Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tmavé chodby, temná výzdoba, déšť, přítmí, brutální vraždy... a atmosféra nikde. V pár dramatických scénách střih natolik chaotický, že netuším, co se tam vlastně stalo. A scénář natolik dementní, že bez znalosti předlohy to sotva někomu může dávat smysl. Několikrát jsem se u toho aspoň zasmál (a to nejen mnichům s tréninkem z Matrixu). Adept na titul ptákovina roku. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Jednička je skvělá,ale dvojka pokulhává. Skládá se z lehce zapamatujícími částmi,tak to vypadá,že scénař byl hotov někde za víkend. Jedná se o akční zábavičku s nezničetlnými mnichy,kteří skáčí po barácích a střely jim neublíží. No nakonec byly něčím nadopovaní. Jedná se více méně o zbytečné pokračování skvělého hororu,film se pokouší něčím zaujmout,ale zaujme pouze akčními scénamy,které se podařily. Střely za sebou zanechávají dlouhou stopu jako ve sci-fi filmech. Dvojka stejěn jako jednička nás dokáže zaujmout vizuální stránkou jako jednička,která nabízela daleko více,ale to je tak asi vším. Skáčeme od vraždy k vražde,furt cestujeme tam a zase tam. Z jedničky nezůstalo kromě hlavních herců nic. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Film si drží ponurú, tmavú atmosféru, až sa mi miestami zdá, že nad Francúzskom nikdy nevychádza slnko a ustavične tam prší .... Trošku prekombinované, ale tento film dokáže vtiahnuť diváka do deja tak,že sedí strnulo v kresle, respektíve napätý leží na gauči v obývačke .... Avšak toto sa deje len do dvoch tretín filmu. S pribúdajúcim koncom, presne naopak, ako by to malo byť, príbeh skĺzava do priemeru a ba až do podpriemeru. Nebyť môjho obľúbenca Jeana Rena, určite by som to hodnotil o 1/2 * menej ... ( ak by sa to dalo ..) )) ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Možná už u toho nemrazí tolik jako u jedničky, ale stále parádní film a stále mrazí dost, zvláště u některých scén. Tak třeba osobně kdybych já byl polda, tak bych toho černého mnicha, co uměl buď parkour nebo freerun, opravdu nehonil a radši bych si dobrovolně vyvrtnul kotník, protože kdo nahání magora, co nejde zastřelit je buď blázen nebo letadlo. Reno opět skvělej, dokonce si i koupí psa velikosti křečka, takže se svou fobií bojuje a kdo zvládne mít v bytě čivavu nebo yorkšíra, ten zmákne i bandu kapucínů, co sekaj lidi na kousky, zjevují se odnikud, mizí nikam a jedinou známkou toho, že tam fakt byli, je větší počet mrtvol. Kdyby všechna pokračování dopadala takhle, budu si blaženě chrochtat. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Crimson Rivers number zwei. po Alsasku co na to říct – na jedné straně oblíbenci: Luc Besson, Jean Reno na druhé straně scénárista Luc Besson a co s tím? Nic, pouštím to z řepy (to jako z hlavy) a nechám se unášet dějem. Áha, scénaristicky to „skřípe“, jinak oproti jedničce je to tajemnější, drsnější, dynamičtější leč jinačí viz. druhá strana náhledu Ovšem je nutno podotknout, že jsem Frankofil a i při troše dobré vůle je scénáristická Bessonovina koukatelná a vstřebatelná Aspoň já to tak chci vidět ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Pamatujete si na číslo 730 730 napsané na tabuli? Objevuje se v několika záběrech a téměř pokaždé vypadá jinak, jakoby bylo napsané i jinou rukou. (necisty)
  • Benoît Magimel sa na rolu Reda pripravoval 2 mesiace aj tým, že sa zúčastnil niekoľkých policajných hliadok po Paríži. Chcel sa totiž vcítiť do roly kapitána a zároveň sa zlepšiť fyzicky. (Arsenal83)
  • Natáčelo se od 24. února do 25. června 2003. Hlavní záběry tohoto filmu byly natáčeny na románském opatství Saint-André, které se nachází v malé vesničce s názvem Lavaudieu ve francouzském departmentu Haute-Loire. Ale také na nedalekém mezinárodním letišti Clermont-Ferrand, které se nachází poblíž francouzské obce Aulnat. (Trajektt)

Reklama

Reklama