosféře a zejména vynikajících hercích s Keanu Reevesem v čele v pro něj atypicky prohnilé roli. Scénář "Street Kings" je sice v některých ohledech celkem průhledný, to však filmu nijak neubírá na působivosti. Skvěle vykreslené prostředí, drsná přehledná akce a nekompromisní přístup od všech zúčastněných stran prodchnutý povýšeným pocitem nedotknutelnosti vytvářejí pro ty, kdo si rádi pochutnávají na syrovém, kvalitní filmové sousto. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"I kdybych rozlišoval, jestli jsou darebáci černí, žlutí, nebo hnědí, stejně bych je zastřelil. Kdyby byli bílí, tak bych je odvezl domů a proč? Protože jsem rasista." Tak tomu říkám názor, se kterým se dá pouze souhlasit ... tedy když jste bílý detektiv a práce vám už trošku leze na mozek. Mě tedy detektiv Ludlow svým neskrývaným rasismem zaujal a taky mě zaujalo, kterak si jeho oddělení samo pere špinavé prádlo. Jinak to bylo jen zobrazení toho, kterak prorůstá organizovaný zločin do řad policie. A to je stejné v Los Angeles, v Londýně i v Plzni a mě už to moc nebaví. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Scény naháňačky v gangsterskej štvrti sa skutočne natáčala v South Central. Pre tvorbu Davida Ayera to nie je nič nezvyčajné, už aj v minulosti natáčal v podobne nebezpečných štvrtiach. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Sandra a Forest – posily pro Slye

Sandra a Forest – posily pro Slye

30.12.2008

Jméno Sandra Bullock nám chlapům většinou oživí bolestivé vzpomínky na ten večer, kdy jsme s našimi holkami museli zajít do kina na nějaký ten Sandřin slaďák (konec konců, zvěčnil to Kevin Williamson… (více)

Reklama

Reklama