Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování kasovního trháku, který parodoval teenagerské vyvražďovací horory, si bere na mušku filmy o strašidelných domech a posedlosti temnými silami. Čtyři studenti se chystají strávit noc na zámku hrůzy, kam je profesor Oldman zlákal pod záminkou školního projektu. Noc rozhodně nemá poklidný průběh. I když je Mistr Kane dávno mrtvý, pořád má choutky si užívat, především s Alexem. Když začne jít opravdu do tuhého, parta se musí semknout a najít způsob, jak z tohohle děsivého místa utéct. (Cinemax)

(více)

Recenze (537)

tron 

všechny recenze uživatele

„Prineste mi vazelínu.“ Kým jednotka si brala na mušku slasher, dvojka (znova v réžii klanu Wayansovcov, odídení boli až v trojke) odkazuje na ghost house. Kým zo začiatku sľubuje náznak príbehu, postupne sa scenár dopracuje iba k tomu, že niekto v dome niekam pred niekým uteká a vy sa moc nechytáte. O príbeh nejde, len o vŕšenie brutálnych scénok jednu na druhú. Niektoré vtipy sú natoľko nezmyselne naťahované až za hranicu únosnosti, že som nevládal a, celý zúbožený, som sa MUSEL smiať (prvé stretnutie Cindy s komorníkom so znetvorenou rukou, komorník so znetvorenou rukou servíruje večeru, komorník so znetvorenou rukou si doberá hrdého mladíka na vozíku). Niektoré vtipy sú totálne hlúpe (znásilnenie neviditeľným, bitka s mačkou, závod vozíkov) a iné sú len „presnou“ kópiou zo slávnejšieho filmového titulu (od Johna Woo a HANNIBALA cez NEZVRATNÝ OSUD a TWISTER až po CHARLIEHO ANJELOV, či DETSKÚ HRU, hlavná dejová línia vykráda čierno-biele STRAŠENIE resp. remake s Liamom Neesonom ZÁMOK HRÔZY), ale je to taká kanonáda, že šokovanému divákovi neostáva nič iné, len to alebo vypnú ... alebo sa smiať. Nebude to smiech bolesti, zúfalstva ani totálneho nešťastia... ale nebude k nemu mať ďaleko. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Za ten průjem nechutností, fekálií (či jiných tělních tekutin) a vulgarit daleko za hranou by si dvojka zasloužila napařit „odpad!“, to nepopírám, navíc když se v něm často vyloženě hluše a nevtipně rochnila. Na druhou stranu, pořád dost nekorektních fórů trefilo terč, dějová kostra experimentu ve strašidelném domě nepostrádala hlavu ani patu (on zrovna parodovaný žánr velkou sofistikovaností neoplývá) a závěrečné dějství zvedlo nejen kadenci, ale též, ehm, "'„úroveň“'" (Titanic, M:I-2 vozíčkářský souboj, Charlieho andílci :)). ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Narozdíl od prvního dílu Scary movie je tento sequel trapný až to bolí. V předchozí části byl nějaký ten souvislý příběh, vtip a dokonce i pár míst kde se dalo trochu bát - díky strachu vznikalo napětí, které ve Scary Movie 2 budete hledat asi jen těžko. Parodují se filmy, které jsou trapné samy o sobě a díky tomu vzniká jakýsi křečovitý humor, který nedokáže rozesmát ani tříleté škvrně. Pokud ale konečně narazíte na nějaké místo, kterému se lze smát, zjistíte, že tvůrci zjistili, že by z něj mohli vytěžit mnohem více a scénu natahují co nejdál to jde, čímž se opět dostáváme na bod mrazu... Dokonce v několika částech filmu se zdá, jakoby parodoval sám sebe, jen těžko si dokážete vybavit film, který je právě teď terčem posměchu. Tvůrci se rozhodli několik prázdných míst doplnit vlastními více či méně vtipnými situacemi... No prostě ouha, Scary Movie 2 je velice trapná komedie. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Scary Movie 2 je rozhodně podprůměrný film, ale tak zase i průměrná parodie. Je zde pár povedených scén a vtípků ale né zas tak moc. Parodovat dobře filmy se daří méně jako v prvním dílu ale budiž. Wayansové dělají, co můžou, ale sami to neutáhnou. Ve filmu je i pár trapných chvil, ale zase několik excelentních jako třeba úvodní scéna, která paroduje vymítače ďábla anebo scénky s poltergeistem. Suma sumárum nám vyjdou z téhle vulgární parodie 2 hvězdičky. PS: Změna prostředí neprospěla. PSS: Výborný herecký výkon podal David Cross jako vozíčkář Dwight. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nějaký čas po prvním díle, se mají přeživší (Cindy, Ray, Shorty, Brenda), doplněni o několik přátel zúčastnit semináře na výzkum poruch spánku. Ten spočívá v tom, že se celá banda na celý víkend odebéře do strašidelného domu (což samozřejmě netuší) a budou spolu spát ... ehm .. a budou spát. Ale profesor Oldman má s nimi jiné plány. Za pomoci svého kolegy Dwighta se pokouší duchy v domě probudit k životu, a nebohé děti jim předhodit ... Po úspěchu Scary Movie 1 na sebe pokračování nedalo dlouho čekat. K parodii si tentokráte vybralo jiný druh filmů, a co se týče humoru, tak radikálně přitvrdilo. Bohužel i co se týče fekálního humoru, což dokáže hnedka první pětiminutovka (ve které se mihne James Woods). Jinak jde o parodii na všechno možné, ale nic jiného ani od série Scary Movie nečekáme, že... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (31)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 55. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama