Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 4
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (43)

Trailer 4

Recenze (1 746)

tron 

všechny recenze uživatele

Muž z ocele bol ku koncu digibordel, ale v porovnaní s finále Batman vs. Superman to bola krásne a prehľadne natočená komorná divadelná hra. Záverečná bitka v Batman vs Superman je až neuveriteľne zlá; keby v nej neposkakovala úžasná Wonder Woman s tým svojím mrazivým ústredným hudobným motívom, bol by som vyložene na... hnevaný. Takto som "len" rozčarovaný. Rozhodne ale poteší osvalený Ben Affleck, pobaví bez debaty aj spoľahlivý komorník v podaní odvážne obsadeného Jeremyho Ironsa v kanadách (!) a páčilo sa mi napojenie na univerzum, hoci miestami bolo strašne "zrýchlené", niektoré cameá sú až smiešne, ale aj tak som rád, že tu sú. Tvorcom treba uznanlivo podať ruku za to, že z najkritizovanejšej časti Muža z ocele (finále) dokázali urobiť hlavný dejový východiskový oblúk (Batmanova pomsta, Superman na súde). Už menej poteší "silenosť" konfliktu oboch hrdinov. Scenáristi ho mali viac zapliesť. Napr. tak, ako to zaplietli Iron Manovi a Kapitánovi Amerika v tiež tohoročnej Občianskej vojne. Takto je to skrátka hovadina: stačilo, aby Superman povedal v istej chvíli jednu dve vety a k žiadnej bitke prísť nemuseli. No... ale... kašľať na to. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kdo tohle Zacku Snyderovi schválil, takovou patlaninu, jaká z toho vznikla, jsem skutečně nečekala. Scénář je hodně slabý, nulová motivace postav a vyloženě chabé vykreslení vztahů mezi nimi, nevěřila jsem jim. Ten film má dvě a půl hodiny, kde se dobrou polovinu neděje NAPROSTO NIC a když už pak konečně dojde na akci, tak je přesně taková, jak to snad umí jenom Zack, čili smršť nepřehledných digi záběrů, kde se všechno hroutí a vybuchuje a diváka to ve výsledku vlastně vůbec nezajímá. Vážně, Zacka by měl na place někdo hlídat. Nástup Wonder Woman a závěrečných 15 minut je docela fajn, ale na to, že mělo jít o komiksovou megaudálost je to prostě zoufale málo. Tohle fanoušci těchto dvou ikonických postav budou Zackovi odpouštět hodně dlouho. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zadostiučinění. Příjemně vizuální, minimálně v IMAXu epický až na druhou... Affleck nemusí být nejlepší Batman, ale je to ten nejtvrdší (a vlhla z něj holka vedle mě)... Marvel to dělá veskrze pro blbečky a pro děti, DC pro dospělý... Nolan naštěstí ten tam... Co mi strhlo pátou hvězdu, byl tuctovej CGI monstrák Doomsday a i díky tomu slabší finále... Eisenberg se snaží ale nepasuje... a mega škoda, že Snyder rezignoval na písničkový soundtracky... Ale dostanu-li pořádný R-ko, půjde to i na tu pětku. A teď hlavně rychle sem s novou netopýří řadovkou. Do tý doby jdu bušit a dát si vycejchovat tu batmaní značku, seru zlý recenze. / Co říká Kevin Smith? ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Mno, Zack to sfouknul zhruba podle očekávání, ale paradoxně mě to zase tolik netrápilo. Jsou to prostě (o třídu horší) Avengers 2 od DC, tedy složitá a temná podívaná bez začátku a konce, v níž se především plní geekovské sny. Řadovým divákům z toho půjde hlava kolem a asi se budou divit, kdy propásli 6 předcházejících filmů (ha, je akorát jeden!). Fandové si ale s klidem domyslí historii Batmana i Wonder Woman, zajásají nad veškerým budováním Justice League a budou se pravidelně radovat z toho, že Snyder prsknul na plátno tolik ikonických momentů z comicsů. Že všechno kolem často skřípe? To bez debat a Warneři z toho musejí být na prášky, tímhle přízeň mainstreamu vážně nezískají. Já jsem ale dostal nečekaně svižnou přehlídku komiksového blbnutí, jejíž přerod z civilního napínáku (úvod má Zack opět skvělý) v tradiční digifest vnímám smířlivěji, než bych čekal. Holt je to další totální geekařina. DCčkový nádech "Bohové a monstra" ale konečně dorazil v plné síle, takže se opatrně těším na nášup. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nejdřív WATCHMEN a teď i BATMAN VS SUPERMAN. Zack Snyder se stává specialistou na natáčení komiksovo-filmových událostí, které fanoušci dlouho chtěli, ale nikdo je roky nebyl schopen dotlačit na plátna kin. Co se druhého jmenovaného týče, napoprvé spokojenost, napodruhé ale jen značně logicky děravý slepenec atraktivních scén, který jakoby se snažil dohnat všechny ty roky, co strávil v development hell a ještě k tomu dohnat Marvel Universe. A tak se tu nejen střetne vyhořelý Temný rytíř s Mužem z oceli (a Muž z oceli s atomovkou) jako v Millerově komiksovém Návratu Temného rytíře, ale musí zaskočit i Lex Luthor, Doomsday, Wonder Woman a nastartovat Justice League. Na Nolana to samozřejmě nemá, ale bavilo mě to - hlavně díky paranoidnímu a konečně zabíjejícímu Batmanovi, dialogům a Eisenbergově Luthorovi - víc než většina marvelovek, ale logické lapsy, otravná Lois Lane a nudné digi finále s tuctovou příšerou táhnou výsledný dojem silně dolů. ()

Galerie (292)

Zajímavosti (114)

  • Když se Clark Kent (Henry Cavill) hádá s Perrym Whitem (Laurence Fishburne) ohledně poslání Daily Planet, White zmíní, že už není rok 1938. Jedná se o mrknutí na fanoušky, neboť první komiks se Supermanem vyšel právě v roce 1938. (Ištván87)

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama