Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bruce Broughton: 1. Engage and Destroy/Main Title [4:42] ,2. Getting Some Air/Angela Overboard [2:39] ,3. Harm and Kate Arrive [2:21] ,4. Harm's Past/Over Bosnia [1:55] ,5. Gold Wings & Dress Whites/Wave Off [1:31] ,6. Contemplation [0:27] ,7. Joyride [1:49] ,8. Angela on a Slab [1:34] ,9. Playout [0:15] ,10. Scuttlebutt's True [4:27] ,11. To Hell and Back, Sir/Let'em Trap! [6:05] ,12. Harm Does It [3:25] ,13. Judgement Call [2:09] ,14. Gold Wings, White Uniform [1:56] ,15. End Credits [0:57] ,16. Format Bumper [0:07] ,17. Teaser [1:43] ,18. Format Main Title [0:47] ,19. Act One Playon/Exchange [1:20] ,20. Fire!/Grinkov [4:29] ,21. One Rule of War [1:16] ,22. Jumping Ship/Convincing Yuri [2:12] ,23. Yuri Turns [1:57] ,24. To the Brig/Boxing Petavitch [1:41] ,25. Live Missile [0:42] ,26. This Is War [3:05] ,27. Grinkov Relents [4:26] ,28. A Sailor's Death/Format End Credits [1:44], ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mal som tento seriál veľmi rád a pred pár rokmi by som dal aj 5*! Stále to bola určitá propaganda amerického námorníctva, ale keďže som fanúšik súdnych filmov, veľmi ma to bavilo. Zlé boli, podľa mňa, akurát úvodné a koncové časti, kde sa tvorcovia nasilu snažili o "dejovú zápletku". Avšak nič nie je dokonalé. Resp. v americkom filme platí "aj z desať-krát vyvareného sáčku čaja, urobíš ďalší čaj". Tie posledné série, ktoré som mal možnosť vidieť už nemali vysokú úroveň. Nielenže sa v plnej sile ukázala Bushovská propaganda (11 09 01 robí svoje), ale seriál sa začal meniť na trápnu telenovelu a strácali sa zaujímavé prípady. Miesto toho sa opakovali už desať krát počuté príbehy a stále viac sa pokúšali o "dejovú zápletku". Ak by som nehľadel na posledné série, dal by som 4*. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Bývalý mariňák Donald Bellisario přivedl na svět asi osm dětí a asi osm seriálů, přes Magnum až po oceňované NCIS, nicméně JAG jako rozkošně nablblý, nekriticky proamerický, náborářský krimi projekt patří k těm nejslabším.. A to i přes to, že Harmon Rabb - Ostatně jako všichni hlavní hrdinové, nejlépe v podobě veteránů libovolného amerického vojenského konfliktu, bellisariovek.. - není žádnej srab..;) Mimochodem uvědomují si zdejší hejteři, že NCIS je vlastně spin-offem JAGu ?? Ale deset řad ?? To už je přeci jen trochu moc.. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tento film měl pro mě takový rozsah, že jsem se díky němu chtěl stát pilotem amerického námořnictva. Znělka zní mnoha lidem v uších ještě dnes. Mysteriozní drama s nádhernou právničkou, kterou by jste chtěli mít pár dní u sebe na posteli, aby jste ji vysvětlili jak se věci ve světě mají. Je snad usměvné a zajímavé hledání Jagova otce, kterému se něco stalo neznámo někde v letadle. Jeho syn po něm stále pátrá a tím se dostává do dalších tajuplných a nešťastných, někdy snad i smrtelně vystražných léček. Připomenu snad cestu v letadle a návštěvu muže u něj v domácnosti. Dal bych 5 hvězdiček, ale mrzely mě nepříjemná soudní jednání, z kterých jsem neměl dobrý pocit. Ale jinak se film jako takový, celkově zahraný a s postavami vybraný blíží 5 hvězdám. Dám je, ale kvůli tomu, že je to můj film, který jsem miloval jako dítě. Dnes se na to dívám více kriticky. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ve Spojených státech vyloženě nebezpečný propagandistický armádní výtvor, u nás spíše neškodná ptákovina postupně se ve vysílacím čase přesouvající až někam do doby, kdy u televizních obrazovek relaxují matky na mateřské. Američané se přístupnou cestou dozví, kde všude ve světě jejich chlapci a holky hájí demokracii a zvěstují americké hodnoty a zahřeje je u srdce uspokojení z toho, jak je o ně dobře postaráno. Dobře jim tak! ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Námorná dôstojníčka Harriet Simsová (Karri Turner) nosila od 5. série seriálu Medailu námorných záloh (Naval Reserve Medal - označená na fotografii). Išlo však o chybu, nakoľko táto medaila sa prestala udeľovať v roku 1958. Simsová nosila stužku medaile až do epizódy Zabiják (2002), kedy si tvorcovia seriálu omyl pravdepodobne uvedomili. Od epizódy Komplikace (2003) bola totiž nahradená iným vyznamenaním. (koba)
  • Námorného poručíka Laslavica - veliteľa špeciálneho oddielu námorných tuleňov - hral Christopher "Cade" Courtley, bývalý poručík amerického námorníctva, ktorý reálne slúžil v jednotke námorných tuleňov SEAL. (koba)
  • V epizódach Dezertér (1995) a Hemlock (1996) sa objavuje postava tajomného kamaráta námornej mladšej poručíčky Meg Austinovej (Tracey Needham) nazývaného „Ollie.“ Postavu „Ollie“ hral politický komentátor a bývalý podplukovník námornej pechoty Oliver Laurence North (na fotografii). Oliver North sa ešte krátko objavil v epizóde Připraveni, nebo ne (2002), kde hral sám seba. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama