Reklama

Reklama

Show Jerryho Seinfelda

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, (1989–1998), 69 h 15 min (Minutáž: 22–56 min)

Hrají:

Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards, Jason Alexander, Wayne Knight, Richard Fancy, Victor Raider-Wexler, Ian Abercrombie, Heidi Swedberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(173)

Komik Jerry a jeho tři cyničtí přátelé se umí zasmát úplně obyčejným i absurdním věcem. „Seriál o ničem“, který se do historie sitcomů zapsal zlatým písmem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (3) - 51. ročník (za rok) 1993 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál), *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Jerry Seinfeld, *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Julia Louis-Dreyfus + nominace (12) - 50. ročník 1992, 51. ročník 1993 - Nejlepší herec ve vedlejší roli - Jason Alexander, 52. ročník 1994 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Jerry Seinfeld, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Julia Louis-Dreyfus, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Jason Alexander, 53. ročník 1995 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Jerry Seinfeld, 54. ročník 1996 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), 55. ročník 1997 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Jerry Seinfeld, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Jason Alexander ()

zablaga 

všechny recenze uživatele

Dlho som si hľadala cestu k tomuto skvostu. Nejaký čas mi trvalo ho pochopiť, ale ak som niekedy pozerávala sitcomy kvôli vypnutiu mozgu a problémov tak tento je odteraz prvý po ktorom siahnem. Ak vám niekto povie, že je to sitcom o ničom, tak neveríte, až kým ho neuvidíte. Nádhera, bizarnosť, detinskosť, nie z tohto sveta. Milujem! ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

Asi by nebylo dostatečně výstižné označit Seinfelda pouze za "nějaký" sitcom. U nás je možná sotva v podvědomí, v US jde ale o kultruní fenomén téměř Simpsonovských rozměrů, který inspiroval celou řadu pozdějších seriálů. Osobně se přikláním k názoru, že je možná zaměřen víc směrem na starší publikum, třeba z vlastních zkušeností vím, že mě dřív vůbec nebavil, až v poslední době jsem si ho fakt oblíbil. Nejspíš jsem do jeho humoru dorostl, doufejme že ne zdegeneroval. Celé se to může zdát na první pohled usedlé, oproti Přátelům, HIMYMům atd., dědkovské, stejně jako hlavní protagonisté. Pod povrchem je ale střeštěný humor, díky kterému člověk brzy pochopí, proč je Seinfeld v USA jedním z nejůspěšnějších sitcomů vůbec, i přesto že jak se o něm často traduje, jde jen o "souhrn ničeho". ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sinfelda sem si matně pamatoval z dob kdy běžel chvilku na Nově a když se naskytla příležitost si ho dát na Netflixu vcelku neváhal sem a i když to chvilku zabralo, konečně sem se prokousal všemi devíti sériemi a jsem za to upřímně rád. Už kdysi mě Seinfeld bavil, ale v pokročilejším věku sem si ho přeci jen užíval trochu víc. Ano, je to seriál o ničem plný sebestředných, sobeckých, zlých a pokryteckých postav, které se vyžívají v neštěstí jiných, ale i takový umí být život a lidi kolem nás (včetně nás samých) a Seinfeld s Larry Davidem už před víc jak třiceti lety věděli jak to uchopit a to i za cenu že mnohdy nešli divákům úplně naproti. Finále s vystavením účtu a vysvědčením ze sobectví a malichernosti už je jen taková třešnička. Dneska už by podobný sitcom vznikal horko těžko, i když je fakt, že co do nesympatičnosti postav mu zdatně konkuruje It´s Always Sunny In Philadelphia...80% ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Když Seinfelda kdysi dávno dávali v TV, tak jsem ho příliš nesledoval. V originále mě však docela zaujmul a po deváté sérii je mi líto, že Seinfeld nepokračoval ještě v dalších letech. Není to sice nejlepší sitcom, co jsem viděl, ale má své kouzlo. Hlavně... všechny hlavní postavy jsou naprosto vyšinuté, dost často se chovají jak idioti a chybí jim smysl pro morálku. Lžou, kradou, pomlouvají, podvádějí, škodí a vůbec... banda pošuků. Možná proto je to v US tak oblíbené. Je to jak ze života. Tedy ze života průměrných američanů. Přesto vše musím říct, že jsem se docela bavil. Geniální je George. Morálně nejzkaženější kladná postava, co lze v sitcomech vidět. Ošklivej, malej, tlustej, plešatej, línej, prolhanej, malichernej, zákeřnej (tak by se dalo pokračovat ještě pár řádků - a o všech postavách) bastard. Ale v okamžiku, kdy si nechal v práci pod stolem udělat výsuvnou postel a každý den tam po příchodu do práce zalehl a nařídil budík, mě naprosto zničil. Je to jako něco, co jsem chtěl vždy udělat, ale nikdy jsem neměl odvahu. Když tento seriál porovnám se sitcomy jako Přátelé nebo Krok za krokem, tak je to rozdíl jako mezi Disneylandem a márnicí. Míra pobavení asi bude do jisté míry závislá na vaší oblibě v černém humoru. Já osobně dávám palec nahoru. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (65)

  • Kramer (Michael Richards) za celý seriál „unikátně'“ vstoupí do Jerryho bytu celkem 389krát. (RMN88)
  • Keď Jerry na lavičke pri vode rozjíma a rozhliada sa okolo seba, vidíme presne tie isté zamilované páry, ktoré videl George, keď na rovnakom mieste rozjímal v prvej epizóde tejto sezóny (Zásnuby). (mijec)
  • Kostyméři vždy dávali Kramerovi (Michael Richards) šaty, které byly o jednu velikost větší, aby Kramer působil bezstarostně a uvolněně. Naopak Georgeovi (Jason Alexander) dávali vždy šaty, které byly o jednu velikost menší, aby Georgův vhled působil nesympaticky. (MrPierc)

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Reklama

Reklama