Reklama

Reklama

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

  • USA Hansel & Gretel: Witch Hunters (více)
Trailer 1

VOD (1)

Malého Jeníčka a Mařenku zavedl jejich otec do hlubokého lesa a tam je nechal osudu. Jeníček s Mařenkou našli perníkovou chaloupku, ve které byla ježibaba a ta je chtěla vykrmit a sníst. Když chtěla hodit Jeníčka do pece, děti ji přemohly a upekly v peci. Od té doby loví čarodějnice... Jeníček a Mařenka už jsou dospělí a putují po světě. V jednom městě chce šerif Berringer upálit ženu jménem Mina, kterou obvinil z čarodějnictví. Jeníček s Mařenkou ji ale na poslední chvíli zachrání, protože poznají, že to není ježibaba. Poté se vydají na lov čarodějnice v blízkém lese. Čarodějnici sice chytí a zabijí, ale jejich hlavním úkolem od starosty je najít unesené děti – a ty zatím nenašli. Mezitím se parta lovců snaží chytit čarodějnici, která děti unesla. Čarodějnice Muriel ale všechny zabije. V hospodě se Jeníček a Mařenka seznámí s Benem, který se o čarodějnice také zajímá. Do toho přiběhne jeden z lovců, který všem řekne, že čarodějka zabila jeho kamarády, a sám pak vybuchne. Jeníček s Mařenkou se vydají lovit čarodějnici do lesa... Nalákají ji na volání dítěte o pomoc. Jeníček s Mařenkou čarodějnici, což je Murielina pomocnice, chytí a zjistí, že čarodějnice potřebují ke svému rituálu získat dvanáct dětí. Nyní jich mají jedenáct a jdou si do města pro poslední... (TV Prima)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 690)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film rozhodně není mým šálkem kávy, to je potřeba říct hned na úvod. Ale přesto jsem asi čekal o něco větší průser. Vizuálně a technicky je snímek vcelku hodně podmanivý, zase tak moc nenudí a sem tam se dá považovat za „cool“ (což je jeden z jeho cílů). Našel jsem zde dokonce i pár úsměvných scén, přestože celkově na mě humor filmu moc nefungoval. Ale že je to „fantasy hovadina na efekt“ mi asi těžko někdo vymluví. Normálně bych se podobnému filmu už z dálky vyhnul, avšak když už mi ho osud přivál do cesty, nelituju, že jsem ho viděl a hodnotím slušným průměrem. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se hrozně těšil, bohužel mě to trochu zklamalo ... A to tak nějak celkově. Herecky je to teda v pohodě, prostředí taky fajn, ale ... choreografie soubojů je pro mne fakt špatná. Na to, že je to dost akční, tady nejsou v soubojích žádné zajímavé vychytávky a to v dnešní době,kdy u těchto scén při natáčení fungují většinou již nějací ti martial arts choreografové, fakt zamrzí. Prostě se to tady řeže jak v nějakých 60. letech ... Gorescény jsou až neuvěřitelně viditelně umělé díky počítačové úpravě a řekl bych, že počítače ani nebyly moc výkonné ..ehm, umělá krev, umělé digitální části těl atd. Opět mínus. No a pak jsou tady scény, u kterých jsem se fakt zasmál, aniž to byl záměr tvůrců. Prostě pitomosti, který mi evokovaly, že se vlastně koukám na zfilmovanou pohádku pro děti. Jenže pro děti to rozhodně nemá být, protože je to docela "gore-brutální" ... Takže je to takové ani to, ani tamto, a celé mi to přišlo rozpačité. Závěrečná řežba v chatě byla ale nejlepší a jako by mi z duše vykopala tradiční kultovní "chatovej horor" Evil Dead (1981), to bylo fajn ... ;-) ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Džej a Em mají své scénáristicky slabší chvilky, nad tím ale mávnete hned po první dvacetiminutovce koštětem. Když si totiž Jeremy Renner dělá z čarodějnic boxovací pytle a Gemma Artenton k tomu pálí z kuše na všechny strany, hlásí se o slovo poctivá fantasy rubanice, jaká v kinech dlouho nebyla. A nejspíš zase ani nebude. Kdy naposled fungovaly v podobně laděném snímku trefné gagy? Wirkola má pod čepicí. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem si tak neužil film, ve které někomu co chvíli udělali z hlavy krvavou kaši. Nikdy by mě nenapadlo, že by někdo mohl udělat z Jeníčka a Mařenky vrahy čarodějnic s takovým elánem, ale musím uznat, že motiv k tomu fakt měli. Tommy odvedl skvělou práci, ale nejvíce mě překvapil Atli Örvarsson. Od něj jsem popravdě nic nečekal, avšak jsem rád, že jsem se zmýlil v úsudku. Hudba byla totiž naprosto famózní. Další plus bych viděl ve výběru herců, a tak jen mohu doufat, že nám Gemma s Jeremym vydrží, a budou dál kosit čarodějnice hlava nehlava. Po dalších zhlédnutích to má i své neduhy, ale pořád se jedná o solidní nadprůměr. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Že je Tommy Wirkola režijní zoufalec, jsem věděl už dřív a že je ten film blbý jako putštok, jsem pochopil už z traileru, takže nejde o žádné překvapení. Film se naštěstí nebere vážně, pod tou nadsázkou se dá ale schovat prakticky cokoliv. Že je to pitomé, filmu odpouštím, že je to místy nevkusné, to už pominout nemůžu. Jednu hvězdičku mají u mě Jeníček a Mařenka za obsazení a za animované titulky. Je to o tomtéž jako Kletba bratří Grimmů, ale ta představuje naprosto odlišný level filmařiny. Je docela ostudné, že má výrazně slabší hodnocení než tahle popkulturní slátaninka. Holt je to daň za věkový průměr uživatelů serveru. Celkový dojem: 15 %. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (34)

  • Ve filmu má Jeníček (Jeremy Renner) cukrovku jako důsledek toho, co prožil v perníkové chaloupce jako dítě. Původně měla mít zdravotní problémy také Mařenka (Gemma Arterton) a to s příjmem potravy, způsobené traumatem z dětství. To však bylo z finální verze zcela vystřiženo. (SFalconJ)
  • Když Mina (Pihla Viitala) ošetřuje Jeníčkovi (Jeremy Renner) u jezera rány, mění se místo, o které si Jeníček opírá levou paži. V jednotlivých záběrech střídá koleno, stehno a znovu koleno. (s.m.43.)

Související novinky

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

09.08.2015

Dva roky stará fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, v níž se slavní sourozenci stali akčními hrdiny, vydělala 226 milionů dolarů. Vzhledem k padesátimilionovému rozpočtu jí tak bylo rychle… (více)

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

22.09.2014

Loňská akční fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic vydělala 226 milionů dolarů. To je při padesátimilionovém rozpočtu jasná komerční výhra, kterou by studio Paramount chtělo přetavit do druhého… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

09.06.2013

Rozpočet 50 milionů, celosvětové tržby 226 milionů. Snadná matematika, i když vezmeme v úvahu, že téměř polovina utržených peněz zůstává kinařům. O možné trilogii se mluvilo už před premiérou, a teď… (více)

Reklama

Reklama