Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Město

(seriál)
  • Slovensko Kriminálka Staré Mesto
TV spot 2
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru. (Česká televize)

(více)

Videa (14)

TV spot 2

Recenze (123)

M-arta 

všechny recenze uživatele

Koukám se na obsazení a dávám tomu šanci - dokonce milosrdně s odstupem i podruhé. Výsledný dojem je jen zmatek, zmatek, zmatek a prázdno. Skoro nic z toho na mě nepůsobí uvěřitelně a životně (od fungování celého týmu včetně šéfa po jednotlivé postavy a situace...). Připadá mi, jako by někdo rozstříhal ingredience všech možných seriálů, co kdy brázdily české obrazovky a pokoušel se z toho slepit něco estetického. U mne to opravdu nezabralo. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Psalo se a říkalo, že příběhy budou reálné a v souladu s policejní praxí. Přijde mi však, že tímhle způsobem to moc nefunguje. Je spáchán trestný čin a v seriálu je top případem, přitom každou chvíli na každém rohu se něco podobného děje taky. Policejní vtípky mi taky moc nesedí. A někdy ani samotné rozuzlení, na konci se nedozvím, co bych se dozvěděla ráda. Např. proč se to stalo. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Síce žiadna sláva, ale aspoň snaha. Keď už nič iné, tak aspoň pokus skopírovať tentokrát iný žáner... Uznávam, že kriminálky teraz letia, že ich výroba nie je taká náročná ako u iných žánrov aj že mnoho originálneho sa v nich vymyslieť nedá, naši tvorcovia ju však dokázali obohatiť o prvky, ktoré vedia najlepšie = vzťahové a rodinné. Inak nechápem, k čomu je dobré, keď máme milión dielov Bruckheimerových peciek. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelné charaktery i dialogy dělají hodně. Vytahují moje hodnocení na slušné tři hvězdičky, jelikož náplň (sám seriál se honosí: podle skutečných případů) není tak dramatická a vyloženě zajímavá. Na druhou stranu se celý dojem stává uvěřitelnějším, jenže o to více zase všedním. Rozhodně je to však palec nahoru. Herci s režisérem vyždímali daný materiál a prostředí na 'domácí' podmínky dost. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála slovenských seriálových nadpriemerov. V záplave telenoviel vyplával na povrch a zaujme aj širokým hereckým obsadením, okrem asi všetkých mladých slovenských hercov a zopár českých sa predstavilo aj pár osvedčených mien zo staršej generácie. Príbehy a zápletky síce nie sú ako z prípadov Sherlocka Holmesa, ale komisára Rexa by som tu určite nevyťahoval. Fialovej rola Zuzany výborne sadla, nemusí sa vôbec hanbiť a naviac tam aj dobre vyzerá. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)
  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)
  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)

Reklama

Reklama