Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dennis Quaid a jeho klasický průměr. Přestože je tenhle ideální americký taťka relativně podceňovaný, své si pokaždé odvede a Jezdci Apokalypsy nejsou výjimkou. Variace připomínající Vraždy podle Jidáše nebo Sedm nemá daleko ke 4* a snaží se jak může. Scénář však není vybroušen úplně do detailu, i když pár scén nebo návazností (otec-syn a jeho pokoj) působí kvalitně. Silně mě překvapilo obsazení Ziyi Zhang, které trochu bije do očí, ale ve výsledku není tak důležité a její tajemství je brzy naštěstí brzy odkryto... Samotný závěr se dá odhadnout včetně posledního jezdce apokalypsy, což nesnižuje jeho kvality. Průměrný film v každém ohledu, ale na páteční večer neurazí. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Životem utahaný detektiv Dennis Quaid (stylizovaný do Harrisona Forda) řeší brutální sérii rituálních vražd. Řeší ji uprostřed zimy, atmosféra je proto patřičně mrazivá. Kamera využívá každé příležitosti řádně se předvést, příběh se rozjíždí svižným tempem a Zhang Ziyi vypadá nebezpečně mile. Pak ale zajímavý thriller zabředne do rutiny tuctových detektivek a pokusem o velký, nečekaný zvrat se tak akorát dorazí. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

SPOILER V kolika thrillerech, dramatech a celkově neúsměvných filmech budeme ještě nuceni zhlédnout scénu, kde si traumatizovaný hrdina cáká vodu do obličeje, jako kdyby to k něčemu bylo, a pak svírá umyvadlo a zmučeně civí do zrcadla? Nicméně myšlence, že jediné, co potřebuje mladý začínající sériový vrah k odvrácení od temné strany, je objetí od maminky a tatínka a jediné, co musí rodič udělat, aby děťátkům překazil perspektivní kariéru vytrhávačů plevelu lidstva, je navštívit dětský pokoj častěji než jednou za tři roky, se v originalitě vyrovná leda její pitomost. A Faidra si jednou provždy zapíše za uši, že jakmile spatří v úvodních titulcích jméno Michaela Baye, nemusí před ním vůbec stát "directed by," klidně tam může být třeba "kafe vařil," aby měla pádný důvod zdrhat rychlostí, jako kdyby ji pronásledovali apokalyptičtí jezdci a berňák. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Slusne obsadeny mysteriozny thriller o traumatizovanom detektivovi, ktory vysetruje brutalne, nabozensky motivovane vrazdy (a samovrazdy), vyvrchulujuci "sokujucim" zaverom. Kolko krat sme to tu az na lahke obmeny uz mali? Tento film vsak patri medzi to najhorsie v danom zanri. Takmer nulova pribehova invencia je este degradovana dementnou policajnou pracou, kde sa divak moze len cudovat, ako ti chlapi prisli, ku konkretnej stope, pretoze to, co je prezentovane vo filme je len na lahke pousmiatie. No a sokujuce finale (pri troske premyslania a vsimavosti odhalitelne v polovici filmu), je len zhnitou ceresnickou na pokazenej torte. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Výborný příklad toho, jak se to nemá dělat. Pokud chcete točit brutální thriller inspirovaný Zjevením (což zní dobře už samo o sobě), nemíchejte do toho sentiment! Quaidův detektiv se mi fakt líbil (tak trochu Carl Morck), ale ač k jeho postavě tohle rozuzlení docela sedlo, bylo pojaté úplně špatně a celý film tak akorát zabilo. (Nehledě na nezodpovězené otázky.) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama