Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

Pouze slušná úroveň. Emoce nevyvolává, to je ta škoda.. Kam se hrabe na Těžká váha

Adhak

Adhak (hodnocení, recenze)

presne tak, tato nova STV sa mi zacina pacit, konecne poriadne filmy, momentalne jediny kanal, ktoru sledujem a co dodat k tomuto filmu, urcite sa oplatilo pozerat, az na ten dabing 

Beast34

Beast34 (hodnocení, recenze)

cure: Len skoda ze to nebolo v povodnom zneni. Dabing Balea bol fakt tragicky, uplne bez stipky emocie a ten v originaly fakt nenormalne daval. Dialogy boli nejak velmi nahlas a vsetko ostatne potlacene na pozadi. Najviac ma dorazilo ako prelozili tu pasaz ked Charlene vravi Dickymu ze Sugar Ray "tripped" teda spadol a oni to prelozili ze bol zhuleny... ach. Kazdopadne skoda ze takychto filmov nedavaju viacej, no najlepsie by to bolo ako v pripade Reservoir Dogs v originalnom zneni a s titulkami.

cure

cure (hodnocení, recenze)

velka pochvala pre stv. po rokoch konecne cerstvy, kvalitny film bez reklamy v hlavnom programe o osmej. keby sa to chcelo stat pravidlom a nie vynimkou, tak by ma nesrali aj tie koncesionarske poplatky.

Forum.

Forum. (hodnocení, recenze)

Upřímně nachápu proč ČT1 dává tento film v 0:10. To ty práva ani nemuseli kupovat. Kdo by seděl u televize do půl 3 kvůli tomuhle filmu ? 

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Pro mě osobně asi nejlepší film ze světa boxu, žádný přehrávání, velký oslavný gesta a boj dobra se zlem. A na herecký výkony (samozřejmě s Balem v čele) je radost se dívat. 4*

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

docela dobrej filmek,takové drama ze života...jinak asi mě nejvíce srala ta rodina (matka a dcery) ,to nebylo normální...4*

 (hodnocení, recenze)

neví někdo kdy tenhle film vyjde na dvd děkuji.

Perfectivo

Perfectivo (hodnocení, recenze)

trapne americke a ako sa uz stava standartom NADHODNOTENE taky nudny film som uz davno neviedel a tom som sa nanho tesil.

2-Xtreme

2-Xtreme (hodnocení, recenze)

uf, tiež som si to prečítal rýchlo a až na pozornejšie prečítanie sa ukludnil, že M. Leo je v pohode...

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

rowdys:  tak tohle mi už nedělej, prvních pár vteřin jsem si myslel, že umřela Melissa Leo..

Luckyboy

Luckyboy (hodnocení, recenze)

aluna: S tím souhlasím. Jen mi připadá, že zrovna prostředí boxu není příliš v podvědomí. Psaní, drogy, smrt... s tím má dost lidí nějakou přímou zkušenost, ale s boxem je to horší :).

aluna

aluna (hodnocení, recenze)

Luckyboy: Jenže takhle to máš s každým tématem, ať je to film o boxu, spisovateli, baletu, o smrti, drogách a já nevim o čem, ať je to prostě o čemkoliv, tak jasně, že je Ti to blíž, pokus Ti to něco říká. Důležitý je ty postavy pochopit (i když s nima nemusíš souhlasit) - pochopit motivace. Jasně, že když je to z toho prostředí, že se to kolem něj motá, ale tady je třeba hoodně velkej důraz kladenej na vztah s rodinou a k tomu už se ti box nemusí ani líbit, aby sis to užil.

Luckyboy

Luckyboy (hodnocení, recenze)

aluna: Tady nejde o líbí nelíbí. Ale osobně si myslím, že i když to na první pohled nevypadá, je tenhle film o boxu hodně. Protože box samotný není jen ring a bušení do toho druhýho chlapa a současně schytaných hodně ran. Já nijak závodně neboxoval, ale z té doby, co jsem se mezi boxery pohyboval, a vedle některých trénoval, jsem si odnesl dost věcí, které když jsem v tomhle filmu viděl, se mi ihned vybavily.
Astu.: Nechci tu dalekosáhle spekulovat o tom, nakolik je podobný nebo stejný společenský vzorek a hlavně vzorce chování obecné, anebo pro box typické. Samozřejmě, že psychologicko-vztahová stránka příběhu není výlučná pro box, ale film je podle skutečného BOXERSKÉHO příběhu a myslím, že je hodně o boxu. Pokud se tu najde dost lidí z prostředí boxu, kteří budou tvrdit, že to o boxu není, tak v tom možná vidím to, co vidět chci, ale jestli neboxuješ, tak jsi přesně ten případ, který ten film plně neocení :).

aluna

aluna (hodnocení, recenze)

Astu.: Asi tak. Jako u všech ostatních - Někdo tam nahoře mě má rád, Rocky 1 - 6, Těžká váha....a ve Fighterovi je toho boxu ze všech snad nejmíň.

Astu.

Astu. (hodnocení, recenze)

Box je u Fughtera není hlavní téma filmu, je to jenom kulisa pro hlavní postavy a jejich motivace.

aluna

aluna (hodnocení, recenze)

Mizhell: Já do něj třeba vůůbec nevidím a všechny boxerský filmy, co jsem viděla, se mi líbily. Ono to totiž o tom boxu většinou moc není...

Mizhell

Mizhell (hodnocení, recenze)

Luckyboy: Souhlasím s tou větou jak si psal: že někdo, kdo do boxu a věcí okolo něj aspoň trochu nevidí ten film plně neocení.. mám stejnej názor..

Brmbolec

Brmbolec (hodnocení, recenze)

rook16: Neviem či si negramotný alebo si to prekladal z nejakého jazyka cez google translate. Inak neviem pochopiť tvoj príspevok...

 (hodnocení, recenze)

Čo dodať k tomuto filmu  hovadina osudu rodiny debilou.. ako niektoré prvky až sa rozum žaťahuje ..typické USA postaviť sračku na oskara umňa malina jak byč nič nové tuctovka ..a Bale zahrať feťáka a dostať zato cenu klobúk dole

liskam

liskam (hodnocení, recenze)

klondike: jj to máš pravdu. Myslím že tohle stojí za to vydět už jen kvůli Balemu.!

klondike

klondike (hodnocení, recenze)

Já ty filmy nesrovnávám ,každý z nich má ůplně jiný příběh takže to moc srovnat nejde ,tady jde o ten pocit z toho filmu,ne jestli je tam hodně krve ,nebo jestli tam hraje oblíbený herec ,takhle to nejde brát ,jde o celkový dojem z filmu jako celku.Nikde není napsané že když máme herce hvězdy tak to musí být dokonalé i neherci dokážou někdy víc než ty hvězdy.

liskam

liskam (hodnocení, recenze)

klondike: Myslím že se nedájí srovnávat filmy  Ali , Milion dollar baby a Rocky mezi sebou.. Je sice pravda že jsou to velice kvalitní sportovní filmy, ale přes to tvořené s ůplně jinou myšlenkou a pohledem na Box.
 
To samé je Fighter... ale ten má sice  od včech těchto filmů něco, ale přez to je ""svůj""  A myslím že To největší plus tohoto snímku je geniální víkon Ch.Balea. Už jen kvůlli němu to stojí za to vydět!

klondike

klondike (hodnocení, recenze)

No tady se to jaksi moc chválí nebudu do toho moc kecat nebo jsem to ještě neviděl (nechce se mi to tahat) ale je to opravdu lepší než ALI a MILLION DOLLAR BABY,a nebo i ten ROCKY ,vždycky se sami zeptejte jestli ten film chci vidět za dva dny ,za týden a pokud ne tak potom přehodnotte svoje komentáře.No nebudu filozofovat ,každý má svůj názor ,až uvidím tak třeba změním názor.

Luckyboy

Luckyboy (hodnocení, recenze)

Super film. Měl jsem možnost chvíli boxovat (jen trénovat) a troufám si říct, že někdo, kdo do boxu a věcí okolo něj aspoň trochu nevidí ten film plně neocení. Je to celkem komorní, jak se od příběhu postaveném na skutečnosti dá i čekat. Oskara pro Bale nehodnotím, ostatní filmy jsem ještě neviděl, ale výkon podal skvělej.

Dejvid007

Dejvid007 (hodnocení, recenze)

Rocky,Wrestler,Zuřící býk a mnohem víc.Těchto sportovních dramat už tu bylo spousty,ale i tak je The fighter něčím vyjímečný.A to hlavně úžasnými výkony herců a nebo krásnou hudbou.Christian Bale předvedl něco senzačního(a to nemluvím o skocích z okna)Melissa Leo může konkurovat.Začátek je možná trochu slabší,ale ten závěr?Tak to je hukot!!!
Já Fightera hodnotím velmi dobře a v této diskuzi ho jenom a jenom vyzvedávám hodně vysoko.

Gumi.30

Gumi.30 (hodnocení, recenze)

Jsem z těch co si počkali až do kina a rozhodně nelituji...pro mě osobně to byl největší filmový zážitek za posledních 5.let! Bale má Oscara jednoznačně po právu

AlennGK

AlennGK (hodnocení, recenze)

Takovej moderní rocky, Micky taky moc nemluví a taky do sebe nechá řezat :D ale tady to aspon oživil C. Bale, až na ty jména se mi to líbilo víc než Rocky 1 .-)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

pradous

pradous (hodnocení, recenze)

liskam: herci motali a občas něco prohodili - ach ta čeština....

liskam

liskam (hodnocení, recenze)

Když jsem viděl Balea běhal mi mráz po zádech. On si  za tohle oskara určitě zaslouží!  Ve srovnání s ním se tam ostatní  hercij jen tak motaly,a něco občas prohodily...

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama