Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Zapletka i pres pocatecni nadeje prosta a bohuzel hlavne zbytecne emotivni, stejne jako samotny finale. Navic dost prezvratovano. Napeti je pak budovano predevsim vizualni a hudebni slozkou, nikoli vsak dejem, potazmo scenarem. To, ze se tam tolik mluvi, taky neprospiva. Takova bible emaru. Ale atmosferu ma, to se musi nechat, Akerlund neni lemra. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad utopený v nenápadité réžii a šíleně podprůměrné pointě, která si říká o podpásovku roku, aspoň toho mého, záleží na tom kdy film uvidíte:)!! Na co nalákat?? Jo...tak to by mě taky zajímalo??...na co nalákali DQ, ZZ, PS je všem jasný, snadný prachy řeší všechno!! Jednou větou: Michael Bay se dal na produkování neuvěřitelně průměrných a neambiciózních filmů!! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dokud vdovec Quaid v nevyžehlené košili řeší přibývající bestiální vraždy a rodinné trable, dá se to ještě zařadit k solidnímu žánrovému průměru. Od chvíle, kdy apokalyptičtí žokejové začnou cválat do vazebních věznic a márnic, se však pátým jezdcem stává Stupidita. Modlil jsem se, aby pointa nebyla tou, na kterou myslím, ale vzhledem k počtu postav už tvůrci stejně neměli kam uhnout.. Má oblíbená Faidra se podivuje, v kolika thrillerech, dramatech a celkově neúsměvných filmech budeme ještě nuceni zhlédnout scénu, kde si traumatizovaný hrdina cáká vodu do obličeje, jako kdyby to k něčemu bylo, a pak svírá umyvadlo a zmučeně civí do zrcadla. Chápu ji, ale kolikrát uvidí, že má pak dotyčný dokonale suchý účes? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ševče, drž se svého kopyta. Jonas Åkerlund je známý coby režisér hudebních klipů, a tak by to asi mělo zůstat. Potenciál tady rozhodně byl, herecké složení je pestré (démonický Peter Stormare je ale trestuhodně nevyužitý), ovšem k temným thrillerům je pořád potřeba solidní příběh a nespoléhat jen na motivy, se kterými někdo předtím stejně pracoval podstatně lépe. Zimní atmosféra láká, jenže fádní pojetí látky rituálních vražd prostě selhává. Různé háky možná vypadají fajn, ale nemá to onen tah na bránu a potřebné napětí. A navíc je patrné, že u detektiva, kterého práce naprosto pohltila, to doma nebude úplně růžové. První polovina je nicméně fajn, v druhé už tvůrcům dochází dech a minuty ztrácejí na atraktivnosti. A samotná pointa rozhodně nezaujme každého. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Běžte tady někteří fuck do prdele s tím srovnáváním Jezdců a filmu Se7en, Sedm, Sedum, 7, Sieben, Seven a co já vím jak to ještě napsat. Jezdci apokalypsy mají stylově k snímku Sedm asi tak blízko jako já ke kozatý, vysoký blondýně. Srovnávat to může buď kokot a nebo labilní dement, co vidí Sedmičku všude, kde se zabíjí společně s vírou. To jako každej slasher s maskovaným vrahem je kopírka Halloweenu, bo co? Pokud sem nazvala kokotem, či labilním dementem někoho, kdo mě až dosud měl rád, tak se omluvuju, zblitek ať si nasere. Tak a teď k filmu - Jezdci jsou krimi, co mě po dlouhé době nadchla ať už myšlenkou či motivací vraha a jeho kámošů (jop vraha, kdo neni debil, ten ví) . Má tajná láska Ziyi Zhang se zde opět překonala a tu šílenou (či naopak geniální?) čubku zahrála dokonale. Nejvíc funny beztak bylo jak celou dobu Dennisovi radí, jenže ten má špunty v uších. Bílýho jezdce nebylo těžký uhádnout to je pravda, je i pravda, že logika místy hodně kulhala, páč si někde dala přes hubu, ale jebat. Ten film je syrovej a až na posranej hepyjend velmi povedenej. Tohle dostat do rukou korejci tak z toho budu uchcávat to by byl konec jak má bejt. PS: Není úplně od věci synátorovi vlézt do pokoje častěji než jednou za tři roky. Ale respekt za respektování jeho soukromí, to zas jo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama