Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Niekedy sa podarí aj mobilom natočiť dobrý film! No toto nie je ten prípad. K príbehu sa ani nevyjadrujem. Herzog ma príliš neohúril dokumentárnymi filmami s mojou obľúbenou témetikou (zločin a vrah), z Cage-a je už dnes kurva céčkový herec, a ja tak rozmýšľam, prečo som to vlastne pozeral? Dať takémuto filmu 5 hviezd, to chce dávku nadhľadu alebo sedatív. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po SMS od uživatelíčka Malarkey jsem od toho očekával podstatně víc. Neříkám, že je špatný, třeba Nicolas Cage tady hraje takovou svini, že se divím že nekandiduje v našich volbách do parlamentu. Eva Mandes je dlouhodobě velmi vydařená propagace na sex, Val Kilmer se nám zase snaží dohnat Buda Spencera co se postavy týče a ostatní herce jsem ani moc neznal. Ještě ve filmu hraje velkej bílej pes, který pořád hlasitě oddechuje ač jsem ho neviděl udělat rychlejší pohyb. Samotný příběh je dobrý, hlavně vztah Terence s Frankie byl skvělej, takovej čistej a upřimnej a bylo vidět, že jeden bez druhýho by svý soukromý toulky peklem těžko zvládali. Frankie neměla chybu, moc jsem jí fandil, taková čistá duše ve špinavým světě. Scéna kdy Terence vyprávěl Frankie v tý svý boudičce o tom, jak v dětství snil, že najde zakopaný pirátský poklad byla absolutně nejkrásnější z celýho filmu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle film viděl, český název ještě neexistoval. Nutno dodat, že lepší vybrat ani nemohli. Nicolas Cage zde sice předvádí docela dost zvláštní herecký výkon, při kterém se většinu filmu, kdy není zhulenej, zfetovanej a zdrogovanej, tváří jako schrbená děfka, co není schopná dojít ani na hajzl, aniž by si nezastěžoval. Jenže jakmile mu vlezete pod kůži, tak už se nezastaví. Po půl hodině se začnou dít skutečně pekelný věci, kterým francouzští lehce uplatitelní policajti nemají šanci konkurovat. Nicolas Cage ukazuje skutečný herecký výkon! Po delší době se mi jeho role skutečně líbí. Je svým způsobem akční, drsná, nadsazená a v jistých chvílích neskutečně agresivní. Není to sice nic z toho, co by se k němu hodilo, ale je to přesně to, co bych od něj nikdy v životě nečekal. A proto mě tak dokonale překvapil. Evidentně ale nepřekvapil zbytek diváků, jelikož film skončil v modrém rozpoložení, blížícím se 70ti procentnímu ohodnocení. Podle mě si to film nezaslouží a je mi naprosto jedno, zdali je film remakem, nebo tu Nicolas Cage hraje trošičku jinak, než jsou na něj všelijací odborníci zvyklí. Já se u něj výborně bavil a s klidem bych některé scény přirovnal k jednomu jedinému policajtovi. Vášnivému fanouškovi Atletico Madrid Bouřlivákovi Torrentemu ze Španělska. Jen s tím rozdílem, že tenhle film se tváří vážnějc, i když asi ve skutečnosti vážný není. Ale ksicht Nicolase na plakátu jasně určuje, že tenhle film je prostě peklo jako prase a vidět se musí. Pro mě je to jeden z nejvýraznějších hereckých výkonů právě Nicolase, jaký jsem kdy viděl. A to se zrovna neřiká každý den, ještě když si uvědomím, že jemu vychází každou chvíli nový film. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už mnoho policejních filmů a tenhle bude patřit někam na spod žebříčku. Nepřišel s ničím novým a oproti ostatním filmům byl tento hodně pomalý. Vždycky jsem měl zážitky z policejních honiček, vloupaček, vydírání a stříleček. Neříkám, že tady v tom nic z toho nebylo. Bylo všechno, ale tak nějak... obyčejný. A pro mě tedy průměrný. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle kriminální drama má divácká očekávání na háku, takže nám servíruje trochu divočejší vyprávění, než bývá zvykem. Nejspíš jsme už viděli zkorumpovanější poldy, ale tenhle portrét je natolik barvitý, že nakonec zpochybní i špatnost hlavního hrdiny. Nicolas Cage byl buď opět ve formě, nebo zafungoval Werner Herzog coby krotitel problémových herců. Ať tak, či tak, výsledek rozhodně za vidění stojí. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Werner Herzog o filmu prohlásil, že ho nepovažuje za remake ani sequel, ale jako přehodnocení původního snímku Poručík (1992). (Lumberjack)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama