Reklama

Reklama

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech

  • USA The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (více)
Trailer 17

Začínají desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow čeká jen na to, jak v nich zazáří. Tentokrát jako mentor jednoho z vyvolených. Tvrdě dřel, aby dokázal naplno využít svůj šarm, znalosti a dovednosti, které mohou dovést vyvoleného k vítětství. Bohužel, štěstěna mu není nakloněna. Dostal ponižující úkol. Trénovat největšího outsidera, dívčí zástupkyni chudého dvanáctého kraje Lucy Gray. V aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo arénu se v Coriolanovi ale probouzejí city... a tak se musí rozhodnout, zda bude dodržovat pravidla nebo se bude řídit pudem sebezáchovy, který mu radí něco jiného. Boj o přežití nakonec odhalí, kdo je nevinné ptáče a kdo had, čekající na svou příležitost zaútočit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (17)

Trailer 17

Recenze (241)

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Upřímně sérii Hunger Games, ať už to jsou knihy nebo filmy, jsem nikdy extra moc nemusel. A kdybych neviděl tento díl, což se dá považovat buď za prequel nebo restart série, tak bych o nic moc nepřišel. Když se řekne Hunger Games, tak si prostě vybavím postavu Katniss (Jennifer Lawrence) a Peeta (Josh Hutcherson) a rozhodně pro mě byli zajímavější a lepší než v tomto pokračování. Měli lepší charisma a hodili se mi k sobě mnohem víc. Jediný kdo mi sem z herců seděl je Peter Dinklage a toho bych si dokázal představit i v dílech s Jennifer. Ani příběh mě nějak moc nezaujal. Je sice hezké nahlédnout do minulosti her, ale místy ten film byl dost pomalý a natahovaný. Zejména první polovina filmu. Druhá polovina mě nadchla víc, protože se odkrývá charakter hlavní postavy. Celkově mi ale prequel stačil jednou a víckrát si to pravděpodobně nepustím. Radši se vrátím k původním HG. 6/10 ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek série Hunger Games, ale tenhle díl je pro mne docela zklamáním a to nejen díky dlouhé stopáži. Film vůbec negraduje a místy je i nudný a to včetně her, které mají být vrcholem filmu. Herecké obsazení také není podařené. Tak ono je to těžké srovnávat s herci z původní série ( Jennifer Lawrence, Donald Sutherland, Woody Harrelson, Philip Seymour Hoffman, Stanley Tucci a nebo Toby Jones ), To je úplně jiná liga. Snad jen Peter Dinklage v tomhle díle za něco stojí. Výprava také za moc nestála. Vadilo mi i časté zpívání Rachel Zegler, která z toho dělala svoje další West Side Story. Co říci na závěr: Budu doufat, že další díl, tedy pokud se vůbec někdy natočí, tak bude o dost lepší. Jinak, ať to raději netočí. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Jde vidět jak Suzane a hlavně Francis dospěli. Nekompromisně zobrazuje zrod a pohnutou mysl Snowa. Tohle si původní trilogie zasloužila. Takto měl vypadat prequel k Harrymu Potterovi (i když on tak trochu s Deppem vypadal). Fakt jsem nečekal, že to bude až tolik depresivní, ale ono muselo být. ... Nakonec nejvíc dokáží ublížit ti, na kterých nám nejvíc záleží. ... CC Olympia DA ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento prequel nespĺňa štandardy stanovené predchádzajúcimi dielmi Hunger Games, ponúka nevýrazné zobrazenie pôvodu Coriolana Snowa, ktorému chýba ostrosť, pokiaľ ide o rozprávanie jeho príbehu a vývoj jeho postavy. Problém je aj, že mi vôbec nezáležalo kto umrie v aréne. Hlavná predstaviteľka je moc strnulá a tým stráca autentickosť. 5,5/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Hunger games mám rád a říkal sem si, že sledovat zrod hlavního padoucha by nemuselo být úplně špatné. Jenže člověk míní a tvůrci mění a tenhle prequel je jen krokem do prázdná, který nemá šanci obhájit přepálenou stopáž a navíc mi ve spoustě věcí nedával moc smysl. První zhruba hodinu sledujeme Snowa jakožto celkem sympaťáka, jehož motivací je zabezpečit babičku a sestru a následně i pomoci jako mentor svojí přidělené svěřenkyni během hladových her. Následuje půl hodinka nevýrazného kočkování v aréně, které samozřejmě Snow a jeho "parťačka" vyhrají a pak má ten film ještě hodinu. Zásadní hodinu, kdy by mělo dojít k přerodu Toma Blytha v Donalda Sutherlanda a i když se tady něco málo stane je to tak zkratkovité, že ani teď úplně nechápu proč se z relativně sympatické postavy stal ultrazm*d. Možná s tím knížka pracuje lépe, ale úplně nemám chuť se o tom přesvědčit a i přes opatrná očekávání je tohle bohužel zklamání proti kterému je i nepovedený závěr původní ságy zlatý...40% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení probíhalo v Německu na místech: Berlín (Olympiastadion ve čtvrti Charlottenburg; Krematorium Baumschulenweg; Britzer Garten; Altes Museum; Bärensaal, Altes Stadthaus; Tieranatomisches Theater na Humboldtově univerzitě), dále ve městě Duisburg v parku Landschaftspark, u Památníku Bitvy národů v Lipsku a v Polsku ve Wroclawi a v Grzędy (jezero). (noelcoward73)
  • „Covey“ je malá skupina lidí, věcí nebo koroptví. V Lucyině skupině se děti oslovují křestním a prostředním jménem, prostřední jména jsou ta barevná. Proto Lucy „Gray“ Baird (Rachel Zegler). (Johnny.ARN)

Související novinky

Warneři už zvažují odsuny premiér

Warneři už zvažují odsuny premiér

21.07.2023

Čeká nás nová vlna odkladových novinek tak jako za časů pandemie covidu? Soudě dle reakcí stávkujících herců a scenáristů zřejmě ano, k dohodě se studii se totiž údajně v dohledné době nikterak… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Reklama

Reklama