Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Faidra 

všechny recenze uživatele

SPOILER V kolika thrillerech, dramatech a celkově neúsměvných filmech budeme ještě nuceni zhlédnout scénu, kde si traumatizovaný hrdina cáká vodu do obličeje, jako kdyby to k něčemu bylo, a pak svírá umyvadlo a zmučeně civí do zrcadla? Nicméně myšlence, že jediné, co potřebuje mladý začínající sériový vrah k odvrácení od temné strany, je objetí od maminky a tatínka a jediné, co musí rodič udělat, aby děťátkům překazil perspektivní kariéru vytrhávačů plevelu lidstva, je navštívit dětský pokoj častěji než jednou za tři roky, se v originalitě vyrovná leda její pitomost. A Faidra si jednou provždy zapíše za uši, že jakmile spatří v úvodních titulcích jméno Michaela Baye, nemusí před ním vůbec stát "directed by," klidně tam může být třeba "kafe vařil," aby měla pádný důvod zdrhat rychlostí, jako kdyby ji pronásledovali apokalyptičtí jezdci a berňák. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Paneboze. Snimek s pointou rodinneho becka zabalene do mysteriozniho krimi obalu nevalne urovne. Rodicove, otevrete oci a venujte se svym ratolestem, nez vam vyrostou a zacnou masakrovat nevinne lidi. Kdo tohle vymyslel? Nekdo s nedostatkem napadu vymysli psí lejno a necha si ho natocit od cloveka, co dela videoklipy a o prestavkach pije krabicovy kafe. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ševče, drž se svého kopyta. Jonas Åkerlund je známý coby režisér hudebních klipů, a tak by to asi mělo zůstat. Potenciál tady rozhodně byl, herecké složení je pestré (démonický Peter Stormare je ale trestuhodně nevyužitý), ovšem k temným thrillerům je pořád potřeba solidní příběh a nespoléhat jen na motivy, se kterými někdo předtím stejně pracoval podstatně lépe. Zimní atmosféra láká, jenže fádní pojetí látky rituálních vražd prostě selhává. Různé háky možná vypadají fajn, ale nemá to onen tah na bránu a potřebné napětí. A navíc je patrné, že u detektiva, kterého práce naprosto pohltila, to doma nebude úplně růžové. První polovina je nicméně fajn, v druhé už tvůrcům dochází dech a minuty ztrácejí na atraktivnosti. A samotná pointa rozhodně nezaujme každého. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller o brutálních rituálních vraždách a jednou poldovi co po smrti ženy nezvládá výchovu dvou synů. Polda se snaží přijít na kloub oněm vraždám až ho to málem stojí život a nejenom jeho. Vše už tu bylo mnohokrát a tak film neurazí, ale ani nenadchne. Sice vraždy jsou poměrně nápadité, ale to je dle mého názoru málo. Ps-poněkud mě zarazilo že tady je uvedeno že film má 110 minut a já mám na dvd stopáž něco kolem 85 minut. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujal svým námětem, nikoliv však už dějem samotným. Čekal jsem pořádnou apokalypsu, ale dočkal jsem se jen slabého odvaru. Přitom tenhle thriller vypadal ze začátku opravdu slibně. Oběti propícháné háčky, krví napsané zdělení z bible. Jenže jakmile se přiznal první jezdec začal film ztrácet napětí. Čím dále se děj ubíral, tím jsem se začal víc nudit. Vraždy ustaly a stala se z toho jen nudná detektivka. Přesto bych chtěl pochválit Denise Quaida za jeho výkon. Jako herce ho mám rád a ani tady mě nezklamal a držel kvalitu nad odpadní vodou. Režisér si mohl víc vyhrát se samotnými jezdci, ale nakonec z nich udělal jen zdrogované děcka toužící po pozornosti. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)
  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)

Reklama

Reklama