Reklama

Reklama

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (671)

Hild 

všechny recenze uživatele

Film určen fanynkám Twilight, hlavní postava navíc Edwarda silně paroduje už svým účesem. Tolik pitomých scén v jednom filmu se jen tak nevidí. Neuvěřitelně nudná režie, napětí absolutně žádné. Milostný trojúhelník vůbec nefunguje, dokonce je tady i náznak telenovely: "Tvoje sestra miluje Henryho, ale nemůže si ho vzít, protože je to její nevlastní bratr, není totiž dcera tvého otce. Henryho si musíš vzít ty", "ale já Henryho nemiluji, já miluji Petera". To ani nemluvím o akčních scénách, kde se sice rvou i ruce, ale jsou natočené neuvěřitelně vtipným způsobem, budete jen kroutit hlavou a vydržte hlavně až do závěrečného zúčtování, takhle jsem se už dlouho nepobavila. Jo a co to středověké disco a ten lehce lesbický tanec? Zkrátka takhle vypadá hodně špatný film. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nenechte se napálit úvodními atmosférickými titulky. Že je něco špatně pochopíte v třetí minutě filmu, kdy na scénu skočí namachrovaný chlapeček s nastajlovanou ofinou a udělá pózu a la Twilight (ano, jako ostatní budu i já narážet na režisérčin předchozí film, protože Karkulka ho v mnohém připomíná). Připomínám, že mně Twilight (první díl) nevadí a myslím si, že v rámci možností jako film funguje. Karkulka je ale dementní film, kde se spousta postav chová dementně, že byste je nejradši vzali po kebuli pánví (ano, mluvím i o tobě, Amando). Hlavní hrdinka je otravná, do všeho se plete a je hloupá. Její dva nápadníci jsou panáci bez charismatu (to i ten Patyzón ho má!). A Gary Oldman? Jeho postava se chová afektovaně a tak nelogicky, že jediným výsvětlením jejího chování by bylo šílenství. Ale ani na okamžik jako šílenec nevypadá (a to je Gary umí tak dobře, sakra). Hardwicková je pozérka a natočila hloupý film. Tečka. PS: Moje hvězda je za ne úplně trapnou výpravu a odhalení toho, kdo je opravdu vlkodlak. Pusťe si radši Společenství vlků. ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Zklamání roku! Hodnocení sice napovídá, že to není nic světoborného. Já jsem to ale přeci jen chtěla zkusit a to hlavně kvůli mé oblíbenkyni Amandě a kvůli pár celkem pozitivních ohlasů od známých. Bohužel ale přišla většinu času nudná "pohádka" s odhadnutelným průběhem a hlavně bez pointy. Amanda sice jako jediná nezklamala, hudba a prostředí děje bylo také docela působivé, ale vše ostatní nestojí za řeč. Slabé 2*. ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Vrať se první Twilighte! Hardwickeovou (skutečně má režisérskou průkazku?), scenáristu (nepochybně milovníka Bravo Girl) a kostymérku (džíny a letní košile v zasněženém jakoby středověku? Vážně?) tohohle derivativního blábolu prosím utratit. Neprodleně, než přijde ještě někdo k úhoně. Závěrečná desetiminutovka s (SPOILER) deflorací, Karkulkou 2 a nejsměšnějším rozchodem všech dob má náběh na kultovní projekce v rámci Otrlého diváka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Smyslně natočená moderní hororová pohádka protkaná smyslnou romantikou, které je ze současné režisérské generace schopná pouze Catherine Hardwicke, která si krom toho z klasické předlohy vypůjčila jen několik notoricky známých motivů. Pověstných vět "babičko, proč máte tak velké oči, uši a vaginu" se sice dočkáme, ale v jiném kontextu, než se dá očekávat. Červeného pláště, košíčku, chůze přes temný les a mluvícího vlka v originálním zpracování, jsem si užil perfektně. Hardwicke pobláznila svět tím, že na něj přivedla nejzprofanovanější upírskou ságu, a i v tomto filmu se dají s ní najít styčné body. Je tady naznačený milostný trojúhelník, poutavé kamerové průlety lesem i nad ním a spojení klasických prvků vyprávění s těmi moderními. Příběh ze středověké vesnice se soustředí na plavovlásku Valerii, která přijde po útoku vlka o svoji sestru. Bestie již několik let sužuje zdejší obyvatele svými krvelačnými výpady a skupinka odvážných mužů po posledním tragickém útoku se rozhodne s ním zúčtovat. Jenže bestie na sebe dokáže brát lidskou podobu a může být prakticky kterýmkoliv obyvatelem vesnice a její identifikace, a následné zabití, je takřka nemožná. Naštěstí Hardwicke nenapadlo převést sem ze své ságy někoho z hereckého ansámblu, kromě Billyho Burka. Předvedla poněkud decentnější a rezervovanější mladou dvojici. Hrbatou Stewartovou vystřídala okatá plavovláska se zvláštním sex-appealem a mimořádným hereckým talentem Amanda Seyfried a "donchuána" s třiceti centimetry v klidu Pattinsona, nahradil velmi zajímavý příslib do budoucna Shiloh Fernandez. Gary Oldman v roli vydřidušského farizeje perlil, jak je u něho vždy dobrým zvykem, a tuhle jeho hereckou polohu mám u něj velmi v oblibě. Velmi originální režisérka Catherine Hardwicke natočila renesančně pohádkový horor se smyslně uhrančivou romantikou a krásně strašidelnou atmosférou. To už je dnes vzácnost. 100% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Amanda Seyfried (Valerie) si na jednom večierku prežila jednu zlú skúsenosť so Shiloh Fernandezom (Peter), preto herečku musela presviedčať Catherine Hardwicke, aby mu dala ešte jednu šancu. (misterz)
  • Do role Heryho tvůrci před akvizicí Maxe Ironse uvažovali nad obsazením Sama Claflina. Absolvoval dokonce i zkoušky před kamerou ve společnosti Amandy Seyfried. (Conspi)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama