Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

blackJag 

všechny recenze uživatele

"CO HLEDÁŠ, HLEDÁ TEBE." Obrovská výhoda na začátek - je to krátké. 6 dílů, to je ráj, když si představím, že jiní by to klidně natahovali 4x tolik! Další výhoda - sympatická hlavní hrdinka, zahraná solidně, casting tedy v pohodě. Pár dalších kladů by se potom ještě našlo (spíš mírných plusek), ovšem celkově tak ten průměr, nic, bez čeho by se MCU neobešlo :-) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[40%] Bohužel, tahle marvelácká minisérie mi vůbec nesedla. Ještě tak první tři díly jsem protekčně dal 3* s čistým průměrem, nějaký ten nadějný náběh do děje to mělo, ale efekty mizerné a o nějakých zajímavých super schopností tu vůbec není řeč. Hlavní hrdinka Kamala mě vůbec nebavila. Jako asi se trochu snažila, ale působila naivně pitomě + ty její trapné puberťácké hlášky. Akce též nic moc + výše zmíněné efekty. Poslední díl dějově nepůsobil nejhůře, nic nelogického jsem zde nenašel, ale co je mi to platné, když mě to vůbec nebavilo. Neříkám, že je to nějaký úplný brak, ale do MCU vesmíru bych to teda neřadil. ()

Reklama

panvasik 

všechny recenze uživatele

Asi se shodneme na tom, že tenhle seriál je od Marvelu nejslabší. Vlastně ani nevím jak bych to měl popsat. Mám pocit jakoby jsem se z ničeho nic ocitl u nějakého špatného seriálu od Netflixu... U hlavní postavy Kamaly je hned od začátku jasné, že je ještě hodně mladá a co se týče herectví není moc zkušená, ale nakonec její herecký výkon je to velké pozitivum seriálu a hlavní protagonistka působila spíš sympaticky, než otravně. Nechci si tady hrát na nějakého génia (já bych to  totiž lépe, než ona nezahrál). Doufám, že ve filmu The Marvels,  uvidíme víc její schopnosti, protože v seriálu se až tak moc neukázala. 60% ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fuj… jakože hodně fuj. Disney ve své nejmorbidnější podobě. Neskutečně (a nechtěně) parodický bizár, který neskutečně otravně (a rasisticky) zobrazuje nejen menšiny… a ještě se tváří, že je to “cool a funny”… kdyby to bylo alespoň vzdáleně ve stylu Outsorced. Tam našli přesně tu hladinu jak si dělat legraci ze dvou kultur, aniž by někoho uráželi. Pak ten uplácaný scénář (a to jsem si myslel, že debilněji než v Moon Knightovi to už nepůjde). A naprosto nejhorší na tom je, že to není zdaleka konec. Podrobně u jednotlivých epizod. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

No, je to zcela imho nejslabší pokus ze čtvrté fáze MCU.  Zpočátku se to jeví celkem slibně. Nemám nic proti uvědomělým motivům, kterýma Amerika jednadvacátýho století žije. Možná je to tím, že jsem teď dospěl do stádia, kdy se loučím s lidma, který mi dali život, takže nedokážu tu teen- věc tak dobře chápat, ale Kamala je nejslabší hrdinka široko daleko. Je nejhůř napsaná. Nemá žádnej charakterovej růst, neřeší žádný dilemata, nemá žádný problémy kromě toho, že dostala zaracha. Nedokážu se vcejtit její kůže. Nevidím, že by nějak rostla. Kamala prostě je, Kamale se představí její historie, Kamala nějak ovládne svoje síly, a Kamala nějak dokáže porazit osmdesát agentů DODC, protože tak to prostě vyžaduje plot. Přitom má Ms. Marvel celou řadu žánrovejch nápadů a měla imho ohromnej potenciál, ale pro mě osobně zůstala plochou představitelkou, který někdo napsal origin na šest hodinovejch epizod, protože se to po něm chtělo. Film by Kamale slušel víc, obzvlášť, když se vezme v potaz, že její představitelka i přes svoji nehereckou minulost, je velice povedenej cast. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (77)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu (Karlosik_4)
  • Když Bruno (Matt Lintz) předává Kamale (Iman Vellani) rukavice, zeptá se ho: „Are those Photon gloves?“ Jedná se o odkaz na Martu Rambeau (Lashana Lynch), která měla ve filmu Captain Marvel (2019) přezdívku Photon, a také na Monicu Rambeau (Teyonah Parris), která se tak nazývá v komiksech, poprvé v sešitu „Avengers: Unplugged #5“ z dubna 1996. (Kubaaa97)
  • Název kanálu Kamaly (Iman Vellani) „Sloth Baby“ odkazuje na pseudonym, pod kterým v komiksech psala fan fikce o Captain Marvel. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama