Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálové ztvárnění "nejslavnějšího" detektiva inspirované předlohou spisovatelky Agathy Christie. Je jasné, že nadosmrti je jedinným skutečným filmových Herculem Poirotem David Suchet. A je to docela úsměvné, protože tenhle naprosto nesympatický a věčně zamračený chlapík by si jinak asi ani neškrtnul v nějaké detektivce. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

David Suchet je podle mě nejzdařilejší postavou Hercula Poirota, která odpovídá popisu Agathy Christie, který jsem si kdysi vytvořil. A navíc se podařilo tvůrcům tohoto seriálku vytvořit zdařliou atmosféru Anglie. Jinak souhlasím s Tosimem, že pasivní postavy Hastinse a Jappa čas od času sráží celkový velmi příjemný dojem. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet se nám narodil k tomu, aby byl Herculem. Věřím, že přesně takhle to Agatha myslela. A kapitán Hastings je taky drahoušek, škoda jen, že z Jappa se místy dělá trouba, každopádně díl za dílem vytváří stylový výlet do krásných fantazií o vrazích v funkcionalistických baráčcích a to já můžu. ♥♥♥ ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Splněný sen každého čtenáře knižní předlohy. David Suchet ve své životní roli je přesnou kopií papírového Poirota Agathy Christie. U tohoto seriálu se zázračně sešlo vše potřebné ke kvalitnímu převedení knižních příběhů na televizní obrazovky. Jednoznačně jeden z nejlepších kriminálních počinů vůbec. ()

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající seriál skládající se ze dvou zcela odlišných polovin - první polovina, ta starší, má tři věci, které nemá ta druhá polovina, ta novější - a to: 1. Vtip, 2. Hastingse, 3. Hudbu... Nové díly jsou sice delší, s propracovanějšími charaktery postav, s temnějším a vážnějším vyzněním, ale přece jen vždy budu zastáncem těch starších dílů - ony tři důvody jsem napsal již před chvílí... Vždyť i Agathiny knížky jsou psány s velkým nadhledem a smyslem pro humor - v mnoha dílech už Agatha parodovala žánr detektivky jako takový a často i sebe samu. I když uznávám, že ty novější díly jsou mnohem filmovější a napínavější. No to už by mohlo stačit :) Tak, konečně dodíván každý díl minimálně dvakrát a každý ohodnocen a okomentován. Některé díly jsem viděl desetkrát a těším se, že je ještě desetkrát určitě uvidím. Prostě vynikající seriál! ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • Meredith Blake je také jméno postavy ve filmu Past na rodiče (1998). (ČSFD)
  • Ačkoliv je televizní zpracování poměrně věrné knižní předloze, jedna velmi významná změna provedena byla. V knize se na rozdíl od filmu vůbec neobjevil inspektor Japp. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo na zámku Chilham Castle, který se nachází ve vesnici Chilham mezi Ashfordem a Canterbury v hrabství Kent v Anglii. (Trajektt)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno