Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(více)

Recenze (733)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jasně, už to není džungle, ale je to fakt zábava a po letech možná ještě víc než v době když to byla novinka. Samozřejmě, že geniální jedničce nesahá ani po kotníky, ale díky skvělému nervákovi Dannymu Gloverovi a maniakálnímu Billu Paxtonovi a samozřejmě Predátorovi ty chybky tomuhle filmu Odpustím a dávám 80%. "You want some ganja man?" ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Predátor vs Smrtonostná zbraň? Predátor ako urban slasher? Ani jedno ani druhé nebol dobrý nápad. Aký je teda výsledok? Z Predátora sa stáva slasherový stalker, jeho hlavný protivník je oproti Arniemu dôchodcovský ňouma a špina veľkomesta a boj gangov má pomaly viac priestoru ako predátor samotný (narozdiel od jednotky to nefunguje). Chvalabohu za jemné nahliadnutie do predátorskej mytológie a celkom dobré jatky. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Příznivci kečupové šťávy, zběsilé palby a bezmyšlenkovité akce si přijdou na své a mohou si přidat libovolný počet hvězdiček, z hlediska filmových kvalit trpí pokračování Predátora všemi neduhy typickými pro dvojky, tedy nedostatkem originality, nápaditosti a protože chybí prostředí exotické tropické džungle tak i atmosféry... Přesazením do velkoměstského prostředí se film přiblížil ostatním akčním snímkům s kriminální tématikou, které tehdy vznikaly jak na běžícím pásu. Jen ta vesmírná potvora je navíc, pardon, v rámci logiky dvojek je i predátorů celá tlupa. Glover má o poznání více hereckého talentu, ale do role bojovníka s kosmickými vetřelci mi moc neseděl. O logice scénáře a kvalitě dialogů nemá snad ani smysl hovořit, opravdu mě dojala vesmírná loď ukrytá v srdci velkoměsta...Celkový dojem 25 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Predator 2" je očividne slabšie pokračovanie svojho predchodca. Schwarzenegger je minulosť. Žezla sa chopil afro-americký herec Danny Glover. Asi by ani tak nevadila absencia Arnolda Schwarzeneggera, ale zmena prostredia Predatorovi evidentne uškodila. Díky presunu z tropickej džungle do džungle veľkomesta už nemá tento snímok tajomné exotické kúzlo prvej časti. Predvedie sa nám tu síce celá partia Predatorov, ale to situáciu moc nevylepší. Taktiež i v hlavnej úlohe policajta Harrigana si viem predstaviť lepšie typy ako je toporný Danny Glover. "Predator 2" má ešte stále môj rešpekt, ale táto druhá časť za jedničkou proste výrazne zaostáva. Takže viac ako tri hviezdičky jej dať nemôžem. *** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I když má drsňák Danny Glover strach z výšek, ukáže tomu ošklivému motherfuckerovi z vesmíru, kdo je pánem v revíru zvaném Los Angeles. Je škoda, že atmosféra jedničky zmizela ta tam, přesto lze s přimhouřením oka označit Hopkinsův film za důstojné pokračování s několika rozhodně zajímavými momenty (především predátoří Trophy Room). Bohužel, při následujících dílech o střetnutí kosmických nimrodů s vetřelčím plemenem se už tvůrci asi příliš dlouho projížděli autem s Králem Willym a lze je okomentovat snad jen jediným výrazem: „Shit Happens..“ ()

Galerie (108)

Zajímavosti (58)

  • Predátor tu používá nové druhy zbraní: vrhací kotouč, kopí a vrhací síť. (BloodMax)
  • Rubén Blades (Danny Archuleta) při natáčení rozhovoru k filmu neuposlechl výzvu, aby se vrátil se před kameru, proto režisér Stephen Hopkins vstoupil do záběru a nekompromisně herce napomenul. Rozhovor nikdy nebyl zveřejněn a později byl natočen nový. (BloodMax)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama