Reklama

Reklama

Policajti z centra

(seriál)
  • Slovensko Policajti z centra
všechny plakáty
TV spot 7
Česko / Slovensko, 2012, 12 h 40 min (Minutáž: 52–57 min)

Režie:

Tibor Szilvási

Hrají:

Filip Blažek, Roman Zach, Richard Stanke, Alois Švehlík, David Matásek, Čestmír Řanda ml., Lucia Hurajová, Danica Jurčová, Dušan Jamrich, Alexander Bárta (více)
(další profese)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Premiérový, čtrnáctidílný seriál Policajti z centra se odehrává v současnosti, v Praze a blízkém okolí, ale občas se jeho protagonisté ocitnou i na Slovensku. Hlavními hrdiny seriálu jsou detektivové jednoho oddělení z centra české metropole, které se specializuje na vraždy a závažnou kriminální činnost. Jejich šéfem je zkušený, ale životem už trochu unavený podplukovník Ježek, který občas přimhouří oko nad nestandardními vyšetřovacími metodami svých podřízených.
V každém dílu kriminalisté řeší a uzavřou jeden případ: útěk nebezpečného zločince, nájemnou vraždu, útěk zatčeného podnikatele, sériové vraždy devianta a nakonec snahu o krvavou pomstu na hlavním hrdinovi, inspektoru Vlčkovi. Postupně, po malých dávkách, se v každé části odhalují tajemství a otázky, které jsou nastoleny na samém začátku seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (7)

TV spot 7

Recenze (106)

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Jako milovník detektivek a krimi příběhů, jsem první 3 díly protrpěl. Hudba v celku nesedí. Kamera jako by spí, a mnohdy se tak jakoby zasekne mezi scénami. Většinu herců to vyloženě nebaví. Po policejní a krimi stránce je to chyba vedle chyby ... a fatální chyby se kupí jedna za druhou. Poslední postava, která za něco stála se schodila v 7 díle, když si spočítali náboje, aniž mohl tušit, že revolver není jako foťák na jedno použití, takže se do něj dají nastrkat další "náhradní" náboje ... ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Ajajaj... Nevadí mi herci v hlavních rolích, kteří se zviditelnili v nekonečných seriálech ala Ulice či Ordinace. Ale několik vedlejších postav bylo vážně mizerně zahraných. Buď to byli herci, kteří naposled hráli muchomůrku v maňáskovém ochotnickém divadle nebo onen štěk vyhráli v nějaké soutěži. Ale hlavně, atmosféra na kriminálku byla skoro nulová, napětí nikde, s postavami jsem se neztotožnil seč jsem se snažil jak to šlo. A přitom ČT kriminálky umí! Ale tohle mne nenadchlo. A to jsem viděl teprve první díl. Přesto si dovoluji ohodnotit již nyní podprůměrnými 2*. Pokud se v dalších dílech můj dojem zlepší, zvýším i hodnocení...nebo naopak... edit: Druhý a třetí díl (=jeden případ) se mi zdály o něco málo lepší, ale pořád ne nad dvě hvězdy.... edit2: (14.3.13): Buď se mi to zdá nebo se seriál v dalších dílech stal koukatelnější.... ()

Reklama

Gortyna odpad!

všechny recenze uživatele

To jsme se zas včera nasmáli! Jedno klišé za druhým. Postava, co ji hraje Švehlík, je jakousi kombinací poručíka Byrnese z románů McBaina a Buchvaldka z Muže na radnici (a Švorcové ze Ženy za pultem). A to kouzelné "Slyším!", když se bere telefon, to snad někde parodoval Čtvrtníček. Jedinečně kostýmersky vyšňořený herec Vašut. Atd. Včera jsem dal odpad Srdci ve větru, dneska tomuhle. Takovejch peněz, co vylítne komínem! Dneska bych se mohl ještě podívat na Melodii lásky, a z té chřipky se nevyléčím nikdy. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Česká televize tentokrát se svou lodí nabrala nesprávný kurz. Zapoměla si vzít kompas, mapy a nedala na rady zklušených kapitánů a lodivodů. Tahle loď zkrátka do přístavu šťastných diváků nedopluje, protože ztroskotá někde po cestě a nebude to vinou přírodních živlů. Asi by si v České televizi měli prohlédnout svůj archív, aby se poučili, jak se točí kriminální seriály. To už i Nově se povedly lepší seriály. Jednu hvězdičku dávám jen za herce, kteří se pro tuto nelehkou plavbu rozhodli. ()

evilmind odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá tragédie po všech stránkách. Asi půlku prvního dílu jsem si myslel, že to možná je nějaká sofistikovaná parodie, která mi jen nepřijde vtipná, protože asi neznám parodované dílo, ale teď mám spíš pocit, že to prostě opravdu je jen tak blbé. Kamera jak kdyby někdo točil svatbu, neexistující střih, obzvláště humorné v pokusech o akční scénu. Jedinou záhadou tak zůstává, jak se podařilo shromáždit tolik herců na jedno místo, aniž by to mělo nějaký účel? Další díly vynechám. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (2)

  • Seriál začal původně vznikat pro televizi Primu a slovenskou TV Joj pod názvem 1. oddělení, ale kvůli dohadům o náklady se ocitl u soudu, přičemž se hrálo i o to, kdo má nárok na scénář Zdeňka Zapletala. Nicméně seriál se ze sporů vymanil, přestože byl následkem toho uveden s několikaletým zpožděním. [Zdroj: Právo] (hippyman)
  • V epizodě Ananas (2012) má policistka Sabina (Petra Jungmanová) téměř zhojené rány z atentátu v epizodě Atentát (2012) a na obličeji jen drobné jizvy. Ovšem v epizodě Trofej (2012) má opět hluboké rány přelepené náplastmi. (hermiona)

Reklama

Reklama